ESC 2012: Nya versioner m.m.

2012-04-16 (måndag)

För att hålla intresset uppe kring sina ESC-låtar så är det ett flertal länder som ger ut nya versioner av sina tävlingsbidrag eller ger ut lite andra små roliga klipp. Här nedan har jag samlat ihop en del av dem, bl.a. lite dansinstruktioner från Rumänien och Malta samt nya versioner från både Azerbajdzjan och Bosnien och Hercegovina, se länkarna nedan.

Länkar till åtta “ESC 2012”-relaterade klipp:
Vitryssland: “We Are The Heroes“, Litesound (musikvideo-trailer)
Rumänien: “The Mandinga Dance” (“Zaleilah”-dansstegen)
Malta: “Genomgång av “This is the night”-dansstegen” (tutorial)
Malta: “This is the night” (dansen)
Frankrike: “Echo (You and I)“, Anggun (live-framträdande)
Azerbajdzjan: “When the Music Dies“, Sabina Babayeva (akustisk version)
Azerbajdzjan: “Gel“, Sabina Babayeva (azerisk version)
Bosnien & H…: “I Passi Che Fai“, Maya Sar (italiensk version)
(Källor: esctoday.com och escdaily.com)

Schlagerpinglan: Eftersom Vitryssland är en av mina absoluta favoriter i år (och de vanligtvis tar tävlingen väldigt seriöst) så ser jag med stor spänning fram emot deras officiella video. Med Dima Kolduns video “Work your magic” från 2007 färskt i minnet så känns det väldigt hoppfullt. Att Litesound resultatmässigt ska kunna slå Dimas 6:e-plats känns kanske lite mer osäkert men mer om det vid ett senare tillfälle. 😀

Andra bloggar om: ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


10 kommentarer till “ESC 2012: Nya versioner m.m.”

 1. Micke

  Vet du Schlagerpinglan det är något med din favvislåt från Vitryssland som jag inte riktigt kunnat greppa.

  Som jag ser det är egentligen låten bra men det har varit något som gnagt i mig att jag trots allt inte tycker om den. Märkligt nog har jag inte fattat själv vad det var. Dvs tills idag då jag äntligen kom på det.

  Det är rösten som får mig att sätta upp lite skygglappar och jag förstår nu varför. Fattar inte att det skulle ta så lång tid att greppa det. Det finns några sångare i Sverige som jag har enormt svårt för just för deras sätt att sjunga och en av dem heter Magnus Carlsson – Lundstedts gamla flamma.

  Vitrysslands sångare sjunger ju på exakt samma sätt. Han låter ju för tusan som Magnus tvilling och det är givetvis detta som gnagt i mig. Nu vet jag om detta och kan lägga det åt sidan och ska koncentrera mig på låten istället.

  Tror jag kommer att gilla låten bättre nu 🙂

  Införprogrammet ikväll och det startar med nio låtar. Ska bli jättekul att höra vad det tycker. Av dessa nio är det sex stycken som jag tycker bra om eller ganska bra om och de är, utan nån speciell ordning, Finland, Schweiz, Island, Lettland, Rumänien och Grekland. Inte överförtjust i Belgien. Har lite svårt för Albanien och tycker illa om Montenegro.

 2. Kerstin

  Jag ser verkligen fram emot ikväll det är alltid lika kul att se de här inför programmen. Ikväll tycker jag bra om Finland, Grekland och Lettland. De jag tycker är ok är Schweiz, Island, Belgien och Rumänien. Väldigt svalt inställd till Albanien och det jag verkligen inte gillar ikväll är Montenegro.

 3. Schlagerpinglan

  @Micke, Anledningen till att jag fick upp ögonen/öronen för låten redan i Vitrysslands kval var just sångarens röst, som jag tycker är väldigt fångande. Har inte riktigt sett kopplingen mellan honom och Magnus Carlsson (som förresten är en av mina MF-favoriter) men det kan kanske stämma. I mina öron låter de hur bra som helst båda två. 😀

  @Kerstin, Jepp, ska bli roligt att höra fler åsikter om bidragen och se hur bra panelmedlemmarna klarar sig.

  Har givit din fråga om MF-2013-artisterna väldigt lång tid men kan ändå inte komma på något annat svar än de “självklara”: Robyn (en oprövad superstjärna), Darin (kan bli en succé om han tävlar med rätt låt rätt år) och Magnus Carlsson (min personliga favorit-i-repris).

 4. Kerstin

  Schlagerpinglan, jag ser gärna Magnus Carlsson i MF igen. Tack även för ditt svar.
  Lena Ph hade sist hon var med ganska lika åsikter om bidragen som jag så det ska bli kul att se om vi tycker lika i år igen. Herr Lundin och jag brukar vara ganska långt ifrån varann i många bidrag men ändå uppskattar jag hans medverkan nästan mest. Ja som sagt det ska bli spännande och i och med det här programmen så börjar det närma sig. Ha en trevlig inför ESC kväll alla mina ESC vänner.

