Schlagerpinglan: Här följer en liten presentation av ett av bidragen som tävlar i Eurovision Song Contest 2012.

Land: Ryssland landets ESC-historik
Bidrag: “Party For Everybody” NF-framträdandetextfransk text
engelsk textfonetisk text
Artist: Buranovskiye Babushki buranovskiebabushki.rutwitter
Startnummer: nr 14 i semifinal 1
Låtskrivare: Viktor Drobysh, Timofei Leontiev, Olga Tuktareva, Marry S. Applegate
Uttagning: 25 bidrag handplockades av en jury till den nationella finalen. Storfavoriter var stjärnorna Dima Bilan & Yuliya Volkova men när rösterna (50/50 jury- och teleröster) räknats så var det de gamla gummorna som stod som segrare.
Tidigare på Schlagerpinglan: “Rysslands ESC-bidrag 2012”
Presentationer av bidraget och artisten (på engelska):
esctoday.com eurovisionary.com eurovision.tv

Extra: Se ett klipp om Buranovskiye Babushki av BBC News.

Odds: Vidare till final & topp-tre av de 42

Schlagerpinglan tror: Till final
Vore det en radioshow där ingen visste varifrån bidragen kom och vem som framförde dem så är jag övertygad om att Ryssland hade missat finalen i år. Nu är det ju inte det utan de gamla, ryska gummorna kommer förmodligen att charma stora delar av TV-publiken. Eventuellt kan juryn försöka att sätta käppar i hjulet (som förra året) men det lär nog inte räcka.

Schlagerpinglan tycker: Till final
För en gångs skull så tycker jag inte om Rysslands bidrag. Rent teoretiskt så är det en säker “inte-till-final”-låt för mig men varje gång jag ser framträdandet så märker jag att jag trots allt hoppas på framgångar för gummorna. Hjärnan säger nej tack till låten medan hjärtat gärna ser artisterna i final och i det här fallet vinner hjärtat. Final för gummorna!

Läs även om: Bulgarien, Norge, Irland, Cypern, Portugal, Makedonien, Island, Rumänien, Serbien, Georgien, San Marino, Slovenien, Montenegro, Turkiet, Belgien, Lettland, Ungern, Albanien, Slovakien, Vitryssland, Grekland, Moldavien, Finland

Andra bloggar om: , , ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


17 kommentarer till “ESC 2012: Ryssland – “Party For Everybody””

 1. christopher

  Okej missat kommentera Finland,Moldavien och Grekland tar dem föst då

  Grekland
  Bidraget är väl okej men det är typiskt grekisk en snygg tjej och o.s.v. Uppträndantet är också torrt och något annat med men vet inte vad det är
  jag hoppas men tror inte att det missar final den här hamnar på en plats 31
  i min personliga lista.

  Moldavien
  Jadu Moldavien har kommit på 10.nde plats flera gånger i semin och är helt säker att dem kommer 10 igen. Personligt älskar jag det hära svängig,bra röst o.s.v och får därmed en plats 5 i min lista.

  Finland
  Den är vacker och får gärna komma till final enligt mig men det finns 11 andra jag älskar men den får plats 26.

  Ryssland

  Den där kommer vara med i top 5 striden minst men finns väl en jätteliten chans att den kommer på under top 5 men då är den top 10. Tycker det hära är ganska charmigt dem sjunger lika dåligt som Viktor Hedman från tre kronor och en värdelös text men känslomessigt så skulle man se en bild hur glada dem skulle bli om dem vann och hur glad man skulle med bli så den får plats 16 i min lista.

 2. Micke

  Då har vi ett av de bidrag som nog splittrar åsikter mest. För mig är det solklart. Jag älskar detta bidraget och då i synnerhet den lilla gumman som jag redan sagt tusen gånger. Detta är äkta så djupt in i själen. Schlagerpinglan pratar om att tänka med hjärnan eller hjärtat. Ok då gör jag det.

  Hjärtat: Snabbast och enklast avklarat. Den lilla gumman från en liten by någonstans undangömd i Ryssland där hon förmodligen levt ett mycket enkelt liv långt ifrån uppskattning och uppmärksamhet. Plötsligt sent i livet får hon en möjlighet till något annorlunda i sitt inrutade liv. Hon kliver upp på scenen och och man riktigt ser hur hon njuter av varje sekund av det. Man ser hennes glädje och det går in i hjärteroten som Lisette sa i schlagerpanelen. Hjärtat skriker ja till detta bidraget för alla som tittar på ESC för att hjärtat ska få sitt.

