Schlagerpinglan: Här följer en liten presentation av ett av bidragen som tävlar i Eurovision Song Contest 2012.

Land: Ungern landets ESC-historik
Bidrag: “Sound Of Our Hearts” videoNF-framträdandetextfransk text
Artist: Compact Disco compactdisco.hutwitteryoutube
Startnummer: nr 15 i semifinal 1
Låtskrivare: Behnam Lotfi, Gábor Pál, Attila Sándor, Csaba Walkó
Uttagning: “A Dal” bestod utav två semifinaler samt en final med åtta bidrag. Först fick telerösterna välja ut fyra superfinalister innan det var upp till fyramanna-juryn att utse segraren. Compac Disco fick två röster och vann därmed.
Tidigare på Schlagerpinglan: “Ungerns ESC-bidrag 2012”
Presentationer av bidraget och artisten (på engelska):
esctoday.com eurovisionary.com eurovision.tv

Extra: Se när Compact Disco uppträdde på “Eurovision in Concert 2012”: klipp 1, klipp 2, deras “Making the video” samt en intervju med Compact Disco av esctodayTV. Se även samlingen av diverse remixer av ESC-bidraget här.

Odds: Ej vidare till final & nedre mellan-skiktet av de 42

Schlagerpinglan tror: Inte till final
“Sound of our hearts” är enligt mig en ganska bra synt-pop-låt som börjar väldigt lovande men sedan inte verkar komma någonstans. Med ett intressant framträdande så kan kanske Compact Disco skaka liv i låten, övertyga en del tveksamma tv-tittare och rädda sig vidare till final men jag tvivlar på att det kommer att hända.

Schlagerpinglan tycker: Inte till final
Studioversionen tillsammans med dess musikvideo tycker jag riktigt bra om. Live-versionen med tillhörande framträdande gör däremot ingenting för mig förutom att jag blir lite uttråkad. Jag vet inte riktigt vad de skulle kunna göra annorlunda, för det är egentligen inget dåligt framträdande de gjorde i uttagningen. I nuvarande skick hamnar den i alla fall strax utanför min finallista.

Läs även om: Bulgarien, Norge, Irland, Cypern, Portugal, Makedonien, Island, Rumänien, Serbien, Georgien, San Marino, Slovenien, Montenegro, Turkiet, Belgien, Lettland

Andra bloggar om: , , ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


6 kommentarer till “ESC 2012: Ungern – “Sound Of Our Hearts””

 1. christopher

  Tycker om den här låten. Kanske många tycker att den här är tråkig men själv tycker jag att den är ganska intressant. Ligger på plats 8 i min lista

 2. Micke

  Ja vad ska en rockare tycka om en syntgrupp? 🙂

  Ska man ha minsta trovärdighet som tyckare måste man givetvis kunna se igenom sådant och istället koncentrera sig på låtens uppbyggnad oavsett vad det är för stil.

  Så vad ser då rockarn när han tittar med syntögon? Inledningen ger mig hemska vibbar från ESC från ett antal år tillbaka då ett grekiskt band i märkliga “uniformer” kom in på scenen och utförde avskräckande, robotliknande rörelser till det som lät omkring dem som väl troligen skulle föreställa en låt de ställde upp med. Minns inte vad den låten och gruppen hette men om jag inte är helt borta så var de från Grekland. Nån som minns?

  Jag har ju avskärmat mig från den låten men versen här ger mig kalla kårar och får mig att minnas det som var men inte borde ha varit. Versen är med andra ord för mig absolut NOTHING.

  När jag då är beredd att lägga den som lika dålig som Österrike – Skärpning Micke, ingen är lika dålig som Österrike. Ok jag skärper mig och menar egentlligen att jag var beredd att lägga den som 40-41. Då plötsligt dyker det upp en refräng som räddar en del av äran för Ungern. Något händer och plötsligt blir det riktigt skapligt.

  Versen har dock förstört för mycket så sammantaget är detta ingen höjdare för mig och jag placeerar den på plats 27 och ingen final.

 3. Schlagerpinglan

  Blandade åsikter är alltid roligt och gör det ännu svårare att sia om hur det kommer att gå för Ungern i ESC. Blir (som vanligt) framträdandet som får stor betydelse för resultatet.

  (S.A.G.A.P.O http://www.youtube.com/watch?v=hiTOVNRS-vw måste vara låten du menar, Micke. Själv tyckte jag inte alls om den och placerar den i en helt annan klass än årets ungerska bidrag.)

 4. Micke

  Det gör jag också refrängmässigt Schlagerpinglan men när jag hörde versen på Ungerns låt gick tankarna tyvärr till grekiska låten. Synd för refrängen ligger som sagt inte alls i den låga klassen.

  Tack för att du påminde mig om vilken det var

 5. Kerstin

  Tycker att Ungerns bidrag är helt ok. Inte dålig och inte fantastisk. Inget bidrag i årets ESC jag tycker om att lyssna på inte för att den är dålig för det är den inte men för att den är lite småtrist. Ungern tävlar i den för mig lättare semin och jag är osäker på om den tar sig till final. Den är lite för anonym men jag tippar att den tar sig till final i nuläget men är högst osäker. Betyg 3/5.

 6. Daniela

  Jag tycker att det här är en helt okej och ganska behaglig låt – men tyvärr är den också en aning för ointressant för att jag ska kunna se någon ESC-framgångspotential i den. Det är en sådan låt som skulle kunna spelas på radio utan att jag skulle reagera desto mer; en typisk bakgrundslåt helt enkelt. Videon tycker jag däremot är ett stort plus, men tyvärr kommer ju inte den att finnas med i Baku, och jag tror inte att vare sig låten eller sångaren kommer att generera tillräckligt många tittarröster för att nå final. Betyg 3/5.

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se