Schlagerpinglan: Här följer en liten presentation av ett av bidragen som tävlar i Eurovision Song Contest 2012.

Land: Danmark landets ESC-historik
Bidrag: “Should’ve Known Better” videoNF-framträdandetextfransk text
Artist: Soluna Samay solunasamay.comtwitteryoutube
Startnummer: nr 13 i semifinal 1
Låtskrivare: Chief 1, Remee, Isam B
Uttagning: I “Dansk Melodi Grand Prix” skulle egentligen 3 DR-wildcards och 7 inskickade bidrag tävla men då en låt diskades så blev det endast nio bidrag i finalen. Av dessa gick tre vidare till en superfinal där resultatet bestämdes av tittarna och flera jurygrupper (inklusive fyra internationella jurygrupper). Vann gjorde tittarnas favorit Soluna.
Tidigare på Schlagerpinglan: “Danmarks ESC-bidrag 2012”
Presentationer av bidraget och artisten (på engelska):
eurovisionary.com eurovision.tv

Extra: Se ett klipp med Soluna & Jedward samt intervjuklipp med Soluna av esctodayTV, escXtra.com och ESCDaily.

Odds: Vidare till final & topp-10 av de 42

Schlagerpinglan tror: Till final
Själv tycker jag att låten är väldigt lättglömd och tror egentligen inte att den borde ha någon större chans att gå till finalen. Trots detta så gissar jag på motsatsen. Det verkar finnas väldigt många som hittat något speciellt i detta bidrag (jag letar fortfarande) och bara för att jag inte kan förstå det så betyder det ju inte att det inte är så. Dessutom: Danmark har överraskat med fina placeringar förr så varför inte i år?

Schlagerpinglan tycker: Inte till final
Jag tycker om Solunas sätt att sjunga och själva låten är inte så dum den heller, den flyter på ganska behagligt. Problemet är att jag helt enkelt inte dras med utav den utan det känns som en radiolåt som man lyssnar på och sedan går vidare till nästa. Jag blir glad om Danmark tar sig vidare till finalen men på min lista över favoriter så hamnar de tyvärr ganska långt ner.

Läs även om: Bulgarien, Norge, Irland, Cypern, Portugal, Makedonien, Island, Rumänien, Serbien, Georgien, San Marino, Slovenien, Montenegro, Turkiet, Belgien, Lettland, Ungern, Albanien, Slovakien, Vitryssland, Grekland, Moldavien, Finland, Ryssland, Spanien, Litauen, Ukraina, Storbritannien, Schweiz, Österrike, Malta, Tyskland

Andra bloggar om: , , ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


14 kommentarer till “ESC 2012: Danmark – “Should’ve Known Better””

 1. davve

  Jag tror danmark kniper en finalplats..men tror inte på en topp10 placering i finalen sen.

  just nu är ju den största nyheten att nån hacker grupp i azerbaijan har hackat sig in i esctoday.com och raderat hela sidan och 12 års arbete. de har även hackat sig in i mindre esc sidor förra veckan och raderat sidorna.

 2. Schlagerpinglan

  @davve, Mmm… jag märkte det då esctoday.com är en av de sidor jag normalt länkar till. Tråkigt och onödigt.

 3. Kerstin

  Danmark tycker jag ofta skickar så kallade “riktiga” låtar till festivalen så även detta år men hur bra jag än tycker att den är så vinner aldrig den här typen av låtar. Den är lite för perfekt för det här ändamålet sticker liksom inte ut. Jag har gillat den sen jag hörde den första gången och gör det än och kan mycket väl tänka mig att spela detta hemma långt efter festivalens slut men jag skulle inte vilja sen den vinna. Men final både hoppas jag och tror att Danmark kommer till. Betyg 4/5.

