Schlagerpinglan: Den fjärde och sista delen av SVT:s “Inför Eurovision Song Contest 2012” sändes nu på måndagskvällen. Om ni missade det eller vill se några av avsnitten igen så finns de på svtplay.se. Vill ni endast veta hur panelen röstade så ser ni deras betyg här nedan:

Semi-2-bidrag Lena
Philipsson
Måns
Zelmerlöw
Gina
Dirawi
Lisette
Pagler
Thomas
Lundin
Estland
“Kuula”
20 3 5 3 4 5
Slovakien
“Don’t Close Your Eyes”
16 3 2 3 3 5
Turkiet
“Love Me Back”
12 1 0 3 3 5
Norge
“Stay”
12 3 2 2 3 2
Bosnien och Hercegovina
“Korake ti znam”
4 0 0 0 1 3
Litauen
“Love is blind”
4 0 2 1 1 0
Final-bidrag
Spanien
“Quédate conmigo”
19 1 5 4 4 5
Storbritannien
“Love Will Set You Free”
17 1 3 5 4 4
Italien
“L’Amore è Femmina”
17 3 2 4 5 3
Tyskland
“Standing Still”
17 2 3 5 4 3
Frankrike
“Echos (You and I)”
14 2 4 1 3 4
Azerbajdzjan
“When the music dies”
13 4 2 3 2 2

Schlagerpinglan: Precis som de andra veckorna så fanns det ett antal bidrag som jag och panelen inte alls hade samma syn på. Denna gång var det speciellt Tyskland och Norge som jag ville placera högre upp medan länder som Estland, Slovakien och Spanien placerat sig längre ner om jag själv fått bestämma.

Aftonbladets Markus Larsson har naturligtvis även han betygsatt de aktuella bidragen och han hittade t.o.m. ett bidrag (förutom Sveriges förra veckan) som han tyckte var värt fyra plus av fem möjliga. Imponerande. 😉

Se även de övriga “Inför ESC”-resultaten: del 1del 2del 3

Andra bloggar om: ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


10 kommentarer till ““Inför ESC 2012” – Del 4 – Resultat”

 1. jompa

  Alltså Lena, om man inte kan hitta en enda låt att gilla så ska man inte vara med i ett sånt prpgram överhuvudtaget. Måns lika smaklös som vanligt! Skönt bara att Thomas hittade lite låtar att gilla.
  Nåväl, om nu Loreen inte vinner iår kan man gott lägga ner Inför ESC på SVT för sånt hopp som det var till de andra låtarna kan inte gå obemärkt förbi..

 2. Micke

  Håller helt med Jompa! Måns är nog det mest smaklösa vi haft någonsin i inför programmen. Vill dock ge honom ett litet plus för kvällens program. Han började lika smaklöst som vanligt när han tokhånade Lundin för att denne gav en femma för ett bidrag, vilket gick hand i hand med hur Måns varit under dessa program. Däremot tyckte jag faktiskt att han ryckte upp sig lite efter det. Kanske han själv kände hur patetiskt han betedde sig. Ett litet plus till Måns därför.

  Faktum är att kvällens program gav lite ändrade åsikter för mig. Några låtar ryckte upp sig ordentligt mot vad jag känt om dem tidigare. England och Estland är de jag då tänker på. Båda två klättrade ordentligt på min lista. Motsatta vägen gick två andra som jag iofs redan innan inte gillade. Dessa var Litauen och Norge.

  Skit och att Slovakiens bidrag har en så svag vers när introt och refrängen är så starka. Vad tänkte de?

 3. Christopher

  Lena var riktigt snål och Måns med då. Skulle se Italien,Tyskland,Storbrittanien och Slovakien plocka högre poäng medans Estland,Spaien kunde man väl få kapat lite poäng.

 4. Rickard

  Mina betyg:

  Estland 2/5 – Långsam och lite småsövande låt! Händer inget i låten!
  Slovakien 0/5 – Inte alls min smak!
  Turkiet 4/5 – Bra sång och karismatisk sångare. Topp 10 är möjligt!
  Norge 3+/5 – Gillar verkligen Norges låt. Rytm, fart och performance!
  Bosnien 5/5 – En mycket vacker ballad. Topp 5 för mig! Härligt melodi!
  Litauen 2/5 – Nja ingen höjdare precis! För anonym!
  Spanien 4/5 – Sjunger med klart mest passion. Lite för skrikigt dock!
  Stobritannien ? – Svåraste att betygsätta! Kan bli både fågel och fisk!
  Italien 5/5 – Topp 3 med en av de coolaste sångerskorna i tävlingen!
  Tyskland 3+/5 – Mycket bra låt men anonym sångare. Riskerar att bli platt!
  Frankrike 2+/5 – Vacker låt, men tar lång tid innan den fastnar!
  Azerbajdzjan 4/5 – Tillrättalagt ja, men sjukt bra ändå! Topp 5 i tävlingen!

