Vid finalen av Melodifestivalen 2012 kommer svenska folket, precis som förra året, att få dela makten 50/50 med elva internationella jurygrupper. Vilka länder dessa kommer ifrån ser ni här nedan.

De elva internationella jurygrupperna kommer från:
Belgien Bosnien Storbritannien Estland
Frankrike Cypern Irland Malta
Norge Tyskland Ukraina
(Källa: svt.se)

Schlagerpinglan: 2011 tillhörde Grekland, Ryssland, Kroatien och San Marino de internationella jurygrupperna men till 2012 har de ersatts av Belgien, Bosnien, Estland och Cypern, annars är det samma länder.

Är bytet till det bättre eller sämre? Kommer jurygrupperna och vi tittare vara lika överens om slutresultatet som vi var förra året eller kommer det att bli ett oväntat minsta-gemensamma-nämnare-resultat? Frågor finns det hur många som helst. Svaren får vi på lördag. 😀

Andra bloggar om: , , ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


2 kommentarer till “De internationella jurygrupperna vid MF 2012”

  1. Jan-Åke

    Som vanligt är jag kritisk till att andra länder ska vara med och utse “vårt” bidrag till ESC. Undrar om andra länder har med utländska juryer som är med och utser deras bidrag.

  2. Schlagerpinglan

    @Jan-Åke, Vad jag vet så fanns det i år internationella jurygrupper i både Danmark och Nederländerna men i Nederländerna hade de enbart en rådgivande roll. Så, än så länge är det väl inte så vanligt.

  1. Lämna en kommentar


                 

                 

     





Musik bloggar Blogglista.se