SVT:s “Inför ESC 2012”

2012-03-21 (onsdag)

Det första av fyra “Inför Eurovision Song Contest 2012“-programmen sänds måndagen den 16:e april kl. 21:00.

Årets panel, som tillsammans med den ständige programledaren Christer Björkman ska bedöma årets ESC-bidrag, består av Gina Dirawi, Måns Zelmerlöw, Lena Philipsson, Lisette Pagler och Thomas Lundin.

Sändningstider för “Inför Eurovision Song Contest 2012”:
Del 1: måndag 16/4 kl. 21:00
Del 2: måndag 23/4 kl. 21:00
Del 3: måndag 30/4 kl. 21:00
Del 4: måndag 7/5 kl. 21:00
(Källa: svt.se)

Schlagerpinglan: SVT:s Inför-program har jag tyckt var på väg utför ett bra tag men efter förra årets lilla uppryckning så ser jag fram emot det igen. Vad gäller panelmedlemmarna så har jag inte slutat att hoppas på Björn Kjellman men så länge Thomas Lundin är kvar så är jag nöjd.

Andra bloggar om: , , , , , , ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


6 kommentarer till “SVT:s “Inför ESC 2012””

 1. Micke

  Hmmm! Jag vet inte ens vem Lisette Pagler är men förhoppningsvis är hon en kunnig, frisk fläkt.

  Tomas Lundin är definitivt ett måste i panelen. Lena Ph har inte gjort bort sig när hon varit med i panelen och Gina var åtminstone bra som programledare i MF. Men visst tusan borde Björn Kjellman vara med. Inget ont om Måns men Björn är obegripligt att han inte är med om det nu inte är så enkelt att han inte vill.

  För flera år sen när panelen började var det en norrman med där. Minns inte vad han heter men han var jättebra, inte minst för att vi nästan alltid hade samma smak 🙂

  Tomas Lundin gav dessutom den i mitt tycke bästa låten någonsin (Schweiz 2009 Lovebugs) en fet femma. Bara en sån sak 🙂

 2. Kerstin

  Micke, du kanske inte såg programmet Jakten på Julia (tror det hette så) där dom skulle hitta en motspelerska till Måns Zelmerlöf i Romeo och Julia. Hon som vann den tävlingen det är Lisette Pagler. Hon är dessutom med i den svenska drama serien Äkta människor som jag dock inte sett.
  Jag har alltid gillat Björn Kjellman därför var min önskan att han skulle vara med i årets uppsättning av inför programmen. Han har ju också en enorm passion för ESC så jag förstår inte riktigt varför han inte vill delta. Kanske är det så enkelt att det sammanfaller med något annat åtagande han har eller så kanske han inte ens blivit tillfrågad, vem vet.

 3. Micke

  Tack för info Kerstin men det säger mig inget ändå för jag såg ingen av det två programmen. Men hon är förhoppningsvis jättebra.

  Någonting säger mig dessutom att Björn Kjellmans passion för ESC och MF har minskat. Kan ha fel men det känns så.

 4. Rickard

  Ja, den här panelen har jag inget till övers för när det gäller kunskaper inom eurovision. Men ett roligt skratt kan man alltid få! Underhållning! Jag börjar snart också ge upp tanken på att få se Björn Kjellman i programmet men det som väntar på något gott…. 🙂

  Micke: Tror han hette Jostein! Minns inte efternamnet men kan ha varit Hasselgård! Men jag vet vem du menar! Tycker det är synd att man tog bort den nordiska panelen. Var mkt bättre!

 5. Lise

  Den norske manne må ha vært Jostein Pedersen, mangeårig kommentator for Norge. En høy mann med veldig dyp stemme, og mange interessante meninger. Her hjemme bruker vi følge med den svenske infør, i og med at den nordiske versjonen forsvant. Er enig med de som ønsker Bjørn Kjellman i panelet. Glemmer ikke hans besøk i forbindelse med da Norge arrangerte finalen i 96. Kunne utrolig mange gamle låter fonetisk riktig.

 6. Isabell

  Det låter som en bra samling namn som skall kommentera låtarna! 🙂 Tror det blir bra och underhållande! Kan dock sakna lite inblandning från de övriga Nordiska länderna.

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se