  Hjärnan: Vad säger den? Om jag helt och hållet skulle använda hjärnan när jag ser ESC då skulle jag inte titta överhuvudtaget. Jag menar vad är detta? Hur många av de här låtarna blir ihågkomna efteråt? Hur många kända låtmakare springer benen av sig för att få delta? Det enda de använder sina ben till är att springa skiten ur sig själva så fort ESC nämns. Detta är sanningen om ESC vare sig man gillar det eller inte.

  Men om det nu är så varför tittar jag ändå år ut och år in? För att jag fullkomligt älskar tävlingen. Jag skiter fullständigt i att de flesta artister och låtskrivare är långt ifrån eliten så att säga. Det är inte det ESC handlar om för mig. ESC är för mig en tävling där länder kommer tillsammans och där generationer samlas tillsammans för att ha trevligt.

  Jag skiljer på mitt övriga musikliv och mitt ESC liv. I mitt övriga är text lika viktigt som låt. I ESC släpper jag på det även om jag vill ha mer än la la la la la för själen. Jag vill inte att detta ska vara en tävling med ungdomsmusik eller musik för äldre. Ungdomarna har sina ställen och de äldre har sina ställen. Esc blir därför för mig något mellanting för mig där alla generationer släpper lite på det de egentligen står för just för att matchas ihop.

  Jag älskar som sagt ESC och säger ofta att jag “älskar den låten”. Sanningen är den att jag gör det inom tävlingen men om jag ska börja leta efter låtar eller grupper som varit med i ESC som jag lyssnar på efteråt. Vad händer då? DE låtar och artister är lätt räknade.

  Så vad vill jag med allt detta? Jag hoppas väl att folk ska kunna ta ESC för vad det är och inte göra det så attans allvarligt. Blev så jävla sur rent ut sagt härom dan då jag snackade med ett par loosers om ESC. De var mest upprörda över Englands och Rysslands bidrag. Jag undrade varför: “Såna gamla ska inte få vara med.”

  Jaha! Och vem bestämmer det? Blir så trött på såna människor. Det är väl fullständigt oviktigt hur en människa ser ut eller hur gammal hon är. Det viktiga är väl låten och prestationen. Om det kommer in en 101 åring eller ettåring skiter jag fullständigt i. Är låten bra och de presterar är det enda viktiga.

  Jag älskar som sagt dessa gummor. För er som har svårt för bidraget. Jag kan inte omvända er och jag vill inte ens göra det för alla tycker olika och det ska vi göra. Grejen är bara den att hjärtat ljuger inte. Det hjärtat ser hos dessa gummor och glädje och äkthet. Hjärnan däremot är mycket mer bedräglig och styrs mer av vårt självego och sätt att sätta oss över andra och bestämma vad som är bra eller inte bra.

  Hjärnan säger mig att det inte är många låtar som verkligen är bra och Rysslands är definitivt på övre halvan för mig. Hjärtat säger mig att detta är ett av årets bästa bidrag.

  Jag väljer att följa mitt hjärta. Viva la Babuschka

 3. Linn

  Micke, det var en lång utläggning. Det är helt ok att gilla det här det behövs inte försvaras precis som jag inte behöver försvara att jag tycker det är värdelöst. Final tyvärr. Betyg 0/5.

 4. Micke

  Bara lugn Linn! Går Österrike till final så kommer du att slippa mina långa utläggningar för gott 🙂

  Självklart får du tycka vad du vill. Det var ju lite det jag sa i min utläggning. Spelar ingen roll om nån ger fem eller noll poäng det är lika intressant för det

 5. Kerstin

  Jaha så dök det upp till slut mitt irritations hat bidrag. Jag kan se till fakta. Jag tror det här kommer tilltala många dock inte pga låten för den är verkligen usel och sånginsatsen under all kritik. Däremot tror jag inte juryn kommer ge detta några poäng och i så fall låga. Jag tror juryn inte vill se detta vinna för jag tror inte det vore bra för tävlingen. Jag har inget emot att gamla människor ställer upp i tävlingen, min andra favorit är 76 åringen från England men det han gör är kvalité det anser jag inte att det här är. De här gummorna får mer än gärna sjunga ihop pengar till sin kyrka men måste det vara just i ESC? Ja, smaken är onekligen delad och jag kan inte tycka om detta varken nu eller om tio år. Hade en hund stått på scen och behövt pengar till sin höftoperation eller nåt så hade jag smältit men tyvärr gamla små gummor är inget som smälter mitt hjärta, tyvärr. De här gummorna sjunger så falskt att min underbara hund som smälter mitt hjärta varje dag ylar. Hon och jag ger detta betyg 0/5. Final, lika säkert som att Loreen hamnar där och så sätter jag mitt hopp till juryn att dom ser till att detta håller sig borta från topp 5.

