Här kommer lite samlad information med det mesta man behöver veta inför finalen av Melodifestivalen 2012 samt mina egna betyg och omdömen:

Melodifestivalen 2012, Finalen, Stockholm, 10/3:
När? klockan 20:00-22:00
Var? SVT 1, SVT World och SVT Play / svt.se
Vem vinner? Tittarna och 11 internationella jurygrupper utser vinnaren genom en omröstning där de har halva makten var.
Röstningsregler: Jurygrupperna delar ut 1,2,4,6,8,10 och 12 poäng var till bidragen de tycker bäst om, d.v.s. sammanlagt 473 poäng. Tittarna har också 473 poäng att dela ut och de fördelas procentuellt till bidragen i förhållande till vad tele- och sms-rösterna ger för resultat.

Startordning “Melodifestivalen 2012”, Finalen:
1. “Shout It Out”, David Lindgren
Betyg: 4+/5
Låtskrivare: Tony Nilsson, Fernando Fuentes (se låttexten här)
Schlagerpinglan: Vi börjar finalen med en riktigt bra clublåt framförd av en glädjesprudlande artist som visar att man visst kan leverera en underhållande dansshow utan att sången måste bli lidande. En av mina (många) favoriter till andraplatsen.

2. “Jag reser mig igen“,
Thorsten Flinck och Revolutionsorkestern

Betyg: 4/5
Låtskrivare: Thomas G:son, Ted Ström (se låttexten här)
Schlagerpinglan: Överraskande nog så föll jag för Flincks dramatiska och känslofyllda framträdande redan vid deltävlingen. Inte förrän vid Andra Chansen fick jag upp ögonen för själva låten, som tydligen behövde växa i lugn och ro. Ett högklassigt drama som gärna kan få en andraplats.

3. “Mystery”, Dead by April
Betyg: 3+/5
Låtskrivare: Pontus Hjelm (se låttexten här)
Schlagerpinglan: Även finalens tredje bidrag tillhörde mina favoriter i deltävlingarna men veckorna som passerat har inte gjort denna mix av hårt och mjukt speciellt gott. I stället för att växa till sig så känns “Mystery” inte längre så spännande.

4. “Why Start A Fire”, Lisa Miskovsky
Betyg: 4+/5
Låtskrivare: Lisa Miskovsky, Aleksander With, Bernt Rune Stray, Berent Philip Moe (se låttexten här)
Schlagerpinglan: Ett vanligt mello-år så hade denna låt helt klart varit min favorit med sitt vackra lugn och behagligt markerade trummor. Nu är det ju inte ett vanligt år utan jag ser gärna detta som (ytterligare) en andraplatskandidat.

5. “Baby Doll“, Top Cats
Betyg: 3/5
Låtskrivare: Lina Eriksson, Mårten Eriksson, Susie Päivärinta
(se låttexten här)
Schlagerpinglan: Hade jag varit rockabilly-typen så hade jag förmodligen älskat detta. Nu är jag ju inte det utan nöjer mig med att konstatera att det svänger och att Top Cats är riktigt duktiga men att de inte spelar för mig.

6. “Euphoria”, Loreen
Betyg: 5/5
Låtskrivare: Peter Boström, Thomas G:son (se låttexten här)
Schlagerpinglan: Sveriges bidrag i Eurovision Song Contest 2012! Om svenska folket och/eller jurygrupperna inte ser vilken magisk pärla denna artist- och låtkombination är så kommer det att ta en bra stund för mig att smälta resultatet. Alla tycker inte likadant, jag vet, men att välja bort något så här unikt och vackert borde inte vara tillåtet.

7. “Soldiers”, Ulrik Munther
Betyg: 3/5
Låtskrivare: Joy Deb, Linnea Deb, David Jackson, Ulrik Munther, Johan Åberg (se låttexten här)
Schlagerpinglan: Eftersom jag är lite svag för markerande, taktfasta trummor så har denna ganska anonyma låt fått betydligt fler lyssningar än den egentligen förtjänat. Följden blev att jag numera tycker att den är ganska skaplig trots att det är en av startfältets svagaste kort.

8. “Mirakel”, Björn Ranelid feat. Sara Li
Betyg: 3/5
Låtskrivare: Fredrik Andersson, Björn Ranelid (se låttexten här)
Schlagerpinglan: Jag tillhör inte skaran som rasar mot att denna mix av Ranelid-poesi och schlager-techno är i final men jag tillhör inte heller de som röstade vidare låten direkt till Globen. Jag är väl mer lite lagom fundersam till det hela. Refrängen sätter sig och Ranelid fascinerar men helheten är för mig fortfarande en gåta.

