OGAE Danmark, Island m.fl. röstar

2012-05-03 (torsdag)

Ännu fler OGAE-klubbar har lämnat sina röstsiffror, däribland Danmark och Island som båda gav sina 12:or till Sverige. Topp-tio efter 16 röstande OGAE-klubbar ser ni här nedan medan ni hittar en snygg sammanställning av rösterna hos poplight.zitiz.se.

Är ni intresserade av detaljerade uppgifter av hur de övriga har röstat så har ni direktlänkarna till esctoday.com här: Danmark, Kroatien, Armenien, Schweiz, Serbien, Rumänien och Island.

Topp-tio efter 16 OGAE-klubbar:
1. (1.) Sverige, “Euphoria”, Loreen 185 p.
2. (2.) Island, “Never Forget“, Gréta Salóme & Jónsi 96 p.
3. (3.) Serbien, “Nije ljubav stvar”, Željko Joksimović 91 p.
4. (6.) Italien, “L’Amore È Femmina (Out Of Love)“, Nina Zilli 83 p.
5. (7.) Norge, “Stay”, Tooji 75 p.
6. (4.) Spanien, “Quédate conmigo“, Pastora Soler 65 p.
7. (5.) Cypern, “La la love”, Ivi Adamou 61 p.
8. (8.) Estland, “Kuula”, Ott Lepland 32 p.
9. (-) Frankrike, “Echos (You and I)”, Anggun 30 p.
10. (-) Tyskland, “Standing Still“, Roman Lob 26 p.
(Källa: esctoday.com)

Schlagerpinglan: En intressant sak i sammanhanget är ju resultatet av föregående års OGAE-omröstningar och lyckligtvis så har Poplight.zitiz.se gjort en liten sammanställning av de senaste årens siffror, se deras tabeller här: 2011, 2010, 2009 och 2008.

Slutsatsen man kan dra av detta är att OGAE-omröstningen visar fansens smak men inte ger någon riktig fingervisning om resultatet förutom när en artist är lika överlägsen som Alexander Rybak var 2009. Det återstår alltså bara att vänta och se om 2012 är ett Loreen-år eller ett helt vanligt ESC-år. Snart vet vi. 😀

Andra bloggar om: , ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


6 kommentarer till “OGAE Danmark, Island m.fl. röstar”

 1. Mattias på Poplight

  Tack för länkningen. År 2007 gjorde jag aldrig någon tabell för Poplight.se (dåvarande Gylleneskor). Men slutpositionen för 2007 kan ses i slutet av tabellen för 2008. OGAE-omröstningen 2007 vanns alltså av Serbien som sen även vann ESC 2007. OGAE-omröstningen fick fram rätt vinnare 2007 och 2009. (Och vi får hoppas att det blir något liknande i år om Sverige vinner OGAE-omröstningen.) 😉

 2. Mattias på Poplight

  Årets svenska OGAE-omröstning kommer antagligen vinnas av Norge eller Cypern. Under omröstningen i Göteborg i helgen vann Norge med några fåtal poäng före Cypern – dock långt före trean (som jag t o m glömt vilket land det var). (Jag är inte bara Poplightare utan även lokal samordnare för Melodifestivalklubben i Göteborgsområdet.) 😉

 3. Schlagerpinglan

  @Mattias, Tack så mycket för extrainformationen, den uppskattas. 😀

 4. Nils

  Hej!

  Jag har ingen aning om dessa ogae-omröstningar. Jag bara undrar vilken smak de företräder när såna förskräckliga låtar som Norges och Cyperns bidrag hamnar i top10. Tysklands bidrag måste ju vara årets mest underskattade. En underbar modern popballad, framförd av en bedårande sångare. Det kallar jag för musik på hög nivå.

 5. Schlagerpinglan

  @Nils, OGAE är den internationella fanklubben till Eurovision Song Contest och flera länder har sin egen lilla förgrening av organisationen. De som är så ESC-intresserade att de organiserar sig kan kanske i vissa fall anses ha lite “speciell” smak. 🙂

  Jag är själv ingen OGAE-medlem men tycker likväl väldigt bra om Norges bidrag. Håller dock med dig om att Tyskland har en av tävlingens bästa låtar i år.

 6. Nils

  Hej!

  Tack för ditt svar. OK, smaken är ju olika men kul att höra att du också gillar Standing Still. Som utlandssvensk bosatt i Berlin är jag väl inte helt opartisk, men det är ju inte “inlandssvenskar” när det gäller Sveriges bidrag heller ;).

  Ps. Din trevliga blog hittade jag av en slump

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se