Schlagerpinglan: Här följer en liten presentation av ett av bidragen som tävlar i Eurovision Song Contest 2012.

Land: Tyskland landets ESC-historik
Bidrag: “Standing Still” videoNF-framträdandetextfransk text
Artist: Roman Lob romanlob.detwitter
Startnummer: nr 20 i finalen
Låtskrivare: Wayne Hector, Jamie Cullum, Steve Robson
Uttagning: 20 artister tävlade i talangtävlingen “Unser Star für Baku” som bestod av fem deltävlingar, en kvartsfinal, en semifinal samt en final. Tittarna hade 100% makt vid samtliga omröstningar. Vid finalen tävlade två artister med vars tre låtar. En låt från vardera artist gick vidare till superfinalen som Roman vann med 50,7% av rösterna mot Ornella de Santis 49,3%.
Tidigare på Schlagerpinglan: “Tysklands ESC-bidrag 2012”
Presentationer av bidraget och artisten (på engelska):
esctoday.com eurovisionary.com eurovision.tv

Extra: Se Roman Lob framföra sitt ESC-bidrag vid Echo Awards 2012 samt ett klipp av eurovision.tv: “Roman Lob wins Unser Star für Baku“.

Odds: Finalklar & topp-15 av de 42

Schlagerpinglan tror: Topp-15-placering
Tyskland har ryckt upp sig de senaste åren och med lite flyt så kan de ha ännu en topp-tio-placering inom räckhåll. Frågan är dock om tittarna tycker att låten är stämningsfull eller enformig och om juryn anser att det är en kvalité-låt eller en en-i-mängden-ballad. Jag hoppas på det bästa men tror likväl att den där riktiga magin som övertygar alla och lockar till sig röster uteblir.

Schlagerpinglan tycker: Topp-5-placering
“Standing Still” har växt flera storlekar sedan jag hörde den första gången och nu är det en av mina favoriter. Jag gillar allt här: Romans trovärdigt sätt att framföra låten på, texten, den vackra refrängen, de lite mörkare melodislingorna i verserna samt att låten tilltar i styrka för att sedan tystna ner innan finalen. I nuläget en säker topp-fem-placering enligt mig.

Läs även om: Bulgarien, Norge, Irland, Cypern, Portugal, Makedonien, Island, Rumänien, Serbien, Georgien, San Marino, Slovenien, Montenegro, Turkiet, Belgien, Lettland, Ungern, Albanien, Slovakien, Vitryssland, Grekland, Moldavien, Finland, Ryssland, Spanien, Litauen, Ukraina, Storbritannien, Schweiz, Österrike, Malta

Andra bloggar om: , , ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


13 kommentarer till “ESC 2012: Tyskland – “Standing Still””

 1. christopher

  Den här tror jag kommer komma på vänstra sidan av resultat tavlan. Själv så gillar jag det mesta av låten men den ligger neutralt för mig så den får plats 18

 2. Micke

  Det här en stil riktigt långt ifrån min stil med lite pojkbandstuk och en enformig refräng. Har dessutom ofta svårt för låtar som börjar med piano. Säkert också ännu en av dessa totalt talanglösa killar som slängs fram på grund av utseendet. Dessutom minns jag att jag hade en annan favvis i den tyska finalen. Ok då är det klart då. Troligen ger jag högst en etta i betyg. Eller?

  Ska man bedöma en låt rättvist är det viktigt att gå in utan förutfattade meningar och verkligen lyssna och titta även om det känns precis helt fel. Försökte göra så och detta var det som trillade ur Micke.

  Visst låten börjar med ett piano som jag har så svårt för som sagt men här är det inte bara ett tomt klingande utan det harmoniserar pefekt med inledningen då Roman börjar sjunga. Hur är det då med talanglös pojkbandssnubbe plockad från intet. Vet ingenting om killen i sig men jag får inte de där negativa känslorna alls när jag ser honom.

  Låten i övrigt är perfekt uppbyggd och att det rockar till sig lite kan aldrig vara fel för Micke 🙂 Enformig refräng då? Visst mycket upprepande men ändå med mening och utan lallande. Långt över hälften av låtarna har enformigare refräng i så fall.

