Schlagerpinglan: Här följer en liten presentation av ett av bidragen som tävlar i Eurovision Song Contest 2012.

Land: Österrike landets ESC-historik
Bidrag: “Woki Mit Deim Popo” videoNF-framträdandetextfransk textengelsk text
Artist: Trackshittaz trackshittaz.atyoutubetwitter
Startnummer: nr 16 i semifinal 1
Låtskrivare: Lukas Plöchl, Manuel Hoffelner
Uttagning: Vid “Österreich rockt den Song Contest” tävlade nio internvalda bidrag samt ett wildcard som radiostationen Hitradio Ö3 valt ut. Vid finalen valde tittarna först ut två superfinalister innan en jämn andra omröstning utsåg vinnaren. Trackshittaz vann med 51 % av rösterna mot Conchita Wursts 49%.
Tidigare på Schlagerpinglan: “Österrikes ESC-bidrag 2012”
Presentationer av bidraget och artisten (på engelska):
esctoday.com eurovisionary.com eurovision.tv

Extra: Se när Trackshittaz uppträdde på “Eurovision in Concert 2012”: klipp 1 & klipp 2 samt ett klipp där de försöker säga “Woki Mit Deim Popo” på alla 2012-eurovision-språken. Se även intervjuklipp med Trackshittaz av eurovision.tv, esctodayTV och escdaily. Dessutom: Trackshittaz kom 2:a i förra årets ESC-uttagning med “Oida Taunz!“.

Odds: Ej vidare till final & botten-15 av de 42

Schlagerpinglan tror: Inte till final
Jag har svårt att se juryn eller någon större del av tv-tittarna ge några högpoängare till Trackshittaz i nuläget. Tolkar de om låten och får det till en partylåt för alla och inte bara en simpel “titta-på-tjejers-rumpor-som-skakar”-låt så tror jag däremot att de har goda chanser på en finalplats. Med en catchy låt och lite utstrålning kan man komma långt. Det krävs dock, som sagt, en rejäl omtolkning.

Schlagerpinglan tycker: Inte till final
Trackshittaz har sagt att de inte tänker köra samma show som vid ESC-uttagningen och det är ju positivt. “Woki…” är ingen “Oida Taunz!” precis men jag gillar likväl enkelheten i låten. Synd bara att framträdandet sänkte den rejält för mig. Varför förstöra en smittande partylåt med en massa onödigheter? Jag avvaktar med slutligt omdöme tills jag sett vad de planerat för Baku. Just nu är det ingen finalist i mina ögon i alla fall.

Läs även om: Bulgarien, Norge, Irland, Cypern, Portugal, Makedonien, Island, Rumänien, Serbien, Georgien, San Marino, Slovenien, Montenegro, Turkiet, Belgien, Lettland, Ungern, Albanien, Slovakien, Vitryssland, Grekland, Moldavien, Finland, Ryssland, Spanien, Litauen, Ukraina, Storbritannien, Schweiz

Andra bloggar om: , , ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


27 kommentarer till “ESC 2012: Österrike – “Woki Mit Deim Popo””

 1. Dennis

  Nej, nej, nej, nej, nej och åter nej. Kan det bli mer solklar nolla

 2. Kerstin

  Framträdandet var avskyvärt i mina ögon men om dom nu väljer att slopa det så är jag mer än tacksam och det ska dom också vara för med det framträdandet hade dom varit chanslösa. Nu tycker inte jag låten är något mästerverk precis men den går att lyssna på utan problem. Med en annan show så vet man aldrig vad som händer för Österrike men för mig är dom utanför final. Betyg 1/5.

 3. Rickard

  Det här bidraget är inte värt att lägga tid på! Ska fatta mig kort!

  Smästa bidraget i år, avskyvärt och vidrigt framtrådande! Katastrofal text! Ett hån mot esc!

  INGEN FINAL, sist av alla bidrag och 0/5 i betyg (Hade gett minus om det gick)

 4. Dennis

  Var är Micke? Vill ju veta vad du tycker 🙂

 5. Daniela

  Hur tänkte Österrike när de valde ut detta bidrag till ESC?! Är det verkligen det här de vill representeras av inför resten av Europa?