 6. jompa

  Det här är plastigt och påklistrat. Men är man gullig så älskas man av alla.. jaha säger jag bara. Låten är helt värdelös plus att de sjunger förskräckligt dåligt och några extrapoäng för gullighet ger jag icke, precis som jag inte ger extrapoäng till snygga artister.

 7. Micke

  Låter kanonbra jompa att du inte ger poäng till snygga artister. Stora pluspoäng till dig för många är inte som du i det fallet tyvärr. På samma sätt är det med gullighet de ska inte automatiskt ge extrapoäng det var inte alls så jag menade då har du tyvärr missförstått.

  Börjar bli lite tråkigt det här med allt missförstånd. Men så är det tydligen. Vi tycker olika alla och så ska det ju vara. Om nu inte Österrike är med i finalen så kommer jag att sitta bänkad framför min TV under finalen och hålla stenhårt på gummorna 🙂

  Take care

 8. Schlagerpinglan

  @jompa, Nej, några extrapoäng för gullighet eller annat ger inte jag heller, fastän det kanske låter som det. I gummornas fall så gör framträdandet underverk med låten och jag gillar helt enkelt helhetsintrycket fastän jag egentligen inte gillar låten. Det låter kanske lite konstigt, men så är det. 🙂

  Förhoppningsvis röstar folket/juryn på dem av samma anledning eller för att de gillar låten. Det hade ju varit tråkigt om de fick röster bara för att de är gulliga eller annat som inte har med ESC att göra.

 9. Rickard

  NEJ NEJ NEJ OCH ÅTER NEJ! Fast vad är väl ESC utan ett bidrag som man kan rikta allt sitt hat mot! I år blir det Ryssland! Missa finalen snälla!!!
  Jag tror givetvis att den går dit oavsett vad jag tycker!

  FINAL och 0/5

 10. Daniela

  Om vi hade haft ett ESC utan jury (dock är jag väldigt glad över att så inte är fallet) så hade jag direkt sagt att detta är årets vinnare. Utan tvivel. Men nu har vi ju, som tur är, jurygrupper som också avlägger röster, och Ryssland borde rimligtvis inte tillhöra deras favoritbidrag. Jag tror definitivt att gummorna kommer att strida åtminstone inom topp 5 i finalen, men min gissning är ändå att juryn kommer att fälla dem från förstaplatsen. Jag hoppas nästan också att det går så, trots att jag personligen älskar bidraget, för precis som Kerstin så tror jag inte att det vore så bra för själva tävlingen om det här vann. Men inte kommer jag heller att sitta och gräma mig om detta faktiskt blir årets vinnare, för som sagt, jag älskar också detta och gummornas äkta glädje och charm går rakt in i hjärtat på mig varje gång jag ser dem! 🙂 Visst, teoretiskt sett finns det en hel del att anmärka på här, det håller jag med om, men för mig behöver ESC inte alltid handla om blodigt allvar och musikaliska storverk. Bidrag som bara bygger på att sprida glädje är i mitt tycke minst lika välbehövliga, och alla bidrag som inte går ut på att håna tävlingen är välkomna. Och hånar tävlingen tycker jag verkligen inte att Ryssland gör i år, snarare tvärtom. Nej, det här blir absolut FINAL med betyget 4/5! 😀

 11. Dennis

  Vad är det som gör att folk gör ESC till något livsviktigt och tror att det är musikaliska mästerverk som levereras år efter år i ESC. Inget kan vara mer felaktigt. Tina upp säger jag och se utanför allvaret så kommer ni att få mycket roligare. Är helt på Daniellas och Mickes sida. Låten är helt ok och gummorna är gudomliga. Solklart en av mina favoriter.

