Storbritanniens ESC-bidrag 2012

2012-03-19 (måndag)

På måndagsförmiddagen blev Storbritannien det sista landet att presentera sitt bidrag till Eurovision Song Contest 2012.

Sedan tidigare visste vi att BBC internt valt ut sångaren Engelbert Humperdinck. Nu fick vi även veta att bidraget är en ballad vid namn “Love Will Set You Free” samt att låtskrivarna heter Martin Terefe och Sacha Skarbek.

Det brittiska ESC-bidraget presenterades i form av en musikvideo, se länk nedan. (Källa: eurovision.tv)

Lyssna på Storbritanniens ESC-bidrag 2012 här:
Engelbert Humperdinck – “Love Will Set You Free” (musikvideo)

Schlagerpinglan: Enligt eurovision.tv har Engelbert Humperdinck varit ett stort namn i musikindustrin i över 45 år och sålt över 150 miljoner skivor. Man kan inget annat än att ha respekt för en sådan artist. Låten var däremot inte lika imponerande efter en första lyssning men jag antar att det är en sådan som växer till sig med tiden. Vi får väl se.

Andra bloggar om: , , ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


3 kommentarer till “Storbritanniens ESC-bidrag 2012”

  1. Kerstin

    För mig gick det här bidraget rakt in i hjärtat. Jag gillar verkligen det här till min egen stora förvåning. Vacker text vacker melodi framfört med känsla.

  2. Rickard

    ojoj, svårtippat! Först tyckte jag att det var en flopp! Sedan ett genidrag! Jag lutar nog åt något mitt emellan. Påminner lite om Frankrikes bidrag 2009! Jag gillar detta! Hoppas det placerar sig bra! 🙂 Ett äkta framträdande bland alla konstlade nummer och scenshower! 🙂

  3. Kerstin

    På förhand innan jag hört låten tyckte jag som du Rickard. Jag hade nog en liten förutfattad mening om hur det här skulle låta men oj så överraskad jag blev när jag hörde den och hade enormt svårt att värja mig mot det vackra och precis som du skrev det äkta i det här.

  1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se