Schlagerpinglan: Här följer en liten presentation av ett av bidragen som tävlar i Eurovision Song Contest 2012.

Land: Montenegro landets ESC-historik
Bidrag: “Euro Neuro” videotextfransk textengelsk text
Artist: Rambo Amadeus ramboamadeus.com
Startnummer: nr 1 i semifinal 1
Låtskrivare: Rambo Amadeus
Uttagning: Rambo Amadeus valdes ut internt av Montenegros TV-bolag och bidraget presenterades i form utav en musikvideo.
Tidigare på Schlagerpinglan: “Montenegros ESC-bidrag 2012”
Presentationer av bidraget och artisten (på engelska):
esctoday.com eurovisionary.com eurovision.tv

Extra: Efter två års uppehåll gör landet ett fjärde försök att ta sig till ESC-finalen och får för tredje gången i rad starta som nummer 1 i semifinal 1.

Odds: Ej vidare till final & botten-tre av de 42

Schlagerpinglan tror: Inte till final
Rambo Amadeus är en stor artist i öst och Inför-ESC-programmet visade ju att han tydligen även går hem i väst. Vi skulle m.a.o. kunna ha en ny Verka Serduchka (2:a 2007) här… men det har jag svårt att tro. Låten är nog lite väl udda (på fel sätt) för att tillräckligt många ska rösta på den, med eller utan ett häpnansväckande bra framträdande.

Schlagerpinglan tycker: Inte till final
Detta bidrag är jag väldigt kluven inför. Jag ger det ett stort plus för originaliteten, verserna och den komiska (men ändå tänkvärda) texten. Trots det så hamnar bidraget i botten-regionen av min lista då det är alltför långt ifrån den sorts musik jag tycker om att lyssna på.

Läs även om: Bulgarien, Norge, Irland, Cypern, Portugal, Makedonien, Island, Rumänien, Serbien, Georgien, San Marino, Slovenien

Andra bloggar om: , , ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


8 kommentarer till “ESC 2012: Montenegro – “Euro Neuro””

 1. Kerstin

  Ja herrregud säger jag bara. Jag trodde jag hört det mesta i ESC men så kommer detta. Och vad är då detta, ja inte vet jag. Sen börjar man fundera är det här ett sånt bidrag som är så annorlunda att folk börjar tycka det är bra. Man minns det i alla fall så originalitet har den ju. Panelen förra veckan verkade tycka detta var bra vem vet det kanske finns fler, många fler och vips är Montenegro i final. Men ska jag bara säga vad jag tycker så är detta dåligt jag klarar nästan inte av att lyssna på detta. Det är så låååååångt ifrån det jag gillar så det är svår bedömt för min del. Jag faller i första hand för melodier och rytmer och är det bra lyssnar jag på texten, här är melodin inget för mig och därmed orkar jag inte lyssna på någon text. Ingen final. Betyg 0/5.

 2. jompa

  Väldigt udda på en genomlyssning, men i bakgrunden finns ju ändå en katchig melodi och videon bidrar till helhelten; sådär lagom roligt med lite turistvykort smart inlagda. Men, skalar man av videon och åsnan där i så undrar jag vad som återstår att se på scenen. Presentationen kommer vara avgörande helt enkelt.

 3. Micke

  Är på jompas linje att presentationen är hur viktig som helst för den här låten. Kanske får vi ett svar där vad syftet är med låten. Är det menat att vara ett skämtbidrag eller är det på fullt allvar.

  Är det ett skämtbidrag skulle jag gärna vilja veta hur de tänkt så att jag kan sätta mig in i det. Vem vet kanske är det ett jättekul och originellt bidrag egentligen. Jag tror dock tyvärr inte att det är menat på det sättet utan mer som ett allvarligt menat bidrag. Är det så blir det en helt annan sak och då går jag helt på Kerstins linje.

  Jag har hela tiden varit på den linjen men efter chocken då schlagerpanelen gav den så bra betyg började jag riva mitt hår så jag nästan blev flintskallig.

  Vad är detta? Vad ser de som jag inte ser? Kanske blir jag klok på detta under semifinalen men jag tror innerst inne att jag trots allt inte har missat något och att detta är ett bidrag som hamnar bland de sju-åtta jag definitivt inte tycker om. Plats 37

 4. Kerstin

  Micke, jag är lite nyfiken på en sak. Har du någonsin upplevt MF eller ESC live på plats? Själv har jag sett en delfinal av MF en gång för några år sedan.

 5. Rickard

  Ytterligare ett stolpskott till låt! Och tacka juryn för att det inte blir ett Ukraina 2007! Ett skämtbidrag är det väl tänkt som men jag ser ingen humor i det alls. Håller med Kerstin: Trodde jag hade hört allt men detta var fruktansvärt gräsligt.
  Juryn kommer att ge bidraget 0 poäng så det blir INGEN FINAL och 0/5!

 6. Micke

  Som svar till Kerstin. Ja, jag har varit på ett ESC. 2001 i Danmark. Häftig upplevelse. Har också varit med föräldrarna på ett MF som väldigt liten men det minns jag inte ens vilket 🙂 Vilket MF var du på ?

 7. Kerstin

  Jag var på en delfinal 2003 så det är några år sedan. Mark Levengood var programledare. Jag fullkomligt älskar den människan, han är så där rolig på ett omedvetet sätt hans make däremot ska vi inte tala om vi kan väl bara konstatera att jag inte delar hans humor. Jag skulle verkligen vilja uppleva ett ESC på plats, om Sverige vinner i år så vem vet.

 8. Daniela

  Jag var länge inne på att ge det här bidraget 0 poäng, helt enkelt för att detta inte alls är min typ av musik och för att varken melodin eller artisten tilltalar mig. Men så gjorde jag nu, inför denna bedömning, ett nytt försök att faktiskt lyssna på låten ordentligt och försöka sätta mig in i dess budskap, och då fick jag till min egen förvåning en åtminstone delvis ny förståelse för bidraget. Melodin, rytmen, videon och artisten finns fortfarande på minus-sidan för mig, men jag håller med Schlagerpinglan om att texten innehåller både humor och ett tänkvärt budskap, så det höjer faktiskt mitt betyg till en etta. Men faktum kvarstår; detta är ju ingenting som jag kommer att lyssna på när tävlingen väl är över, och jag är också tveksam till hur bidraget kommer att fungera live på scen. Det är orginellt, ja, men jag tror (och hoppas) ändå inte att det kommer att framstå som tillräckligt medryckande för att gå till final. Så betyg 1/5, INGEN FINAL.

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se