  Jag kan säga en positiv sak om bidraget: med en annan text, andra artister och en annan scenshow hade detta kunnat bli en hit, för om man bara lyckas avskärma sig från dessa tre faktorer finner man faktiskt en riktigt medryckande och bra melodi. Nu är ju detta faktum dock en klen tröst, då texten i mitt tycke är rent motbjudande och dessutom förstärks ytterligare av ett mycket smaklöst framträdandet. Nej, det här är inget som hör hemma i ESC. Inte ens med en helt annorlunda scenshow vill jag se Österrike i final i år, för texten lär de ju inte ändra.

  Betyg: 0/5 (min enda nolla i år).

 6. Linn

  Det här är menat som humor. Men med tanke på reaktionerna så verkar inte det nått fram. Möjligtvis att Kerstin förstått tanken med bidraget. Själv förstår jag reaktionerna mot scen showen men inte mot låten som sådan. Lundin gav detta en tvåa och det ger jag också.

 7. Linn

  Jag tycker inte alls det här är särskilt upprörande. Måste missat något. Betyg 2/5.

 8. Micke

  Jag tycker inte heller att det här är upprörande på något sätt MEN. Jag tycker det här är så FRUKTANSVÄRT DÅLIGT!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  Jag håller delvis med Daniela att med en annan text, andra artister och en annan scenshow hade detta kunnat bli en hit. Förlåt SHIT menar jag., vilket det är. Men med en med en annan text, andra artister en annan scenshow, andra kläder, andra låtskrivare, andra föräldrar, annan skolgång and you name it så hade istället någon annan låt vunnit och vi hade sluppit detta pekoral. Shit med andra ord.

  Jag minns en tid för länge sen då fyra killar med stora drömmar om att bli rockartister kämpade för allt de kunde för att få spelningar. Kompisar hyllade dem och sa att de var så bra och kunde nå långt. Till slut fick de en spelning genom en kompis kompis och jädrar vad de såg fram mot spelningen och började planera för en framtid som rockmusiker.

  Dagen för spelningen kom och killarna sprang upp på scenen och väntade sig hyllningar som de alltid fått hos kompisar. Aldrig hade de väntat sig det som mötte dem. Först total tystnad och sedan spridda burop som sedan ökade. Efteråt var det total kaos i skallarna innan det sakta gick upp för killarna vad som hänt. Det är inte alltid bra med kompisar som pushar bara för att de är kompisar. Detta hade fått de fyra killarna att tro att de var bra när de i verkligheten stank.

  En av de fyra killarna hette Micke och han ser detta hända några andra killar idag. Dessa killar ställer i år upp som Österrikes bidrag. Jag hoppas bara de till skillnad från mig och polarna inser i tid hur jädra usla de är så de slipper den hemska upplevelsen som vi fick.

  Det stora problemet med detta bidraget är nämligen inte att två glada killar ställer upp med denna låt och tror de är bra. Värre är att någon överhuvudtaget har skrivit låten och att någon sedan har godkänt den. Att den sedan vinner Österrikes tävling får en att undra över detta folks hälsa. Märkligt för jag älskar det österrikiska folket då jag bor där flera månader per år och njuter av folket. Begriper inte hur det gick till när den vann för alla jag känner därnere tycks hatar låten.

  Jag upprörs dock inte av texten även om jag ser den som pinsam. Tvärtom är texten killarnas chans. Jag försvarar inte “skaka rumpa” texten på något sätt men vad tror ni hade hänt om de tagit bort den texten och istället lagt in något annat? Vet ni inte det att kiss och bajs säljer? På samma sätt är det med rumpa och det är just detta som får en del att tycka låten är rolig och glömmer det övriga. Många röstar just bara för detta “skaka rumpa”.

  Micke har nu avhandlat denna fullkomliga dynga som inte ens borde nämnas bland de andra 41 bidragen. Bland de 41 finns det bra och det finns dåliga men jag räknar allihopa av dem som bidrag och hur dåliga jag än tycker de är måste jag ändå respektera att de deltar och att andra kan tycka om dem. Österrikes bidrag kommer jag aldrig att acceptera om jag så lever till jag blir 100 år.

  Slutligen vill jag tacka Daniela, Dennis och Josef för deras åsikter om det ryska bidraget. Jag älskar som sagt gummorna men när jag läste de första åsikterna som kom in här kände jag mig plötsligt ensam. Sen kom ni tre in och sa vad ni tyckte och då förstod jag åter igen att vi är många 🙂 Som jag sa tidigare, österrikes bidrag undantaget, så måste alla bidrag respekterar och allas åsikter om dem. Älskar gummorna men de som tycker illa om bidraget har givetvis lika stor rätt att göra det.