  Nej Mickes farhågor om låten far all världens väg när han kollar med nollställda ögon (inte hjärna) 🙂 Den här låten har vuxit något enormt från då jag såg tyska finalen och hade en annan favvis. Minns iofs inte den men Romans låt har klättrat stadigt på min lista och är lätt på topp 10 idag.

  Nej det blir absolut ingen etta utan någonstans nära fyra

 3. Rickard

  En kanonbra låt med en härlig melodi! Jag älskar den och hade den länge på min topp fem. Problemet är att numret riskerar att bli väldigt platt live. Låten är otroligt skön att lyssna till när man kör bil, som Thomas i svt-panelen sade, men gör sig nog inte så bra live är jag rädd. Men en placering bland de 15 bästa borde Tyskland klara av.

  TOPP 15 och 4/5

 4. Micke

  Christopher och Rickard har ni någon Topp 5 i år?

 5. Kerstin

  Jag vill förklara mig och be om ursäkt så det kan bli lite långt så ni som inte är intresserade hoppa bara förbi detta. Natten till söndag dog en nära anhörig till mig och mamma i strupcaner. Hon var även involverad i mitt liv på sätt jag inte vill berätta om här men hennes död innebar inte bara en stor sorg utan även att saker i mitt liv förändrades. Hon hade vid flera tillfällen uppsökt läkare då hon haft muncancer men blivit friskförklarad men dom sa allt var bra. Från det att dom sa hon hade strupcancer levde hon tio dagar. Hon ringde varenda dag från sjukhuset och fyra dagar innan hon dog sa hon att det fanns inget dom kunde göra, det var för sent. Allt var en chock för oss det gick så fort. Mamma som stod henne oerhört nära tog det enormt hårt. Det är klart en sån här sak påverkar en människa men jag trodde jag var hur stark som helst och bara fortsatte mitt liv. Satte mig framför datorn och läste Schlagerpinglans blogg, hamnade på inlägget om Rysslands bidrag och tolkade in alldeles för mycket i något som någon skrivit och efter det blev allt hel tokigt. Har nu haft tid att samla ihop mig lugna mig och sörjt.
  Jag vill börja med att be Schlagerpinglan om ursäkt för allt. Sen hoppas jag Dennis ändå kanske läser din blogg även om han inte kommenterar så i så fall vill jag verkligen be honom om ursäkt och snälla kom tillbaks låt inte mig fått förstöra något jag skulle må så himla dåligt då. För min skull och allas kom tillbaks!!
  Jag måste fråga dig först Schlagerpinglan om jag får skriva här om du inte vill att jag kommenterar har jag full förståelse och jag blir inte alls ledsen eller arg om du helst ser att jag inte gör det, läser din blogg gör jag i vilket fall för den är så himla bra.
  Micke, tack för ditt stöd om jag mår dåligt någon annan gång lovar jag att ta kontakt med dig men som tur är har jag haft vänner omkring mig igår som hjälpt mig och min fantastiska mamma. Jag bara hoppas ni här främst du Micke, Rickard och Daniela vill ha mig tillbaks för jag älskar detta och det vore så kul att få kommentera igen och jag lovar att skärpa mig.

 6. Schlagerpinglan

  @Kerstin, Låt mig först få beklaga sorgen. Det var uppenbart att något var fel och jag har varit riktigt orolig. Naturligtvis är du välkommen att skriva här igen. Jag hoppas att även andra inblandade läser din förklaring och förstår – för det har känts olustigt att ha läsare som blir missförstådda och känner sig påhoppade.

 7. Kerstin

  Schlagerpinglan, tack. Din blogg betyder mycket för mig och har en speciell plats i mitt hjärta. Jag kommer gärna tillbaks.

 8. Micke

  Hej min vän och hjärtligt välkommen tillbaka. Vill inte slå mig för bröstet och utbrista vad duktig jag är men Kerstin jag förstod att det måste ha varit något sånt här för ditt sätt att tyda det Dennis skrev stämde inte med det jag tidigare lärt om Kerstin här.