9. “Why Am I Crying”, Molly Sandén
Betyg: 3+/5
Låtskrivare: Molly Sandén, Aleena Gibson, Windy Wagner
(se låttexten här)
Schlagerpinglan: Efter deltävlingen så var jag väldigt imponerad av denna attitydfyllda ballad. I dag tycker jag fortfarande att det är en stark låt men där är något som skaver och som hindrar mig från att gilla den fullt ut. Exakt vad kan jag däremot inte riktigt sätta fingret på. Kanske är det korrigerat tills i morgon?

10. “Amazing”, Danny Saucedo
Betyg: 3+/5
Låtskrivare: Danny Saucedo, Peter Boström, Figge Boström
(se låttexten här)
Schlagerpinglan: Jag hade gärna unnat Danny en vinst i år efter den snöpliga andraplatsen förra året men… i mina ögon/öron så har han inte en vinnarlåt. Trots flera lyssningar så vill den sig inte riktigt. Showen han bjuder på håller däremot hög kvalité och får han även till sången så får han gärna vara med i striden om andraplatsen.

Schlagerpinglan: Här ovan har jag endast tagit med länkar till bidragens framträdanden, låt-texterna samt artistpresentationerna från svt.se. Är ni intresserade av ännu mer, som t.ex. hur man gör för att rösta så hittar ni allt på SVT:s Inför-sida.

Andra bloggar om: ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


15 kommentarer till “Inför finalen av Melodifestivalen 2012”

 1. Nathalie

  Förstår faktiskt inte det fantastiska med Torsten Flinck, har ingen hört alla fantastiska låtar av Joakim Thåström?, han härmar ju honom så mycket att det blir skrattretande.

 2. Kerstin

  Det börjar närma sig final. Här kommer mina betyg och omdömen om morgondagens finalister.

  1. David Lindgren, Shout it out. Betyg 3+/5. Låten är bra men något saknas för mig både i låten och i artisten.
  2. Thorsten Flinck, Jag reser mig igen. Betyg 4/5. Jag har gillat Thorsten i många år och är därför glad att det blev så fantastiskt som det blev. Artisten, låten och framträdandet skapar en underbar helhet och Thorsten förmedlar en fantastisk text på ett sätt som verkligen får publiken att lyssna. Ett bidrag som kommer leva länge efter att MF är över. Hoppas på en riktigt bra placering för Thorsten. Absolut en av mina favoriter.
  3. Dead by april, Mystery. Betyg 3+/5. Bra refräng men jag får fortfarande inte det här att gå ihop på ett behagligt sätt men trots det en bra låt.
  4. Lisa Miskovsky, Why start a fire. Betyg 2/5. Det här ett bidrag som jag inte förstår alls eller dess storhet. Låten blir inte bättre hur många gånger jag än hör den däremot blir jag alltmer uttråkad. Trist och oerhört överskattad. En radiohit men inget för ESC. Jag skulle vilja placera den i bottenskiktet men framförallt svenska folket kommer ge den en hög poängsumma men jag tycker detta är tråkigt som attans och Lisa likaså.
  5. Top Cats, Baby Doll. Betyg 3/5. Jag kan uppskatta en bra rockabilly låt men det här tycker jag inte är särskilt bra men killarna är duktiga.
  6. Loreen, Euphoria. Betyg 5/5. Redan när jag hörde den här låten första gången kändes det som en vinnare och till skillnad från många andra bidrag i finalen så tröttnar man inte på den. Välarbetat och oerhört snyggt. Ett riktigt ESC bidrag med en snygg helhet. Jag tror det blir en solklar seger jag sticker faktiskt ut hakan och säger att det blir en enkel match för Loreen imorgon. Det här är vinnaren 2012.
  7. Ulrik Munther, Soldiers. Betyg 4-/5. För mig har låten växt sedan delfinalen även om jag gillade den redan då. Ulrik är en enorm talang och trummorna och tempot påminner om Molitva. Ulrik förtjänar en hög placering även om det verkar som om det kan sluta lite lägre ner. Jag hoppas få se Ulrik i MF igen och då som vinnare.
  8. Björn Ranelid, Mirakel. Betyg 2-/5. Chokad över de starka reaktionerna detta bidrag fick när Sean Banan gick obemärkt förbi med sitt jippo till låt. Det var kul första gången men nu bara konstigt. Ikväll är konkkurensen för hård.
  9. Molly Sandén, Why am I crying. Betyg 3/5. Ballad som låter som så många andra. Jag är ingen beundrare av Molly och jag tror inte på den här låten i ESC den skulle försvinna i mängden den ger som inget bestående intryck. Men jag tror det kommer gå bra för Molly i finalen men för mig är det här inget jag går igång på.
  10. Danny, Amazing. Betyg 4+/5. Stackars Danny, först Eric Saade och nu Loreen som dessutom sjunger ett bidrag han blev erbjuden. Sången lät inte hundra i delfinalen så hoppas det låter bättre imorgon. Låten är bra och i ESC skulle den och showen Danny bjuder på klara sig galant. Jag gillar detta jättemycket och skulle den mot all förmodan vinna skulle jag bli jätteglad. Jag har haft svårt att bestämma mig för antingen Loreen eller Danny men jag går på min första känsla när jag hörde bidragen första gången och då fick jag en starkare känsla för Euphoria.