 5. Isabell

  Jag blev såå lycklig när de gav Estland höga poäng. Den är fantastiskt bra! Tycker att deras topp-5 låtar känns riktigt och helt efter min smak. Skulle bara plocka bort Ryssland därifrån. Söta babushkor slår inte riktigt bra låtar!
  *Estland & Sverige får mina högsta poäng.
  *Mina näst högsta poäng ger jag Spanien, Ukraina, Cypern & sist men inte minst Serbien!
  Gillar verkligen Thomas åsikter som utan tvekan går emot strömmen! Inte alltid enligt mitt tycke och smak dock.
  PS. Christer kommenterade att ingen i juryn fällde nån tår trots att låtarna fick de att ge höga poäng. Mina tårar föll! Kan ni gissa till vilken låt?
  Jo, till Estlands fantastiska ballad!!!! Så känslosamt!

 6. Micke

  Nu blir det långt! Hoppa över om ni inte orkar med 🙂 En lista som handlar om en topp sex och en botten sex. Det är inte de sex bästa och sex sämsta enligt mig utan istället de sex jag skulle bli jätteglad om de vann respektive de sex jag skulle bli grymt besviken om de vann. Kul om någon kontrar med egen lista.

  De sex jag skulle bli jätteglad om de vann med den placering jag egentligen tycker de ska ha.

  1. Serbien: (Låten och sångaren talar för sig själv och självklart blir man glad om bästa låten vinner)

  3. Finland: (Undersköna Pernilla med en underskön låt. Attans va kul det skulle ha varit om den här lågmälda pärlan långt från allt det plastiga hade vunnit)

  5. Sverige: (Ja vad ska man säga? Äntligen har Sverige lyckats. En bra låt, en bra sångerska och lysande koreografi. Gissa om jag skulle tycka det var kul om vi vann)

  7. Ryssland: (Så JÄDRA kul med något annorlunda som inte går inom de smala ramarna. Gummorna bjuder på en bra show med den fullkomligt underbara minstingen i spetsen. Den äkta glädjen denna lilla gumma sprider på scen är så underbar att se i kontrast mot allt fejkat och plastigt vi annars så ofta tvingas genomlida. Viva la Babuschka!)

  10. Portugal: (En skön låt att koppla av med vid stranden med något gott att dricka och en flicka i famnen 🙂 Största anledningen att jag skulle tycka det var jättekul om de vann är dock en annan. De har varit ett av de trognaste länderna i ESC men varit bäst som sexa. Med en helt ok låt som de har nu skulle det vara jättekul med seger för dem för lång och trogen tjänst)

  16. Lettland: (Efter all galla som Måns Zelmerlöw spydde över den här låten och artisten skulle det vara jättekul att få se hans hånskratt förvridas. Tycker dessutom det är en trallvänlig låt och jag skiter fullständigt i om den är modern eller gammalmodig)

  Sedan då de sex jag skulle bli GRYMT BESVIKEN om de vann följt av placeringen jag tycker de är värda.

  42. Österrike: (Tidernas största och sämsta pekoral. Jag är inte som många andra som blir sur över bidrag de inte tycker om. Det har faktiskt bara hänt två gånger i historien för mig och båda i MF. Dvs tills i år då även ESC blev drabbad för första gången av något så erbarmligt dåligt att jag har svårt att hålla tyst. Skulle det trots allt finnas någon som står ut med deras bidrag så ger jag er ett löfte. Går Österrike till final så kommer ni att slippa höra Micke på den här bloggen mer. Skulle den gå till final så finns det ingen som helst mening med ESC längre och varför ska jag då slösa tid på den) Förlåt Schlagerpinglan jag kunde inte hålla mig från att kommentera Österrike ändå 🙂

  40. Ukraina: (Har egentligen inget emot låten men det är inte för ESC utan mer arenaidrott. När man sen tittar på deras ”show” och inte kan hålla sig för skratt över ”pojkarna” som ”dansar” bakom sångerskan då förstår man att detta är inget man vill ska vinna)

  39. Irland: (Ursäkta alla ni som gillar dessa gossar. Tycker helt enkelt inte om dem så det är anledningen till att jag skulle bli så grymt besviken om de vann. Har inte med låten att göra)

  36. Cypern: (Blir en kort kommentar. Vill helt enkelt inte att en låt ska få vinna med en refräng som går la la la la la la la la la la la la la la la la)

  15. Rumänien: (Älskar rytmen, trumpeterna och versen, ja det mesta. Men samma grej som med förra låten. Vill inte att en låt med refrängen la li lo li lo lej everyday everybody la li lo li lo lej ska få vinna)

  13. Grekland: (Kan egentligen läsa föregående för det är samma sak förutom att refrängen är oh oh oh oh oh oh oh oh oh oh. Lite utveckling ändå)

  Grekland och Rumänien tycker jag alltså egentligen mycket bra om men lite text i refrängen krävs för att jag vill se dem som vinnare. Finns egentligen också ett sjunde bidrag jag skulle bli besviken om det vann men eftersom det är nordiskt kommer det undan från min lista 🙂

 7. Kerstin

  Kul lista den hakar jag gärna på.