 12. Josef

  Vad är det för “hat” som egentligen väcks till några oskyldiga gummor? Sånginsatsen är visserligen falsk och icke “synkad” eller hur man nu skriver ordet. Men energin och känslan är stark. För vad är musik annat än den känsla som infinner sig kemiskt hos en? Vi människor är ju förhoppningsvis lite mer avancerade än kontrollrobotar, som skall avskilja falska toner från rena, eller?!

  Jag gillar Serbiens bidrag exempelvis, men den når inte riktigt upp i ryskornas klass av orginalitet och innovation. Han sjunger rent och låten är mycket bra men ingenting som riktigt tar tag i en som flera har uttryckt. Den känns “säker” och vill kunna nå många smakriktiningar i Europa. Han vet hur man säljer in en låt, men det räcker inte till guld, eftersom att komma tillbaka efter att ha haft en så svårslagen låt som “Lane Moja” 2004!?

  Loreen prickar allt / vinner hon!,Men Rysslands hjärta kommer sno rösterna från länderna i “ingengrannensland” i fall hon sjabblar som fransmannen förra året. En låt som gör sig klart annorlunda från mängden av ballader och en möjlig utmanare till Loreen kan vara Zilli” från Italien, men röstkvalitén är jag fortfarande lite osäker på?! Engelbert från UK bör också räknas med så fenomenal som han är, men refrängen har inte riktigt för mig den riktiga vinnarkänslan tycker jag!?

  Jag återkommer inför semi 1 (måndag den 21 Maj) med exakt de låtar jag hoppas går vidare!

 13. Kerstin

  Dennis, det handlar inte om att man är humorbefriad det är inte därför jag inte gillar bidraget. Men detta är INTE humor. Respekt till allas åsikter.

 14. Kerstin

  Ingen känner någon här därmed kan man inte säga att jag och Rickard t.ex ska tina upp för att vi inte tycker lika om ett bidrag i ESC och inte ser det ryska bidraget som humor. Jag gillar inte när kommentarerna handlar om annat än bidragen och skulle uppskatta om det fortsättningen kunde handla mer om det och inte smutskastning på person.

 15. Schlagerpinglan

  @Kerstin, Jag kan faktiskt inte se att någon smutskastat någon i dessa kommentarerna. Vissa tycker om låten, vissa tycker inte om den, vissa tycker det är humor, andra tycker att det inte är humor. Jag ser många som inte förstår varandra men några personliga påhopp hittar jag inte. Det som skrivits är nog väldigt generellt menat och inget som du behöver ta åt dig av.

 16. Dennis

  Läste just på sidan om Österrikes bidrag att Kerstin tydligen tagit illa vid sig av något någon/några sagt angående det ryska bidraget. Tydligen att någon skulle ha hånat hennes åsikt eller liknande. Tänkte för mig själv, jävligt dåligt att ge sig på Kerstin och hennes åsikter. Sen gick jag in på den sidan för att kolla vad den/de personerna hade sagt som gjort Kerstin illa. BLEV HELT PAFF. Tydligen är det en kommentar som jag sagt som hon tagit illa vid sig av. Snälla Kerstin det där med att TINA UPP var inte alls menat så som du tydligen tror. Jag ber om ursäkt om du tagit illa vid dig men det känns jättekonstigt eftersom jag aldrig i min vildaste fantasi kunde tro att någon kunde ta illa vid sig av det. “Tina upp” var inte sagt i ilska utan mer som “Äh kom igen nu 🙂

  Skönt att se att Schlagerpinglan tydligen har förstått hur jag tänkt. Jag lägger in detta på Österrikesidan också för säkerhets skull så att Kerstin verkligen ser min ursäkt som kommer inifrån även om jag inte förstår hur du kunde tro att jag menade det som ett påhopp på dig.

 17. Kerstin

  Dennis, jag väntar fortfarande på att du ska dyka upp och läsa det jag skrivit under inlägget om Tysklands bidrag. Jag är så oerhört ledsen för det som hände och känner mig som en fullkomlig idiot. Men om du bara läser det jag skrivit så kanske du förstår att det fanns en orsak. Tyvärr drabbades just du av det som pågick i mitt liv och jag kan inte ta tillbaks det som hänt men jag kan försöka ställa allt till rätta. Jag förstår absolut att du reagerade som du gjorde det hade jag också gjort. Just nu mår jag ganska dåligt av det som hände och att jag inte får en möjlighet att ställa allt till rätta igen då du försvunnit. Tabba sig kan alla och det viktigaste är väl ändå att man kan ordna upp saker så det blir bra igen.

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se