  Min vinnare är Loreen. Sen hoppas jag extra mycket på Danny, Thorsten och Ulrik.

 3. Kerstin

  Schlagerpinglan, det verkar som om vi är hyfsat överens det är väl Lisa och hennes bidrag som skiljer oss åt mest. Men jag tror hon får en bra placering imorgon men jag gillar inte bidraget. Men vi har i alla fall samma önskan om vinnare och jag är säker vi kommer glädjas imorgon.

 4. Micke

  Jag gör som Kerstin även om vi inte riktigt har samma smak 🙂

  1. David Lindgren, Shout it out. Betyg 1/5. Låten är fruktansvärd men har tydligen satt sig hos många och anledningen är inte svår att förstå. Det handlar om att det är en mycket stark artist

  2. Thorsten Flinck, Jag reser mig igen. Betyg 3/5. Jag vet inte vad jag tycker om Thorsten egentligen. Är han ett geni eller en nolla. Jag vet faktiskt inte men han har något hur som helst. Sedan till det som ska betyda något i festivalen – låten. Ganska stark låt som Thorsten gör bra.

  3. Dead by april, Mystery. Betyg 2/5. Vet inte vad detta är egentligen. Det är definitivt ingen hårdrock i alla fall. Att försöka få lite rammstein (misslyckas) mitt i låtet och sen en schlagerrefräng kan för mig aldrig bli hårdrock.

  4. Lisa Miskovsky, Why start a fire. Betyg 4/5. Det här är ett av de två överlägset bästa bidragen i finalen som jag ser det. Så jädra gott att se att man kan göra ett framträdande starkt utan det som många tycks tro behövs idag, massa urtöntiga dansare som rör sig över scenen äckligt och känslolöst kordinerade ihop. Men till det som ska betyda något – låten. Oerhört vacker låt, grymt framförd av en grym artist även om hon gjort bättre låtar.

  5. Top Cats, Baby Doll. Betyg 3/5. Vad ska man säga om detta? Jag ändrar mig från dag till dag. Rock i alla dess sorter är min grej men jag vet inte. Refrängen rockar definitivt men versen? Ändå gott med rock i festivalen.

  6. Loreen, Euphoria. Betyg 4/5. Jag håller med både Schlagerpinglan och Kerstin. Mycket stark låt. Välarbetat och snyggt. Skulle definitivt inte göra bort sig i Baku. Duktig tjej. Om inte Lisa Miskovsky vinner så hoppas jag definitivt på denna.

  7. Ulrik Munther, Soldiers. Betyg 3/5. Låten har växt sedan delfinalen då jag tyckte den var slätstruken och tråkig. Ulrik är nog en kommande stjärna även om jag känner att något fattas än så länge. Låten kommer att spelas en del.

  8. Björn Ranelid, Mirakel. Betyg 1/5. Ja vad ska man säga. Börjar med det som ska vara viktigast – låten. Fruktansvärt sammansatt låt. Skaplig refräng med en av de mest banala texter jag någonsin hört läsas upp. Och han ska vara författare. Stackars Sara som måste dras med detta kadaver.

  9. Molly Sandén, Why am I crying. Betyg 3+/5. Kul med en ballad i final och dessutom en ganska stark en. Molly överraskar mig med en mycket stark röst och ett bra framförande. Min största önskan vad gäller Eurovision är att Sverige nån gång kan vinna Eurovision även med en ballad och inte bara upptempo. Dock nog inte tillräckligt star.

