Schlagerpinglan: Här följer en liten presentation av ett av bidragen som tävlar i Eurovision Song Contest 2012.

Land: Spanien landets ESC-historik  
Bidrag: “Quédate Conmigo (Stay With Me)” videoNF-framträdandetext
fransk textengelsk text
Artist: Pastora Soler pastorasoler.esyoutubetwitter
Startnummer: nr 19 i finalen
Låtskrivare: Antonio Sánchez, Thomas G:son & Erik Bernholm
Uttagning: Internvalda Pastora Soler tävlade med tre låtar i en final där juryn och tittarna delade på makten 50/50. Innan finalen hade tittarna fått välja ut en av finallåtarna i en onlineomröstning med endast två bidrag. Det var dock en av de direktkvalificerade låtarna som fick både juryns och tittarnas högpoängare i finalen.
Tidigare på Schlagerpinglan: “Spaniens ESC-bidrag 2012”
Presentationer av bidraget och artisten (på engelska):
esctoday.com eurovisionary.com eurovision.tv

Extra: Se när Pastora uppträdde på “Eurovision in Concert 2012”: klipp 1, klipp 2 samt ett klipp där artister från ett flertal länder framför sin hyllningsversion av “Quédate Conmigo”: “Around the world cover“. Se även ett klipp från när Pastora, på spanska, mötte pressen efter NF-finalen.

Odds: Finalklar & topp-10 av de 42

Schlagerpinglan tror: Mitten-placering
Jag vet att många talar sig varma för denna ballad och juryn kan kanske belöna Pastora med ett antal höga kvalitépoäng men… jag tror likväl inte att det räcker till mer än en mitten-placering för Spanien i finalen. I år finns det nämligen ett flertal, enligt mig, starkare ballader och dessutom så är det ju Spanien, som av någon anledning alltid verkar få mindre poäng än de “förtjänar”.

Schlagerpinglan tycker: Botten/mitten-placering
Med jämna mellanrum så dyker det upp ballader i ESC som många lovordar men som jag inte känner något alls inför. I år kommer denna ballad tyvärr från Spanien. Jag hör många långa toner men mycket mer än så är denna G:son-låt inte för mig.

Läs även om: Bulgarien, Norge, Irland, Cypern, Portugal, Makedonien, Island, Rumänien, Serbien, Georgien, San Marino, Slovenien, Montenegro, Turkiet, Belgien, Lettland, Ungern, Albanien, Slovakien, Vitryssland, Grekland, Moldavien, Finland, Ryssland

Andra bloggar om: , , ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


6 kommentarer till “ESC 2012: Spanien – “Quédate Conmigo””

 1. Kerstin

  Schlagerpinglan, här är vi nog av samma åsikt. Jag ser inget fel alls i det här bidraget men ändå så kommer jag knappt ihåg Spaniens bidrag. Men medans jag lyssnar på det så tycker jag det är rätt bra men sen när jag hört tio andra så har Spaniens ballad försvunnit från minnesbanken. En mittenplacering är dom väl ändå värd men så fantastisk som inför panelen ansåg detta vara det har jag svårt att ta till mig. Som sagt det är stor konkkurens bland balladerna i år och den här tillhör inte min favorit bland balladerna. En typisk trea i betyg.

 2. Rickard

  Jag älskar denna ballad! Handlar det om att sjunga med passion så har Pastora redan vunnit! Jag tror en topp 10 placering är möjlig. Det är en karismatisk artist som sjunger från hjärtat. Inget tillrättalagt som i många nummer. Hon har dessutom erfarenheten och det gör det mer trovärdigt. Jag förstår inte ett ord av spanska, men jag förstår allt hon sjunger! Underbar låt!

  FINAL (TOPP 10) och 4/5 i betyg!

 3. Schlagerpinglan

  @Kerstin, Instämmer helt. Det framkom kanske inte så bra men jag tycker inte heller att det är något egentligt fel på låten, utan den är t.o.m. riktigt bra. Den saknar bara, som sagt, det där som gör att man berörs av och kommer ihåg den.

  @Rickard, Ja, man förstår ju varför Pastora blev internvald – hon kan ju onekligen det här med att framföra låtar. Tyvärr så når det inte riktigt hela vägen fram här.

  Skulle det visa sig att Spanien får sin bästa placering på flera år så blir jag naturligtvis väldigt glad ändå, trots att jag kanske hade föredragit om de fått det de år jag hejat på deras låtar. Bättre sent än aldrig. 🙂

 4. Daniela

  Jag går nog någonstans mitt emellan era kommentarer när det gäller det här bidraget. Jag berörs väldigt starkt av låten varje gång jag lyssnar på den; detta är verkligen en perfekt uppbyggd ballad som bara växer och växer hela tiden under sina tre minuter! Liksom Rickard upplever även jag att budskapet går fram till 100% trots att man inte förstår språket, och bara detta faktum i sig förtjänar ju ett stort plus. Jag skulle t.o.m. kunna se detta som en potentiell vinnarkandidat, om det inte vore för en sak: nämligen den tomhet som bidraget tyvärr lämnar efter sig också hos mig. Som sagt; jag dras med i låten och dess starka känslor under varje lyssning, men efteråt minns jag konstigt nog ändå inte särskilt mycket av den. Det krävdes oroväckande många lyssningar innan låten började ge några bestående minnen, och det bådar ju inte särskilt gott med tanke på att Spanien dessutom är direktkvalificerade till finalen och därmed automatiskt kommer att ligga ett framträdande efter många starka finalkonkurrenter. Jag tycker ändå så pass mycket om bidraget att jag hoppas på en topp-10 placering i finalen, och med juryns hjälp borde det väl inte vara helt omöjligt.

  Betyg 4+/5.

 5. Dennis

  Egentligen en riktigt bra låt men när låten väl är slut går jag bara omkring med en gapande sångerska i mitt huvud. Samtidigt känns det så oäkta det här med svenska låtskrivare till så många länder. Tycker tyvärr att det dödar en stor del av intresset. Jättetråkigt.

 6. Erik

  Vad pratar ni om? Det är en fantastisk låt och en fantastisk sångerska. Låten sätter sig direkt och växer för varje lyssning. Garanterat topp fem. Borde vinna om det finns något vett och sans bland de europeiska lyssnarna. Nästan lika bra är Frankrikes låt. Och inte långt efter kommer Italien och Mr Humperdink. Sen är det ett avgrundsdjupt hopp ner till de övriga. Lite komiskt att ni tycker att Österrikes är det sämsta bidraget någonsin. Såklart det inte är. Det har funnits en mängd bidrag genom åren, som varit sämre. Och allra sämst är babushkorna från helvetet. Utan motstycke det värsta som någonsin hörts från en scen. Och så finns det folk som tycker de är bra!!!!??? Det är som att nominera en femåring till nobelpriset. “Hon kan inte skriva, men hon är ju så gullig”. Skicka gummorna och låtskrivarna till Gulag!

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se