  Om det finns någon som gillar Österrikes bidrag och vill bemöta det jag skrivit så ber jag om ursäkt för en sak. Nämligen den att jag inte kommer att läsa något mer om Österrikes bidrag utan från och med nu kommer att koncentrera mig på de 41 musikaliska bidrag som ingår i årets tävling. Kommer att leta efter bra bitar precis som dåliga bitar i varje låt. Österrikes består ju tyvärr bara av dåliga

 9. Schlagerpinglan

  @Linn, Håller med dig om att låten inte är ett dugg upprörande i sig då jag inte tolkar texten ordagrant utan ser det mer som en skojig låt som uppmanar till att man ska “släppa loss”. Den tolkningen är dock lite svår att hålla fast vid när man ser framträdandet.

  @Micke, Trevligt att höra av dig igen. 🙂

 10. Kerstin

  Linn, jag håller med dig och Schlagerpinglan jag upplever inte heller Österrikes bidrag som varken upprörande eller ett hån mot tävlingen däremot scen showen den är verkligen avskyvärd. Alla har naturligtvis rätt till sin åsikt som Micke själv säger och jag kan hålla med honom i vissa detaljer däremot förstår jag inte riktigt den starka reaktionen men alla upplever och tolkar bidrag på sitt sätt och det finns absolut inget rätt eller fel. Jag avskyr det ryska bidraget, alla har vi något bidrag vi absolut inte tycker om och stör oss på. Micke, det var trevligt att du dök upp igen.

 11. Kerstin

  Läste just kommentarerna på det ryska bidraget och jag är verkligen upprörd över det bemötande som jag och några andra fått som absolut inte gillar det. Varför kan vi inte få tycka illa om det. Jag har inte och skulle aldrig gå på person om någon inte gillar det jag gillar. Jag har högre moral än så. Jag anser inte att gummornas framträdande är humor, punkt slut. Jag hatar inte gummorna utan konceptet och låten. Jag hoppas Loreen vinner eller England och att Ryssland kommer sist vilket inte kommer hända så var bara lugn. Lycka till Schlagerpinglan!

 12. Schlagerpinglan

  @Kerstin, Jag kan faktiskt inte hitta någon kommentar efter de ryska bidraget där du blivit påhoppad. Du hävdar bestämt att det inte är humor och någon annan hävdar bestämt att det är humor, utan att nämna ditt namn eller skriva något annat ohyfsat. Ledsen dock att se att du tagit illa vid dig.

 13. Linn

  Så länge en viss person skriver här på bloggen så skriver inte jag. Ingen nämnd. Kerstin jag förstår dig och håller med. Välkommen till min blogg när den är klar planerar en schlagerblogg.

 14. Linn

  Tror inte Kerstin menar att dom hoppat på henne personligen utan alla vi som inte tyckte om det. Men det är klart det är riktigt till oss envar.

 15. Dennis

  Läste just på sidan om Österrikes bidrag att Kerstin tydligen tagit illa vid sig av något någon/några sagt angående det ryska bidraget. Tydligen att någon skulle ha hånat hennes åsikt eller liknande. Tänkte för mig själv, jävligt dåligt att ge sig på Kerstin och hennes åsikter. Sen gick jag in på den sidan för att kolla vad den/de personerna hade sagt som gjort Kerstin illa. BLEV HELT PAFF. Tydligen är det en kommentar som jag sagt som hon tagit illa vid sig av. Snälla Kerstin det där med att TINA UPP var inte alls menat så som du tydligen tror. Jag ber om ursäkt om du tagit illa vid dig men det känns jättekonstigt eftersom jag aldrig i min vildaste fantasi kunde tro att någon kunde ta illa vid sig av det. “Tina upp” var inte sagt i ilska utan mer som “Äh kom igen nu 🙂

  Skönt att se att Schlagerpinglan tydligen har förstått hur jag tänkt. Jag lägger in detta på Österrikesidan också för säkerhets skull så att Kerstin verkligen ser min ursäkt som kommer inifrån även om jag inte förstår hur du kunde tro att jag menade det som ett påhopp på dig.