  10. Danny, Amazing. Betyg 1-/5. Det enda positiva jag kan säga om detta är att den åtminstone är bätte än Dannys låt förra året – In the Club. Men vilken låt i världen är inte det förresten. Som jag ser det är In the club tidernas sämsta låt alla kategorier. Amazing är alltså som alla låtar bättre men ändå fullständigt bedrövlig. Danny är duktig men för tusan måste han sjunga dynga hela tiden. Vinner detta pekoral så hoppas jag Sverige blir sist i Eurovision. En svag låt som försöker döljas i en stor show. Allra sämst

  Min vinnare är Lisa Miskovsky eller Loreen. Allt utan David, Flanelid och i synnerhet Danny är ändå ok

 5. Schlagerpinglan

  @Nathalie, Nej, jag förstår faktiskt inte heller det fantastiska med Torsten Flinck för egentligen är det inget som jag “borde” gilla. Jag vet bara att jag gör det, och inte lite heller. Joakim Thåström har däremot aldrig intresserat mig.

  @Kerstin, Jag hoppas du får rätt. Själv vågar jag inte tro något förrän det är avgjort. Om många redan tror att Loreen vinner så kanske de avstår från att rösta och det i kombination med en överraskning från juryn och några skojfriska/fanatiska teleröstare så kan det sluta riktigt illa. Men men… det kan ju lika gärna sluta riktigt bra. 🙂

  @Micke, Ja, där var lite andra åsikter men de är välkomna de med. 🙂 Trevligt med lite andra infallsvinklar.

 6. Micke

  Finns en sak som jag inte riktigt har kunnat sluta tänka på. Nu är jag inte någon konspirationsnisse eller så men en sak var märklig när Flanelid gick vidare. En sak som han själv märkte och såg väldigt besviken över.

  När de hade tagit ut de fem låtarna i hans delfinal och gick vidare med att ropa upp namnen på dessa längre fram hände en sak. Det blev jättejubel när de läste upp varje bidrag, i synnerhet när de läste upp Andreas Jonssons namn men när de ropade upp Flanelid var det nästan helt tyst.

  Han sälv reagerade och såg nästan rädd ut. Kolla tillbaka får ni se. Efter det var jag helt säker på att han var chanslös men undrens tider var inte över. Första gången i festivalhistorien jag börjat undra över röstningen. Kändes jädrigt skumt.

  Natalie jag håller helt med om att Thorsten Flinck är en blek kopia av Jocke Thåström som är något av det största Sverige har haft. Sicken röst, sicken inlevelse. Tycker dock Thorsten gör en ok lightversion om än inte värd att jämföras.

  Schlagerpinglan och Kerstin jag hoppas ni inte tar illa upp för att jag skriver det jag skriver om Danny. Är dock en ärlig jäkel utan att mena något illa och man måste väl få skriva vad man tycker 🙂

  Är egentligen inte så intresserad av melodifestivalen utan väntar på Eurovision som för mig är mycket bättre. Skulle ju iofs vara kul om Sverige hade med en bra låt och det har i mitt tycke Lisa Miskovsky och Loreen.

 7. Schlagerpinglan

  @Micke, Ingen fara, så länge åsikterna framförs på ett respektfullt sätt och håller sig inom de lagliga ramarna så får du lov att tycka precis vad du vill. 🙂

 8. Danne

  Kul att läsa allas kommentarer! Åsikterna går isär och det är ju som det ska vara.
  Själv gillar jag tävlingen men i år är i mitt tycke finalbidragen svaga. Men ska jag välja någon så blir det Danny, även om min ickereligösa livsåskådning gör att jag tvekar även där när jag läser att “mamma har bett för mig i kyrkan”.