  Vet du Kerstin jag tror säkert att Dennis tittar in här nån gång och då är jag helt säker på att han tar din uppriktiga ursäkt. Ärligt talat så förstår jag om han blev ledsen men vi vet ju alla nu varför du reagerade som du gjorde. Klandra dig inte för det nu utan hjärtligt välkommen tillbaka. Vi är garanterat många som tar emot dig med öppna armar här. Säkerligen också Dennis den dagen han tittar in igen.

  Det stöd jag ville ge dig var också från mitt hjärta Kerstin. Utan att ta upp vad jag jobbar med så är det något i detta gränsland så jag lovar dig du hade kunnat öppna ditt hjärta hur mycket du än ville och jag hade lyssnat och lyssnat och allt du sagt hade stannat hos mig. Jag har säkert minst tusen fel men när jag väl tar en människa till mig då gör jag det fullt ut. Skönt att höra att du har bra vänner runt dig om det skulle vara något. Inte för att jag ska slippa men jag tror du förstår vad jag menar 🙂

  Nog om det nu. Jättekul att du är tillbaka. Det kommer från djupet av Mickes hjärta. Det hade ju inte varit detsamma här utan Kerstin nu när tävlingarna närmar sig 🙂 Micke skickar varma kramar till Kerstin. Hoppas hon kan känna dem

 9. Kerstin

  Tack snälla ni för att ni förstår. Micke, dina nära och kära har verkligen tur som har en sådan fantastisk människa som du i sina liv. Allt skulle kännas riktigt bra om nu bara Dennis också dök upp för precis som du säger Schlagerpinglan det känns verkligen olustigt det som hände allra mest för mig. Jag känner mig så himla knäpp. Jag kan bara hoppas han tittar in och läser min ursäkt. Tills dess ska jag nu försöka koncentrera mig på ESC.

 10. Kerstin

  Då så nu kommer mina omdömen om Malta som jag missat och Tyskland.

  Malta: I början tyckte jag den var riktigt bra framförallt partiet med Hey Hey osv precis som Daniela även tyckte, påminner lite om Euphoria när Loreen sjunger up up up. Men nu någon månad senare har jag liksom tröttnat och många andra bidrag har växt. Men den är inte dålig och jag tror Malta tar sig till final och även har chans på topp 15. Betyg 3/5

  Tyskland: Jag gillar artisten och jag gillar låten men jag kan inte se den som någon vinnare av ESC. Jag tror många kommer uppleva den en aning tråkig och händelsefattig. Han sjunger bra verkar ha bra utstrålning det är en skön låt. Jag kan tänka mig den hamnar runt tionde plats. Betyg 4/5.

 11. Kerstin

  Micke, här kommer mina topp fem.

  1. Sverige
  2 England
  3. Serbien
  4. Cypern
  5. Norge

 12. Daniela

  Kerstin, det var väldigt tråkigt att höra om det som hänt men också väldigt roligt att du dök upp här igen! Det känns mycket roligare om alla som brukar kommentera här kan vara med också nu när vi går mot den vecka när allt når sin höjdpunkt! 😀

  Så till Tysklands bidrag då. Jag tycker också att det här är en jättebra låt; uppbyggnaden är precis som Schlagerpinglan och Micke skriver helt perfekt och det finns egentligen ingen del i den som jag tycker känns bristfällig eller dålig. Det här är en sådan låt som fungerar precis lika bra även fast den tas ur sitt sammanhang och jag tror att den i framtiden kommer att tillhöra den grupp av ESC-låtar som jag fortfarande tycker håller samma höga kvalitet även när jag hör dem många år efter det att de varit med i själva tävlingen. Hela låten känns på något sätt väldigt uppriktig, och jag hoppas att han lyckas förmedla samma känsla och närvaro live på scenen i Baku. Jag kan inte säga att jag får några direkta vinnar-vibbar av det här bidraget, men inte skulle jag heller på något sätt se den som en dålig eller ovärdig ESC-vinnare.

  Betyg: 4/5, TOPP 10.

 13. Kerstin

  Daniela, tack. Det känns bra att så många verkar tycka det är kul jag är tillbaks.

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se