Schlagerpinglan: Här följer en liten presentation av ett av bidragen som tävlar i Eurovision Song Contest 2012.

Land: Litauen landets ESC-historik
Bidrag: “Love Is Blind” NF-framträdandetext
Artist: Donny Montell wikipedia
Startnummer: nr 18 i semifinal 2
Låtskrivare: Brandon Stone, Jodie Rose
Uttagning: Litauens ESC-uttagning bestod utav fyra semifinaler samt en final med 14 bidrag. I finalen valde jury- och tittarröster 50/50 ut tre superfinalister innan juryn själv fick utse vinnaren. Donny var både tittarnas och juryns förstahandsval.
Tidigare på Schlagerpinglan: “Litauens ESC-bidrag 2012”
Presentationer av bidraget och artisten (på engelska):
esctoday.com eurovisionary.com eurovision.tv

Extra: Se när Donny uppträdde på “Eurovision in Concert 2012”: klipp 1, klipp 2. Lyssna även på den ryska versionen av “Love is blind” samt låtskrivaren Brandon Stones cover av låten på georgiska.

Odds: Ej vidare till final & botten-15 av de 42

Schlagerpinglan tror: Inte till final
Försöket att vända sig till både balladälskare och popfantaster kommer förmodligen inte att lyckas speciellt bra då den i stället kan upplevas som alltför osammanhängande. Donny kan säkert locka till sig lite extraröster med sitt artisteri men frågan är om han inte skrämmer iväg ännu fler med ögonbindeln, som kan väcka andra associationer än den tänkta.

Schlagerpinglan tycker: Inte till final
Detta är en av årets mest märkliga bidrag, enlig mig. Halva låten upptas av ett intro och efter en poppig vers så slösas det bort ännu mer tid på ett jobbigt röstresurs-showande innan den “riktiga” refrängen långt om länge dyker upp. Jag tycker väldigt bra om versen och refrängen men det är en så pass liten del av låten att det inte räcker för att dra upp helhetsbetyget. Synd på en annars så intressant artist.

Läs även om: Bulgarien, Norge, Irland, Cypern, Portugal, Makedonien, Island, Rumänien, Serbien, Georgien, San Marino, Slovenien, Montenegro, Turkiet, Belgien, Lettland, Ungern, Albanien, Slovakien, Vitryssland, Grekland, Moldavien, Finland, Ryssland, Spanien

Andra bloggar om: , , ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


4 kommentarer till “ESC 2012: Litauen – “Love Is Blind””

 1. Kerstin

  Det är tur han sjunger på engelska för annars skulle man bli väldigt konfunderad över vad han menar med ögonbindeln. Men trots det så är det ändå en märklig sak att sätta på sig ögonbindel. Eller ja som du säger Schlagerpinglan hela låten är märklig. Kan inte säga jag gillar det här någonstans och jag kan inte se att det här kommer att få några större framgångar i ESC. Ingen final. Betyg 2/5.

 2. Rickard

  Nja, det är är väldigt anonymt och intetsägande, men framför allt väldigt rörigt och osammanhängande! Litauen får vänta på en final!

  INGEN FINAL och 2/5

 3. Dennis

  Här har vi det bidraget av alla som jag har svårast att bestämma mig för vad jag tycker om. Kan bara säga att jag begriper det inte

 4. Daniela

  Även för mig är det här årets största frågetecken i ESC. Inför varje lyssning gör jag ett nytt försök att förstå den här låten, men hittills har försöken tyvärr varit förgäves. Anledningen till att jag inte kan få det här att gå ihop är nog följande: jag tycker faktiskt att sammanlagt omkring 1 minut av låten (andra versen + sista refrängen) är rätt så bra, medan övriga delar av låten är totalt obegripliga, åtminstone för mig. Det tar på tok för länge innan låten kommer i gång på riktigt, och när den väl har tagit fart känns det som om den plötsligt bara slutar mitt i. I går när jag lyssnade på låtarna random i min mp3-spelare tog det dessutom nästan 1 minut innan jag över huvud taget kände igen det här bidraget, vilket ju inte är något bra tecken. Dock tycker jag att han sjunger ganska bra, även om jag och min mamma inte kunde enas om huruvida det var en manlig eller kvinnlig sångare första gången vi hörde låten och inte visste något om artisten (jag höll på en manlig 🙂 ). Men att ha en ögonbindel på sig under halva framträdandet är ju inte precis något som förhöjer showen… Nej, betyg 1/5, inga möjligheter att nå finalen som jag ser det!

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se