Max Jason Mais live-framträdande

2012-04-03 (tisdag)

Slovakiens TV-bolag RTVS valde i år ut sin representant i Eurovision Song Contest 2012 internt. Valet föll på Max Jason Mai, som själv lär får bekosta sitt ESC-äventyr. Det sägs även att han sålde sin bil för att ha råd att åka till USA för att spela in sina två ESC-kandidat-låtar, varav “Don’t close your eyes” föll RTVS i smaken.

Låten har redan presenterats i form av en musikvideo och nu har även ett klipp där Max framför den live nått internet, se länkar nedan. (Källa: eurovision.tv)

Lyssna på Slovakiens ESC-bidrag 2012 här:
Max Jason Mai – “Don’t close your eyes” (live-framträdande)
Max Jason Mai – “Don’t close your eyes” (musikvideo)

Schlagerpinglan: Innan ESC införde semifinaler så deltog Slovakien tre gånger (1994, 1996, 1998) och fick placeringarna 19, 18 och 21. Efter semfinalerna infördes så har landet varit med tre gånger (2009-2011) och missat finalen varje gång (18:e, 16:e och 13:e plats).

I år är det alltså sjunde gången landet försöker och en del av mig tycker att det skulle varit skoj om de fick ta sig till final. En annan del av mig är inte så imponerad av låten och vet inte riktigt om det är så rimligt. Hur som helst – klippet ovan visar att Max låter betydligt bättre live än vad trodde han skulle göra så kanske, kanske kan han överraska och bjuda på en show som faktiskt kan förtjäna en finalplats. Jag håller tummarna för det.

Andra bloggar om: , , ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


  1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se