 9. Kerstin

  Den här liknelsen mellan Thåström och Flinck förstår jag inte riktigt. För mig är den svår att förstå eftersom jag verkligen inte gillar Thåström. Men det finns kanske något där som ni ser men inte jag. Jag kan inte svara på varför andra tycker om Flinck men för mig är det för att jag tycker om artister som har gått igenom något i livet och har ett djup i sig som dom sedan använder i sitt yrkesliv på ett bra sätt. Thorsten har jag sett i olika teaterföreställningar och han är enormt begåvad. Han förmedlar sitt bidrag på ett sätt som gör att det är näst intill omöjligt att värja sig från att lyssna. Han rabblar inte bara en text utan han lägger en mening bakom varje ord utan att det blir löjligt utan faktiskt äkta. Om man jämnför med Ranelid som jag anser totalt misslyckas med att skapa något äkta utan det blir istället något oerhört komiskt.
  Micke, jag tar absolut inte illa upp för att du inte tycker om Danny. Hade jag varit Danny hade jag nog blivit lite sårad men nu är jag inte det och jag tar inte illa upp för att man har olika smak och åsikter tvärtom tycker jag det är jättekul att läsa dina kommentarer. När det gäller smak finns inge rätt och fel. Bara i mitt eget hem finns det en som hoppas på Lisa en som hoppas på Danny och så några som hoppas på Loreen. Musiksmak är individuellt och tur är väl det men det är alltid kul när den förenar och man tycker lika. Vi har ju i alla fall samma vinnare ikväll i Loreen och det är ju ändå bara vinnaren som räknas ikväll.
  Schlagerpinglan, jag personligen har svårt att köpa det lilla katastrof scenario du målat upp. Men det är klart helt säker kan man aldrig bli men jag är nog ändå övertygad om att Loreen vinner.

 10. Micke

  Ok skönt att ni inte tar illa upp för mina kommentarer. Vill bara klargöra en sak som jag tror har missförståtts.

  Jag tycker inte det minsta illa om Danny. Tycker det är en duktig kille. Det jag reagerar mot är hans låtar. Det är ju ändå det som festivalen ska handla om även om det tyvärr allt mer sällan gör det.

  Vidhåller att In the club är tidernas sämsta låt alla kategorier. Det är ingen låt det är ett mantra. Men som jag sa samtidigt ser jag att killen har något därför hade jag hoppats att han skulle hitta något bra i år. När man dock behöver gömma sig bakom en ljusshow för att få utstrålning då imponerar det inte på mig.

  Smaken är olika som du sa Kerstin och tur är väl det. Fan va tråkigt om alla hade tyckt lika. Personligen tycker jag dock Thåström är enorm. Köper rätt av det du säger om Flinck och Flanelid.

  Sedan har jag väldigt svårt att ta det upprörda vrålet som kom efter Flincks lilla rumpklapp på Gina. Samtidigt som ingen reagerar när Flanelid fullständigt överger sin partner när de fick reda på att de hade gått vidare. För mig ett mycket större kvinnoförakt än Flincks lilla rumpklapp. Något som i pressen ropades ut som “Flinck nöp Gina i rumpan”. Kan man inte se skillnad på att nypa och att klappa då är man illa ute. Dessutom är det enda viktiga i detta vad Gina själv tyckte och hon tycks inte ha brytt sig. I kampen Flanelid/Flinck är det lätt att ta ut en favvis. Jag tappar hakan när jag tänker på att Flanelid är författare och rör ihop en så patetisk text.

  Jag blir mycket glad om: Lisa Miskovsky eller Loreen vinner

  Ganska glad om: Thorsten Flinck, Molly Sanden eller Top Cats vinner

  Känns helt ok om: Ulrik Munther vinner

  Inte helt ok om: Dead by april vinner

  Besviken om: David Lindgren vinner

  Mycket besviken och orolig för svenska folkets hälsa om: Björn Flanelid vinner

  Hoppas att Sverige blir sist i Eurovision om: Danny Saucedo vinner

  Det som oroar mig är att när det är röstning genom att folk ringer in då brukar det vara småtjejerna som regerar och då ligger tyvärr Danny bra till. Köper Schlagerpinlans resonemang om röstningen. Det kan mycket väl hända även om risken är större där en andraplats eller tredjeplats också betyder något. I festivalen är det ju bara första som räknas.

 11. Kerstin

  Micke, jag förstår att det är Dannys bidrag du inte gillar och inte har något emot honom som person, det har jag förstått i tidigare inlägg du gjort. Jag håller med dig delvis om In the club då jag själv inte gillar det bidraget alls. Men årets gillar jag och för mig är det ingen katastrof om han nu trots allt skulle vinna även om jag har svårt att tro det. Jag gör som du Micke och gör en liten lista över glad respektive besviken.

  Jag blir mycket glad om: Loreen vinner.
  Nästan lika glad om: Danny eller Thorsten vinner.
  Ganska glad om: Ulrik vinner.
  Känns ganska ok om: David Lindgren vinner.
  Inte ok om: Molly vinner.
  Mycket besviken om: Miskovsky eller Ranelid vinner.