 5. Micke

  Lundin och Lena Ph var de två som stämde bäst med mina åsikter. En som aldrig stämt med mina åsikter och som jag därför inte sörjer är borta är Perrelli 🙂

  Ok Schlagerpinglan då ska jag aldrig klaga på Magnus igen då med tanke på att det är din favvis 🙂 Det var egentligen inte för att klaga på honom som jag skrev det utan mest för att jag tycker han och den vitryska sångaren har så himla lika röster och sätt att uttrtycka med den.

  Kerstin nej det var inte Darin jag menade när jag sa att det fanns en av de tre du ville ha med som jag inte ville ha med. Gissa vem då 🙂

  Intressant fråga Kerstin men grymt svårt att svara på för mig då nästan alla svenska artister som jag gillar inte passar in i MF. Micke i Schlager och utanför är väldigt olika personer. De jag tidigare nämnde är såna som jag lyssnar jättemycket på men de och MF rimmar väldigt illa ihop. Det tyckte jag även Lisa Miskovsky gjorde men det funkade hyfsat. Hennes låt var en favvis men hade jag gjort en best of CD med Lisa hade den knappast kommit med.

  Egentligen bryr jag mig inte för jag hoppas och tror att det ändå är låtarna som ska betyda något. Kan väl säga några som jag inte vill ha med egentligen: En är nämnd, en annan är nämnd många gånger. Sen har vi Alexander Bard, Marie Serneholt, Carola för att nämna några.

  Men och det är det viktiga. Skulle nån av dessa ställa upp med en låt som tilltalar mig då skiter jag väl i vem dom är. Lovar dig Schlagerpinglan skulle Magnus Carlsson ställa upp med en kanonlåt i mina ögon då skulle jag hålla stenhårt på honom. Ett exempel är den kanske värsta av dem alla Alexander Bard. För något år sedan Hade BWO en låt som jag älskade. Balladen “You´re not alone”. Gissa om jag hoppades stenhårt på den. Låten och inte artisten måste ju ändå vara det som räknas.

 6. Kerstin

  Micke, jag var bergsäker på att det var Darin men då glädjer det mig att det inte var honom. Ja då finns det bara två att välja mellan och då gissar jag väl på Robyn då eftersom du säger en artist du inte vill ha med är nämnd många gånger. Aha, du gillar ju inte mekaniska trummor och gitarrer nu förstår jag och det finns det ju gått om i Robyns musik. Men ser du det gillar faktiskt jag. Nåja chansen att hon ställer upp i MF är ungefär lika liten som att Montenegro vinner ESC i år.

 7. Micke

  Vet inte om det var en förlängning av ordet mekanisk det du sa om gitarrer. Är inte överförtjust i mekaniska grejer nej för jag föredrar levande musik och det bästa i levande musik för mig är gitarrer.

  Du får nog fortsätta gissa Kerstin 🙂

 8. Kerstin

  Ja då återstår ju bara stackars Håkan. Men jag trodde det inte fanns någon som inte gillade den killen. Hans musik kan ju vara si så där det var mest hans personlighet jag kände skulle kunna lyfta ett evanemang som MF. Jag äger inte en skiva av killen men när han är på tv och sjunger live tycker jag han är oemotståndlig.

 9. Micke

  Kerstin så här känner jag om Håkan Hellström. Låtarna är helt ok. Killen har en stark utstrålning som ingen kan ta ifrån honom. Betvivlar inte för ett ögonblick killens talang. Så vad är då problemet. Rösten Kerstin. Klarar inte av hans röstomfång. Jag har hört flera av hans låtar sjungas av andra och då blir det nåt helt annat för mig. Det är rösten Kerstins. Hoppas nu ingen här får för sig att jag inte tycker han har något speciellt. Han har definitivt en stark personlighet som du säger men…..

 10. Daniela

  Jag kom förresten nu i kväll på en till artist som jag väldigt gärna skulle se i Melodifestivalen, och det är Helena Paparizou. Hennes “My Number One” som tävlade och vann för Grekland är ett av mina favorit ESC-bidrag genom tiderna (kom att tänka på det i och med uppgiften som panelmedlemmarna i Inför-programmet hade fått) och ända sedan dess har jag hoppats att hon skulle vilja ställa upp i svenska MF något år. Hon har ju trots allt medverkat i “Let’s Dance” nu så då kanske Melodifestivalen 2013 kunde bli nästa steg…? Hoppas kan man ju alltid! 🙂

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se