OGAE Finland m.fl. röstar

2012-04-26 (torsdag)

Fler och fler eurovision-fanklubbar lämnar ut sina röstsiffror angående Eurovision Song Contest 2012. Här nedan ser ni resultatet från Portugal, Spanien, Storbritannien och Finland:

OGAE Portugal: OGAE Spanien OGAE Storbritannien:
12 p. Sverige 12 p. Sverige 12 p. Sverige
10 p. Spanien 10 p. Italien 10 p. Nederländerna
8 p. Serbien 8 p. Serbien 8 p. Italien
7 p. Island 7 p. Norge 7 p. Spanien
6 p. Italien 6 p. Tyskland 6 p. Norge
5 p. Cypern 5 p. Cypern 5 p. Estland
4 p. Tyskland 4 p. Rumänien 4 p. Tyskland
3 p. Estland 3 p. Island 3 p. Frankrike
2 p. Frankrike 2 p. Danmark 2 p. Cypern
1 p. Schweiz 1 p. Estland 1 p. Island
OGAE Finland: Topp-tio efter 9 OGAE-klubbar:
12 p. Sverige 1. (1.) Sverige (“Euphoria”) 101 p.
10 p. Island 2. (2.) Island (“Never forget”) 59 p.
8 p. Serbien 3. (4.) Serbien (“Nije ljubav stvar”) 51 p.
7 p. Estland 4. (5.) Spanien (“Quédate conmigo”) 42 p.
6 p. Ryssland 5. (3.) Cypern (“La la love”) 40 p.
5 p. Norge 6. (-) Italien (“L’Amore È Femmina”) 36 p.
4 p. Italien 7. (8.) Norge (“Stay”) 28 p.
3 p. Tyskland 8. (8.) Estland (“Kuula”) 26 p.
2 p. Frankrike 9. (-) Nederländerna (“You and me”) 19 p.
1 p. Storbritannien 10. (6.) Ryssland (“Party for everybody”) 18 p.
(Källor: esctoday.com och escdaily.com)

Schlagerpinglan: En fullständig resultattavla med de nio ländernas resultat hittar ni hos poplight.zitiz.se. Som synes så står där att OGAE Finland gav sin 1-poängare till Slovakien medan esctoday.com uppger att den gavs till Storbritannien. Tids nog lär vi nog få veta vilket som är korrekt.

Uppdaterat: Siffrorna är nu uppdaterade och ska vara korrekta.

Andra bloggar om: , ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


16 kommentarer till “OGAE Finland m.fl. röstar”

 1. Mattias på Poplight

  Tack för uppmärksamheten. 🙂 Jag har i första hand haft Esctoday.com (och i något enstaka fall Escdaily.com) som källa för OGAE-poängtabellen (det nämns i Poplight-artikeln). Det kan hända att jag satt poängen i fel ruta när jag gjort tabellen. Ska dubbelkolla det senare i dag.

 2. Kerstin

  Jag vet att man inte ska dra för stora växlar av detta men som ordspråket säger, ingen rök utan eld.

 3. Rickard

  Nä, det här har jag lurats av så många gånger! Sverige hamnar alltid i topp i denna undersökning (och i många andra listor och rankingar). Tyvärr gör vi inte alltid det när det väl gäller!

 4. Kerstin

  Men någon gång kommer det stämma och varför inte i år. Låten vi har i år är så bra och inte bara låten utan helheten. Förra året gick det bra för Sverige och jag tror det kommer gå minst lika bra i år. Jag tror stenhårt på vårt bidrag oavsett undersökningar men som sagt någon gång kommer det stämma.

 5. Schlagerpinglan

  De inbitna och organiserade ESC-fansen är ju en skara för sig och det är väl därför som deras smak inte riktigt stämmer överens med resten av TV-publiken, som kanske hör de flesta bidragen för första gången vid semifinalerna/finalen. Förhoppningsvis så är detta ett av undantagsåren där ett bidrag går hem i alla läger.

 6. Micke

  Jag tror stenhårt på vårt bidrag precis som Kerstin men inte på grund av några undersökningar utan för att jag helt enkelt tycker den är en av de bästa i år. Vad gäller undersökningar är jag helt på Rickards linje. Jag har inga bevis för det men jag tror att om man kollade alla såna undersökningar genom åren skulle det bli väldigt låg procent på antal rätt. Tycker det är likadant varje år egentligen.

