OGAE Sverige m.fl. röstar

2012-05-14 (måndag)

Sedan vi kollade till omröstningen sist har ytterligare 8 OGAE-klubbar avslöjat sina röster. En snygg sammanställning hittar ni som vanligt hos poplight.zitiz.se medan den nuvarande topp-tio-listan finns här nedan tillsammans med resultatet från OGAE Sverige.

Direktlänkarna till esctoday.com och hur övriga länderna röstade hitar ni här: Malta, Belgien, Andorra, Tyskland, Nederländerna, Litauen och Polen.

OGAE Sverige: Topp-tio efter 35 OGAE-klubbar:
12 p. Cypern 1. (1.) Sverige, “Euphoria”, Loreen 375 p.
10 p. Norge 2. (2.) Italien, “L’Amore È Femmina (Out Of Love)“, Nina Zilli 212 p.
8 p. Serbien 3. (3.) Island, “Never Forget“, Gréta Salóme & Jónsi 211 p.
7 p. Estland 4. (4.) Serbien, “Nije ljubav stvar”, Željko Joksimović 199 p.
6 p. Island 5. (5.) Norge, “Stay”, Tooji 164 p.
5 p. Spanien 6. (6.) Spanien, “Quédate conmigo“, Pastora Soler 150 p.
4 p. Rumänien 7. (7.) Cypern, “La la love”, Ivi Adamou 104 p.
3 p. Tyskland 8. (9.) Estland, “Kuula”, Ott Lepland 81 p.
2 p. Italien 9. (8.) Tyskland, “Standing Still“, Roman Lob 78 p.
1 p. Frankrike 10. (10.) Frankrike, “Echos (You and I)”, Anggun 62 p.
(Källa: esctoday.com)

Schlagerpinglan: Nej, så speciellt spännande är det inte att följa denna omröstning, då det fortfarande är samma bidrag som befinner sig på topp-tio och Sverige bara fortsätter att dryga ut sin ledning. Jag skulle dock inte klaga om det visar sig att omröstningen i Baku blir lika “tråkig”. 😉

Andra bloggar om: , ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


5 kommentarer till “OGAE Sverige m.fl. röstar”

 1. Rickard

  Haha, nä skulle inte heller klaga på om omröstningen i baku såg ut ungefär såhär! Med Sverige i topp och min Italien med tävlingens coolaste artist på andra plats! 😀

 2. Micke

  Schlagerpinglan du kan givetvis omplacera detta om du tycker det är fel plats. Vet inte riktigt var jag ska lägga det. Papperskorgen kanske 🙂

  Missat att skriva vad jag tycker om några bidrag.

  Österrike: Redan avhandlat på dess plats. Världshistoriens sämsta låt.

  Schweiz: Jisses Micke vill gilla detta och oftast gör jag också det men det finns nån gnagade liten bit i mig som säger att något fattas. Det är precis som att någon borde komma och titta på låten och rätta till skavankerna. Oftast när jag lyssnar så vill jag ha den som tvåa efter Serbien. Är väl kanske lite det att killarna känns lite U2 lite och till dem har de sååååååå långt. Nej, sluta nu Micke du ska gilla det här

  Storbritannien: Tycker det är kul att några länder vågar prova med äldre i år. Jag kommer ihåg att Engelbrekt var min mormors stora idol så jag har hört en hel del av honom även om han var innan min tid. En sak har snubben som inte många har i ESC – en grymt bra röst. Om han sedan fortfarande har kvar den vet vi först när vi hör honom live. Jag tänker inte ha låten som bröllopsvals så som Kerstin men jag håller med om att låten är bra. Efter Finland kanske den största växaren av alla i år.

  Ukraina: Dennis personen du inte kom ihåg namnet på som sa att Ukrainas dansare ger en skrattkramp var troligen undertecknad. Åtminstone så har jag sagt så en gång här. Showmässigt fullständigt patetiskt. De gör säkert något åt det hoppas jag. Låtmässigt absolut inget jag gillar i ESC men som arenamusik köper jag det. Blir säkert en hit så sätt i sommar.

  Litauen: Ja jisses hur tänkte de egentligen? Gloria Gaynor och Whitney Houston 30-40 år för sent och långt från fornstora dagar. En mycket märklig komposition som det hade varit kul att vara en fluga på väggen under låtskrivarnas vedermödor. Jag undrar hur många de var för jag hör nämligen minst 7-8 gamla låtar inbakade i denna låt. Nja ingen höjdare som jag ser det.

  Spanien: Blir inte riktigt klok på de två länderna med så vackra språk. Italien råfäller sig själva med att sjunka så djupt att de tar bort sitt vackra språk. Spanien faller inte så djupt för de sjunger på spanska. Däremot har de anlitat svenska låtskrivare och det gör mig så jädra sur. Inför omedelbart förbud mot låtskrivare från andra länder. Låten är det dock inget fel på även om jag känner hon kunde ha taggat ned lite. Helt ok låt dock. Som alltid på italienska och spanska blir det vackert som tusan. Skakar vid blotta tanken på att hon kunde ha sjungt den på engelska.

 3. Kerstin

  Micke, det var synd du inte tänkte ha Englands låt som bröllopsvals det betyder ju att du och jag inte kan gifta oss. Attans vad synd.

 4. Kerstin

  Det var naturligtvis menat som ett litet skämt. Men dansa vals till Engelbrekt om jag nu mot förmodan skulle våga gifta mig det vågar jag lova.

 5. Micke

  Jaså det tycker du 🙂 Tänk om jag sa så att jag inte kan tänka mig den som bröllopsvals just ifall du hade den tanken 🙂 Just kiding my friend.

  Har full förståelse för att du gillar låten för det gör även jag

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se