  Nu ser jag fram emot kvällens tävling!

 12. davve

  Hoppas inte Danny vinner för Loreens låt är sååååååå mycket bättre än Amazing….

  Tror Loreen kommer stå som segrare innan kvällen är slut.

  Tror att om danny skulle vinna skulle hans ego nå nya höjder..om det är möjligt.

 13. davve

  enligt mig personligen är Danny en sån person/artist som har glömt var han faktiskt började. I Idol som vilken ungdom som helst, som snällt nog fick en chans att bli artist över en natt i princip. Sen fick han framgångar och detta gjorde honom till lite av en diva..i mitt tycke.

  Tycker danny visade att han inte har varken rösten eller scen närvaron att hålla uppe standarden på en låt som Amazing. Han är helt enkelt inte i Eric Saades klass rent underhållningsmässigt.

 14. Bela

  Några kommentarer:
  – David Lindgren: Stark låt, bra framförande. Hoppas den vinner och tror den har chans att vinna och placera bra i Eurovisionen
  – Loreen. Överkattad. Sååå bra är den inte, förra året hade hon bättre låt (men framförandet var konstigt den gången). Men helt ok om hon vinner
  – Lisa Miskovsky. Kanonlåt!! Men frågan är om den är lite för nedtonad för att ha chans? Men… Man kan ju alltid hoppas
  – Ranelid & Co. Blev irriterad när jag såg framförandet på tv, men när jag såg det igen på youtube slår det mig att refrängen inte är så tokig. Om Ryssland skickar gumm-bidraget kan ju vi skicka det här?
  – Danny: häpnadsvägande svag låt och påminner starkt om Swedish House Maffia, fast sämre. Tror varken låten eller show’en går hem i Eurovisionen. Men placerar väl sig tyvärr högt…
  – Resten av låtarna ganska ointressanta.

 15. Jan-Åke

  Jag tänkte helt kort delge några av mina tankar om kvällens finallåtar och ger betyg enligt den skala som ni andra har använt. Efter att ha hört låtarna fler gånger så ändras uppfattningen om dem ibland.

  1. “Shout It Out” – David Lindgren 3/5
  Även om låten inte fastnar så är det en låt med fart i och det gillar jag.

  2. “Jag Reser Mig Igen” – Thorsten Flinck och Revolutionsorkestern 3+/5
  Jag gillar texten i låten och Thorsten framför bidraget med känsla. Låten är stark, men jag tor inte att de vinner.

  3 “Mystery” – Dead By April 2/5
  Jag är inte något hårdrocksfan och den här låten försvinner ganska fort ur huvudet efter att jag har hört den.

  4. “Why Start A Fire” – Lisa Miskovsky 3/5
  Trots att jag inte är så mycket för ballader tycker jag att den här är riktigt skaplig och Lisa framför den på ett bra vis. Det kanske är en outsider ikväll.

  5. “Baby Doll” – Top Cats 4+/5
  Det här är min egen favorit ikväll. Svängig låt och en låt som sätter sig i huvudet. Framfört på ett glatt och fartfyllt vis.

  6. “Euphoria” – Loreen 3+/5
  Från början tyckte jag inte alls att den här var särskilt bra, men efter att ha hört låten ger jag med mig lite. Loreen är kanske den artist som har bäst sångröst av de som är med ikväll också. Mitt tips är att hon vinner.

  7. “Soldiers” – Ulrik Munther 2+/5
  En låt som han framför bra, men som inte sätter sig fast i huvudet på mig.

  8. “Mirakel” – Björn Ranelid/ Sara Li 4/5
  När jag har hört låten några gånger tycker jag den har blivit riktigt bra. Melodin fastnar och Sara Li har en av kvällens bästa sångröster.

  9. “Why Am I Crying” – Molly Sandén 2/5
  Jag är som jag tidigare nämnt, sällan så svag för ballader på engelska och den här är inget jag kommer ihåg när den tagit slut.

  10 “Amazing”- Danny Saucedo 3/5
  Hans låt förra året var otroligt tjatig, så den här låten känns betydligt bättre även om det inte är något jag studsar upp ur soffan för. Men har ju en bra show. Tror att han slutar tvåa efter Loreen.

  Jag har väl haft udda smak eller otur, men många av de låtar jagvelat ha till final kom inte dit. Saknar Carolina Wallin-Pérez, Tomas Di Leva, Timoteij och Sean Banans låt hade också något.

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se