Schlagerpinglan: Här följer en liten presentation av ett av bidragen som tävlar i Eurovision Song Contest 2012.

Land: Grekland landets ESC-historik
Bidrag: “Aphrodisiac” NF-framträdandevideotextfransk text
Artist: Eleftheria Eleftheriou wikipediatwitter
Startnummer: nr 3 i semifinal 1
Låtskrivare: Dimitri Stassos, Mikaela Stenström, Dajana Lööf
Uttagning: Greklands ESC-uttagning hölls i ett köpcenter och bekostades utav ett skivbolag medan alla teleröst-intäkter gick till välgörenhet. Fyra bidrag tävlade (playback) och 50/50 jury- & teleröster utsåg vinnaren.
Tidigare på Schlagerpinglan: “Greklands ESC-bidrag 2012”
Presentationer av bidraget och artisten (på engelska):
esctoday.com eurovisionary.com eurovision.tv

Extra: Se när Eleftheria uppträdde på “Eurovision in Concert 2012″: klipp 1, klipp 2, ett klipp från eurovision.tv med Eleftheria och belgiska Iris samt tre esctoday-intervjuer: från grekiska finalen, vid EIC samt i Istanbul. Se även ett framträdande hon gjorde i en turkisk TV-show.

Odds: Vidare till final & topp-15 av de 42

Schlagerpinglan tror: Till final
Grekland har aldrig misslyckats med att kvalificera sig till finalen och det lär de väl inte göra i år heller. Kombinationen av ung, snygg tjej som skakar loss till en svängig låt har ju visat sig fungera förr.

Schlagerpinglan tycker: Till final
Detta bidrag har jag väldigt delade känslor inför. Å ena sidan så tycker jag att det är alltför simpelt och för mycket påklistrade leenden och poserande för min smak. Å andra sidan så kan jag inte få låten ur mitt huvud och sjunger gärna med i refrängen. Jag väntar med mitt slutliga omdöme tills jag sett Eleftheria i Baku men för tillfället så lutar jag trots allt svagt åt det positiva hållet.

Läs även om: Bulgarien, Norge, Irland, Cypern, Portugal, Makedonien, Island, Rumänien, Serbien, Georgien, San Marino, Slovenien, Montenegro, Turkiet, Belgien, Lettland, Ungern, Albanien, Slovakien, Vitryssland

Andra bloggar om: , , ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


5 kommentarer till “ESC 2012: Grekland – “Aphrodisiac””

 1. Kerstin

  Kan inte annat än hålla med dig Schlagerpinglan. Känner mig också väldigt kluven inför det här bidraget. Tycker låten i grund och botten är bra men väldigt kommersiell. Stör mig otroligt mycket på sångerskans sångröst, låter lite så där barnsligt sexig. Men som sagt refrängen är katchig och bra och jag dras in i det här och kommer på mig med att sjunga med varje gång. Final. Betyg 4/5.

 2. Rickard

  Älskar detta bidraget! Ett av få på min topp tio-lista som inte är en ballad. Bra scenframträdande och en karismatisk sångerska. Sist men inte minst en refräng som sätter sig på huvudet! Grekland kommer att segla till ytterligare en final och där blir det garanterat en topp 10-placering!

  FINAL och 4/5

 3. Micke

  Börjar med det föregående bidraget som presenterades.

  Vitryssland, Vitryssland!!!!!! Detta märkliga land som alltid lyckas med att blanda in det som jag är mest ointresserad av i hela världen – politik. We are the heroes, I love Belarus osv. Nu är detta dock en musiktävling och då är det just det som det ska handla om oavsett vad de där märkliga ledarna i det landet tycker. Exempelvis hatade de flesta förra årets bidrag ”I love Belarus” och visst var det patetiskt men åter igen det är musik det handlar om. Därför blundade jag för det förra året och fann en låt jag gillade trots en vek sångerska och därför blundar jag även i år.

  Så vad ska man då säga om dessa ”hjältar”? Jag väger hela tiden om jag vill ha med dem till final eller inte men just nu är de precis utanför min final. Ett bra framträdande kan definitivt ändra på det. Låten är absolut inte utan kvalite det nekar jag inte till. Har dock lite svårt för sångaren som inte riktigt tilltalar Micke. Versen är utanför final och refrängen i final som jag ser det just nu. Oavsett vilket hoppas jag de hittar bättre påklädare än de som de hade i deras egen final. Möjligen hade de anlitat Dannys påklädare under deras final.

  Ok då tar vi Grekland då!

  Jag har hela tiden haft problem med detta bidrag. Min största rädsla är sångerskan och hur hon låter live. Det vet jag inte än så det är ju bara att vänta och se. Har tyvärr dåliga vibbar men hoppas jag har fel. Låten då? En väldigt ojämn låt som jag ser det. Allt börjar med 20 lysande sekunder då vi hamnar mitt i hjärtat av Grekland och deras musikkultur. En solklar femma så långt.

  Men sen då? Tyvärr håller inte resten samma intensitet och klass som introt och de gånger introt upprepas i låten. Den solklara femman så långt ersätts av en ordinär vers som håller en tvåa ungefär. Sedan följd av en refräng som sätter sig och väl kan sägas vara en fyra om den hade innehållit något mer ord än oh oh oh oh oh.

  Sammantaget är det ändå en ganska bra låt som jag håller på plats 13 av 42. Kan sen sångerskan prestera och visa mig att jag hade helt fel angående hennes sångröst så kan den kanske avancera uppåt. Är dock mest rädd för det motsatta då det man sett av ”showen” verkligen inte lovat gott. Först i videon där hennes dans inte lovar gott. Därefter hamnar vi plötsligt i ett köpcentra men detta får mig märkligt bara att vilja se videon igen trots att jag inte gillar den. Många frågor och många ”rädslor” om detta bidrag ska snart få sitt svar. Tror att den tar sig till final.

 4. Daniela

  Jag är inne på samma kluvna linje som Schlagerpinglan och Kerstin när det gäller det här bidraget. 🙂 Låten är bra, speciellt refrängen och de instrumentala partierna. Verserna däremot tycker jag känns väl platta och innehållslösa, men refrängen lyckas rädda upp detta ganska bra. Personligen hade jag önskat lite mer attityd både i själva låten och i framträdandet, för på något sätt känns hela bidraget i sin nuvarande form ganska tillgjort och förutsägbart. Men samtidigt får även jag en massa positiv energi och lust att sjunga med varje gång jag hör den här låten, så någonting har de ju trots allt gjort rätt! 🙂 Tyvärr har jag dock en del tvivel angående sångerskans live-framträdande i Baku, men jag hoppas att jag har fel och att hon lyckas ro detta i land när det väl gäller. Det syns ju tydligt på videon att hon kör playback, men om sångrösten håller live och hon lyckas fokusera på rätt saker under framträdandet bör nog detta räcka för en finalplats. Dock tror jag att Grekland kan komma att förlora en hel del röster till Cypern, som tävlar i samma genre med en i mitt tycke vassare låt.

  Betyg: 3+/5, FINAL.

 5. Anders

  Skön låt som säkert kommer att bli en riktig sommarplåga i Grekland. 🙂

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se