  Jag hoppas verkligen inte Linn menar mig med det hon sa

 16. Schlagerpinglan

  @Linn, OK, inte roligt om det uppfattas så och jag gör vad jag kan för att styra upp. Jag plockar bort väldigt många kommentarer och accepterar aldrig personliga påhopp, men det finns ju annat som lätt kan tolkas värre än vad det var menat. Mycket beror ju även på hur man själv väljer att tolka det.

 17. Micke

  Oroa dig inte Dennis!

  Linn menar mig och inte dig. Jag har tydligen irriterat henne på något sätt. Kanske att jag skriver för mycket vad vet jag. Det känns jävligt tråkigt men är inget jag kommer att ge mig in i. Detta är Schlagerpinglans blogg och det är i första hand hennes vilja och åsikter jag respekterar även om jag respekterar allas.

  Så oroa dig inte Dennis det har inte med dig att göra. Inte heller någon annan ifall ni oroar er för det 🙂

 18. Micke

  Kerstin min vän jag känner inte Dennis och vet inte vad han tänkte och tyckte men får jag säga en sak? Kommer du ihåg att du och jag hade en märklig discussion här för ett tag sen. Allt var baserat på ett misstag och vi redde ut det. Sen har vi haft jättekul här. Tycker i alla fall jag 🙂

  Du verkar vara en mysig tjej så försök glöm det där och gå vidare. Hoppa inte av den här bloggen för jag vet att du tycker det är jättekul här. Många, inklusive undertecknad skulle sakna dig i så fall.

  Dennis jag läste det du skrev och jag tror inte du menade så som Kerstin tog till sig. Glöm detta är mitt råd och gå vidare. Undvik varandra i värsta fall men varför hoppa av något du trivs med Kerstin.

  Ursäkta att jag lägger mig i men det är sånt här jag arbetar med och jag har svårt att se människor som tar illa vid sig. I synnerhet vid missförstånd. Nu släpper jag detta 🙂

 19. Micke

  Allt var baserat på ett missförstånd. Inte misstag 🙂

 20. Dennis

  Micke: Har försökt läsa igenom det du skrivit här och är det så som du säger att det är du som är hatobjektet för en viss dam här som börjar på L så har jag väldigt, väldigt svårt att förstå det. Måste i så fall ha med Österrike att göra för förutom det så verkar du vara en av de med mest respekt här. Obegripligt

  Schlagerpinglan: Jag lämnar detta forum nu. Åtminstone för ett tag. Jag tycker inte det är roligt att bli anklagad för att smutskasta andra. Jag är inte det minsta arg men däremot ganska ledsen kan jag erkänna. Jag har aldrig under mitt trettioåriga liv blivit så fruktansvärt förvånad över något som när jag fick höra att mitt TINA UPP tyddes som att jag smutskastade andra. Jag hade inte en promilles tanke på att smutskasta någon när jag sa det. Det hade egentligen inte ens med den låten att göra utan var mer ett. “ta inte tävlingen så allvarligt. tina upp så får ni roligare”. Vad tusan har det med smutskastning att göra. Jag hade aldrig i min värsta mardröm kunnat tro när jag gick in här för några veckor sedan att man skulle bli anklagad för smutskastning. Kanske mår du inte bra Kerstin och då är det jädrigt tråkigt men jag tycker faktiskt inte jag ska behöva lida för att du inte mår bra.

  Schlagerpinglan: Du har en suverän blogg och jag har haft jättekul här. Just nu känner jag att det är över för min del men man vet ju aldrig. Kanske när jag skakat av mig detta att jag tänker om. Micke: till skillnad från en viss person så har jag uppskattat det du skriver. Inte bara korta: Den låten är skit, den låten är kanon utan mycket mer innehåll och egna påhitt. Kerstin: Jag hoppas du mår bra och att du snart inser att mitt TINA UPP inte alls var menat som ett påhopp. Den enda här som jag sett göra påhopp är Linn och det tycker jag är för jävligt. Bry dig inte Micke. Det är väl hennes förlust om hon inte vill skriva om du är här. Är bombsäker på att de flesta här föredrar att läsa det du skriver framför det hon skriver.

  Nej nu är det inte kul att känna sig nedstämd längre. Tack för den här tiden Schlagerpinglan. Fult gjort av Linn att försöka lura över folk till sin egen blogg.