  Dessutom undrar jag över en annan sak. Har inte fullt med riktigt här på vilka länder det gäller men de sista nu verkar ju vara västeuropeer. Väst och öst brukar rösta väldigt olika

 7. Micke

  “följt med” skulle det vara 🙂

 8. Kerstin

  Micke och Rickard, visst ni har ju rätt det fattar ju jag också att det här bara är en högst hypotetiskt undesökning som inget har med den faktiska verkligheten att göra. Men visst är det väl roligare att Sverige ligger i topp än i botten och vore Sverige i botten så skulle det inte kännas bra. Sen är jag faktiskt övertygad om att Sverige kommer strida i toppen. Nu bryr jag mig inte om de andra länderna utan det var mest Sverige jag menade att någon gång måste det stämma, undersökning och verklighet. Jag är inte känd för att vara optimist i onödan. Men på finalkvällen vet vi. Jag önskar så att Sverige vinner så jag faktiskt får åka och se detta live så jag griper efter alla positiva vibbar som finns.

 9. Mattias på Poplight

  Jag får nog korrigera fel i Poplight-poängtabellen till nästa OGAE-publicering. 😉 Kom på att jag lade in fler poäng efter artikelns publicering, så om jag ska rätta så måste jag ta bort poängen.

 10. Schlagerpinglan

  @Mattias, Ingen brådska för min skull. 😀 Det är lätt hänt att det slinker in lite fel i sådana tabeller. Huvudsaken är att man upptäcker det och det blir rätt i slutändan.

 11. Rickard

  Sverige har en bra låt men den är inte överlägsen på något sätt. Vi ska inte få hybris för att vi tog en tredjeplats förra året. Man glömmer snabbt svenska resultat före 2011 års tävling. Men Loreen komnmer göra det klart godkänt tror jag. EN topp 10 placering är klart inom räckhåll. Att den når ända fram tvivlar jag dessvärre på…

 12. Linn

  Kerstin stå på dig. Det är en ny tävling varje år och gamla resultat räknas inte. Ska vi inte få hybris över förra årets goda resultat ska vi heller inte få hybris över de tidigare årens dåliga resultat. Detta är en ny tävling och inga gamla resultat spelar roll. Klart sverige kan vinna vad har tidigare resultat med denna tävling att göra. Vi hade en bra låt förra året därför gick det bra och vi har en minst lika bra i år därför kommer det gå bra. De år det inte gått bra har vi inte heller haft någon bra låt. Enkelt och rättvist. Håller med Kerstin Sverige har en jättechans på vinst av den enkla anledning att vi har bästa låten.

 13. Micke

  Tror faktiskt inte det finns någon här som inte tror att Sverige har en stor chans i år. Det är inte inte Sveriges chanser vi (åtminstone jag) tjatar emot här utan alla dessa förhandsprognoser. Dessa stämmer nästan alltid väldigt dåligt. Det gäller inte bara ESC. Tror dock stenhårt på Sveriges chanser. Första gången sedan 2007 då The Ark var med som jag tycker Sverige har en bra låt. Som en parentes kan ju nämnas att även då trodde alla att Sverige skulle vinna. Deras placering var ju ett skämt.

 14. Linn

  The Ark och deras bidrag är en av mina favoriter men att låten inte skulle fungera det det trodde faktiskt jag. Vad gäller de här undersökningarna så vet jag inget om dom har aldrig följt dom. Så dom har aldrig stämt. Har dom aldrig prickat in ettan.

 15. Schlagerpinglan

  OGAE-omröstningen ska nog inte ses som någon förhandsprognos utan bara vad ESC-fansen har för favoriter. Snart börjar dock en annan undersökning, Europrediction, och den går ut på att pricka in resultatet. Inte heller den ska ses som någon framtidsvisare men det förstår förhoppningsvis de flesta. 🙂

 16. Kerstin

  Linn, killarna och jag är överens om att det här undersökningarna är hypotetiska. Men man kan ju tänka sig att det är ESC fans som i huvudsak tittar på ESC och i så fall så borde ju Sverige placera sig bra. Jag har inte följt dessa undersökningar varken i år eller föregående år så om dom stämt eller hur lite dom stämt vet inte jag, jag är inte så intresserad av spekulationer. Tyckte bara det var lite trevligt att Sveriges bidrag är omtyckt. Kul att vi båda tror på vinst för Sverige.

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se