Schlagerpinglan: Här följer en liten presentation av ett av bidragen som tävlar i Eurovision Song Contest 2012.

Land: Storbritannien landets ESC-historik
Bidrag: “Love Will Set You Free” videotextfransk text
Artist: Engelbert Humperdinck engelbert.comyoutube
Startnummer: nr 1 i finalen
Låtskrivare: Martin Terefe, Sacha Skarbek
Uttagning: Engelbert Humperdinck valdes internt av TV-bolaget BBC.
Tidigare på Schlagerpinglan: “Storbritanniens ESC-bidrag 2012”
Presentationer av bidraget och artisten (på engelska):
esctoday.com eurovisionary.com eurovision.tv

Extra: Se Engelbert Humperdinck framföra “Love Will Set You Free” live i Graham Norton Show. Se även ett klipp med Engelbert av Rosie O’Donnell samt tre av BBC: “Backstage at E. H.’s Photo Shoot“, “E. H.’s music video shoot” samt “BBC One Show“.

Odds: Finalklar & topp-5 av de 42

Schlagerpinglan tror: Topp-10-placering
“Love Will Set You Free” kan säkert dela tittarna i två läger: De som ser ett tråkigt och kanske lite mossigt bidrag och de som ser en behaglig kvalitéts-ballad där både melodi, text och artist imponerar. Engelbert har så pass mycket rutin att han borde kunna leverera bidraget på ett sätt som genererar relativt höga poäng från juryn så slutresultatet hänger nog mest på hur framträdandet uppfattas i TV-sofforna.

Schlagerpinglan tycker: Topp-10-placering
Från början var jag väl inte så imponerad av låten men den har vuxit till sig med tiden. Den påminner om en lugn och behaglig vaggvisa fast i ordets positiva bemärkelse. Texten och Engelberts mjuka stämma passar så bra ihop med den klassiska melodin. Jag är lite orolig för att det kan bli en aning trist scenmässigt men har förhoppningen om att han vet hur man trollbinder en publik.

Läs även om: Bulgarien, Norge, Irland, Cypern, Portugal, Makedonien, Island, Rumänien, Serbien, Georgien, San Marino, Slovenien, Montenegro, Turkiet, Belgien, Lettland, Ungern, Albanien, Slovakien, Vitryssland, Grekland, Moldavien, Finland, Ryssland, Spanien, Litauen, Ukraina

Andra bloggar om: , , ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


7 kommentarer till “ESC 2012: Storbritannien – “Love Will Set You Free””

 1. Kerstin

  Som jag tidigare nämnt så är detta och Loreen mina favoriter till seger 2012. Redan första gången jag hörde detta så föll jag pladask och sedan har den bara blivit bättre och bättre. Det hörs och syns detta är en artist med många års erfarenhet. Känslan i rösten och sättet att förmedla texten är speciellt. Jag älskar melodin och äktheten och genuiteten i bidraget. Med en annan artist än Engelbrekt tror jag inte detta hade blivit lika bra. Jag älskar texten, så enkel så självklar men ändå så bra. Det går rakt in i mitt hjärta. Jag tror att även detta är ett bidrag som tilltalar både tittare och juryn och kommer plocka medelhöga till höga poäng och förhoppningsvis tar det Engelbrekt till topp tre. Betyg 5/5.

 2. Kerstin

  Han heter naturligtvis Engelbert, jag ber om ursäkt men har man en gång börjat säga Engelbrekt är det nästan omöjligt att säga rätt.

 3. Rickard

  Jag har otroligt svårt att sätta en placering eller ett tyckande på låten. Ibland tycker jag att den är skrattretande och naiv för att i nästa stund se den som en av de bättre balladerna. Den kan mycket väl nå topp 10 men likväl skrapa i botten av fältet. Det börjar bli tjatigt men mycket beror på framträdande och utstrålning! Ska man dra några positiva parlleller så påminner den lite om Patricia Kaas för Frankrike 2009. Det gick ju bra den gången (8e plats tror jag).
  Jag väljer att lägga mig någonstans i mitten och säga följande:

  Placering 12-15 och 3+/5

 4. Rickard

  Smaken ändras allteftersom man hör låtarna! När jag rankar brukar jag lägga väldigt stor vikt vid den första lyssningen. Det ska mycket till för att jag ska ändra placering. Det beror på att det första intrycket är det som de flesta av alla miljoner tittare kommer att ta med sig! Därför rankar jag inte UK så högt. Fick inget hundraprocentigt intryck från början. Låten har växt sedan dess, men inte tillräckligt! 🙂

 5. Linn

  Det här är en mycket svårtippad låt. Personligen älskar jag melodin och texten. Det är enkelt och okomplicerat. Om jag inte missminner mig så har Storbritannien startnummer ett. Jag tror faktiskt det är positivt. Själv skulle jag önska det här fick placera sig topp fem. Betyg 4+/5.

 6. Dennis

  Yepp svårtippad men den borde egentligen inte vara det. Tyvärr finns det folk som röstar efter utseende och ålder och det är jag rädd kan fälla Engelbert. Han borde inte fällas för både han och låten är en pärla.

 7. Daniela

  Jo, det här kan nog sluta både i toppen och i botten av resultatlistan, men personligen hoppas jag på det förstnämnda. Jag var inte helt övertygad första gången jag hörde låten, men efter ett par lyssningar gick den rakt in i hjärtat på mig och där finns den fortfarande! 🙂 Jag älskar texten och refrängen och tycker att bägge dessa utan tvekan håller vinnarkvalité. På minussidan finns versernas melodi, som jag stundtals tycker känns lite i det långsammaste laget, samt scenframträdandet, där jag liksom Schlagerpinglan känner en viss oro över huruvida Engelbert ska lyckas hålla intresset uppe och engagera tillräckligt många tittare. Men helhetsintrycket är ändå så pass starkt att Storbritannien placerar sig bland mina största personliga favoriter i år. För mig känns det här bidraget väldigt vackert, tryggt, hoppingivande och trovärdigt! 🙂 Med ett riktigt trollbindande framträdande är nog inte ens en vinst någon omöjlighet.

  Betyg 5/5.

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se