 21. Schlagerpinglan

  @Micke, Bara för att inga missförstånd ska uppstå: Dina kommentarer uppskattas och tillför väldigt mycket till bloggen.

  @Dennis, Jag beklagar verkligen det inträffade och kan inte nog betona att jag personligen (och säkert de flesta med mig) inte tog din kommentar som något påhopp. Förstår att det är frustrerande och humörsänkande att bli missförstådd på det sättet och att du kanske tar en liten paus men jag hoppas att du snart kommer tillbaka. Bloggen behöver läsare som tillför åsikter och inte bara ser kommentarsfältet som en annonsplats för sin egen planerade schlagerblogg. 😉

 22. Schlagerpinglan

  @Kerstin, Eftersom du önskar det så tar jag bort dina sista kommentarer.

 23. Kerstin

  Tack, det var vänligt. Nu ska jag inte ställa till med mer besvär.

 24. Micke

  Hallå Kerstin Micke hoppas på ett svar 🙂

 25. Daniela

  Jag vet egentligen inte om jag borde lägga mig i det här, men jag har följt diskussionen här ovan och känner bara att jag vill säga några saker.

  Kerstin: Jag tycker också att det är väldigt tråkigt om du känner att du måste lämna den här bloggen. Dina kommentarer är uppskattade, och du har ju kommenterat här både länge och aktivt, så det är synd om nu bestämmer dig för att sluta med det bara p.g.a. något som vad jag förstår mest handlar om ett missförstånd. ESC verkar ju betyda mycket för dig, och om du annars trivs här borde du inte låta en sådan här sak hindra dig från att läsa och kommentera här. Men om du trots allt väljer att sluta/ta en paus önskar jag dig också ett trevligt ESC och allt gott i fortsättningen.

  Rent allmänt upplever jag personligen att det för det allra mesta är väldigt bra stämning på den här bloggen, och jag tror att de flesta här inte kräver att någon ska behöva försvara sina åsikter utan snarare ser varierande åsikter som något positivt som tillför nya infallsvinklar. Att kommentarerna ibland går lite utanför kortfattade reaktioner på de aktuella inläggen tycker jag också kan vara positivt, förutsatt att ingen tar illa vid sig förstås.

 26. Schlagerpinglan

  @Daniela, Tack för din kommentar. Jag tycker själv att här (i normalfall) är en väldigt god stämning på bloggen så det är trevligt att se att det inte bara är något jag inbillat mig.

  Jag strävar efter att bloggen ska hålla en hög respektnivå och att alla ska kunna känna sig trygga att uttrycka sina åsikter, hur olika de än är. Missförstånd kan man dock aldrig gardera sig mot utan man får försöka lösa dem så gott det går.

 27. Micke

  Tycker missförstånd är något som ska redas ut och inte bara sopas under mattan. Hoppas att både Kerstin och Dennis tittar in trots vad de nu sagt. Gör ni det så kommer ni att se att ingen har sagt ett ont ord om någon av er överhuvudtaget. Varför hoppa av något ni innerst inne gillar bara för denna lilla grej. Helst ser jag ju att ni kan prata med varandra men om inte så prata med oss andra då. Dennis tror jag mest är ledsen för att Kerstin missförstod honom och Kerstin……. Kerstin, Kerstin jag ger mig inte. Tror du behöver prata med nån som bryr sig och bryr sig gör Micke.

  Oavsett vilket så varför ska detta stoppa er från att vara på den här bloggen? För er egen skull och för oss som tycker om att prata mer er här på Schlagerpinglans blogg ta och knacka på här igen. Garanterat kommer ni att känna att det var det rätta. ESC är ju nästa vecka och vi här vill ju veta vad ni tycker om saker och ting. Personligen har jag haft er båda bland mina fyra favvisar här. En anledning är just det Dennis sa om mig att jag inte bara säger: Den låten är bra eller den låten är kass. Ni båda har ju förmågan att utveckla lite mer och sånt vill vi ju höra här. Säker på att Schlagerpinglan och andra här instämmer.

  Jag kan inte hålla på att fylla den här bloggen med sånt här hela tiden för det ska ju handla om musik här. Men jag hoppas ni båda tjuvkikar in här och ser och förstår att ingen här har sagt ett ont ord om er och att ni behövs här.

  Kom igen nu båda två. Go for it 🙂

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se