  Mina sex jag gärna ser vinna.

  1. Sverige. Så bra låt så bra framträdande. Detta kommer tilltala väst som öst. Sverige har solklart bästa låten och bästa helheten. I min värld är Sverige oslagbara.
  2. England. Detta är min favorit efter Sverige. Vinner inte Sverige hoppas jag på detta. Det är så enkelt men ändå så bra. Har redan nu bestämt mig för att denna låt ska jag dansa bröllopsvals till om jag mot förmodan en dag gifter mig.
  3. Serbien. Efter många försök med vackra ballader förtjänar Zeljko en väförtjänst vinst. Låten är magisk.
  4. Cypern. Cypern har aldrig vunnit så varför inte. Låten är bra men är artist och framträdande lika bra det återstår dock att se. Jag gillar den enkla refrängen och i sådana här sammanhang ska man inte underskatta lättsjunga lätta att komma ihåg refränger. Låten är precis vad som spelas i Europa idag.
  7. Lettland. Det här gillar jag skarpt. Vann Lettland med den märkliga låten I Wanna så kan dom definitivt ro hem det med den här som är väldigt mycket bättre.
  11. Irland. Antingen gillar man killarna eller så står man inte ut med dom. Jag gillar dom och det är så kul när unga söta killar vinner som i mina ögon dessutom har en enorm scen närvaro och bjuder på sig själva. Tyvärr kommer det inte räcka för någon topp tio placering i år för låten är för svag men killarna gillar jag och hade gärna sett dom vinna.

  Så mina sex jag inte vill se vinna.

  39. Ryssland. Ingen kommentar.
  18. Italien. Italien blev tvåa förra året och bestal Sverige på andra platsen det svider än dessutom är det något med artisten som irriterar mig otroligt.
  17. Frankrike. Det här får jag inge grepp om alls. Jag lyssnar och lyssnar och det känns så meningslöst bara.
  34. Turkiet. Men snälla sluta skicka dom här oljuden till bidrag år efter år. Ni som var så bra förr.
  26. Estland. Ordet Kuula är det enda man hör. Melodin är vacker och artisten bra men jag orkar inte höra på Kuula Kuula Kuula om och om igen.
  41. Montenegro. Vem vill minnas denna som 2012 års vinnare.

 8. Schlagerpinglan

  Roligt med så många varierande kommentarer. Speciellt om Estlands bidrag då som fått allt från “fantastiskt bra” till “lite småsövande”. 🙂 Själv upplever jag bidraget som någonstanns däremellan, en bra låt som inte riktigt når ända fram för mig.

  @Micke, När det drar ihop sig mot semifinalerna så kommer även jag att rada upp mina favoriter. Kan redan nu säga att vi har en hel del olika. T.ex. kan vi byta ut Portugal mot Norge eller Vitryssland på “glad”-listan medan Albanien hör mer hemma på min “besviken”-lista än Irland, för att nämna de mest uppenbara.

 9. Micke

  Ok kul att ni hakar på. Vill bara förtydliga att detta inte var mina favoriter eller tvärtom. Det var de sex jag blir glad om de vinner och de sex jag blir besviken om de vinner. Bara för att visa på det så har jag två av de jag inte vill ska vinna högre på min riktiga favvislista än en av de jag vill ska vinna. Grekland och Rumänien som jag skulle bli besviken om de vann är 11 och 15 på min riktiga favvislista medan Lettland som jag skulle bli glad om de vann är 16 på min favvislista.

  Ok vi har tre samma som vi blir glada om de vinner Kerstin. För mig är det även ok med din England. Den växer allt mer. De två som återstår Cypern och Irland har jag ju på min “bli besviken om de vinner lista”. Sorry 🙂

  På din “bli besviken om de vinner lista” finns det bara en jag absolut inte håller med om och det är Ryssland. Det ber jag inte ens om ursäkt för 🙂 De enda som möjligen kan ta pluspoäng av de andra för mig är Estland och Italien. Jag kan inte bestämma mig för om Estland är mysig eller ett sömnpiller. Det ger sig live sedan. Har dock inte minsta problem att bestämma mig för Italien. Enda möjligheten de har att få pluspoäng av mig är att de ändrar sig och sjunger på italienska. Annars hoppas jag de hoppar av ESC igen. Synd för jag älskar Italien i ESC egentligen.

 10. Hjalmar

  har någon alla “Inför Eurovision Song Contest 2012” på dvd lr inspelade?

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se