 4. Daniela

  För mig är det här en typisk “mitt-emellan-låt”. Den är absolut inte dålig, men saknar ändå det där lilla extra som kunde ha fått mig att fastna ordentligt för den. Jag vet egentligen inte vad det är som fattas, för i grund och botten tycker jag att detta är en välgjord, behaglig låt med meningsfull text och intressant sångerska, men ändå klickar jag av någon anledning inte riktigt med den. Kanske är det bara det att jag tycker att det känns lite som att man har hört även denna låt i ett antal olika versioner tidigare, men som sagt, i dag är det ju svårt att uppfinna helt “nya” låtar som inte skulle påminna om något som redan finns. Soluna tycker jag däremot är ett stort plus i det här bidraget; hon sjunger bra och har även bra utstrålning, så tack vare henne får låten faktiskt en lite tydligare egen identitet. Dock stör jag mig lite på NF-framträdandets scenshow, som jag tycker känns aningen sprätig och ologisk. T.ex. de två som sitter i soffan och körar får jag inte alls att passa in i sammanhanget. Jag tror att Danmark är lite övertippat i år, och personligen tycker jag inte att det här bidraget har det som krävs för en topp-10-placering i finalen. För mig lämnar den t.o.m. strax utanför final, med betyget 3/5.

 5. Rickard

  Älskar Danamrks bidrag. Det är en riktig arenalåt! Solklar finalist och en definitiv topp 10 placering! Har den själv på min topp 5!

  FINAL och Topp 5

 6. Rickard

  Betyg 4/5! Håller dessutom fullständigt med Kerstin om att Danmark skickar just den här typen av låtar. Vinner inte men är säkra kort och ofta härliga att lyssna på! 🙂

 7. Micke

  Danmark: Vad ska man då säga om den. För mig är Danmark och Schweiz två låtar som går hand i hand. Varför det? De påminner ju inte ens om varandra. Nej inte på det sättet men däremot på ett annat sätt. För mig är Danmarks låt precis som Schweiz en låt som lovar så jädra gott och jag vill verkligen gilla den. Oftast gör jag också det men så ibland är det något som gnager i mig om att det fattas något. Eller så är det kanske så att den känns igen så himla mycket. Att man har hört det förr.

  Ibland vill jag ha den bland mina tio favvisar men så ibland är den nere på plats 20 eller nåt. Problemet är att jag inte känner som Schlagerpinglan här som menar på att många hittar DET i den men inte hon utan hon letar fortfarande. Jag hittar tvärtom detta DET men grejen är att det ibland försvinner lika fort som det dök upp. Tjejen gör hur som helst ett bra jobb och jag tror den går till final. Känns dock lite som att hon kunde klara sig utan soffan med de två tjejerna i. Åtminstone kan låten och sångerskan vara utan soffan.

  Jag gör ett försök till. Har försökt få Christopher och Rickard (givetvis även alla andra) att ta ut en Topp 5 i år. Jag är enveten så jag försöker igen 🙂

 8. Micke

  Glömde fråga Daniela en sak. Såg att du när du gjorde din Topp 5 eller 15 som det blev inte hade med en av mina absoluta favvisar. Absolut inget fel i det du tycker ju givetvis vad du tycker. Jag gillar ju exempelvis inte en av dina favvisar – Cypern. Man tycker ju vad man tycker. Undrar över min lilla favvis Finland. Gillar du den inte eller hyfsad eller vad tycker du?

  Sen vår glädjande nog återvändande dam Kerstin och hennes Topp 5. Du har verkligen blandat för mig 🙂 Tre från min Topp 10 och två från Botten 7 🙂 Har pratat en hel del med dig här nu och hade en liten magkänsla av vilka fem du skulle ha med på listan. Jag hade fyra rätt av fem. Felet var att jag trodde du skulle ha med Finland istället för Cypern. Tror jag börjar känna dig rätt bra 🙂

  Ok så Danielas, Kerstins och Mickes Topp 5 innehåller två låtar som finns på alla tre. Serbien och Sverige

 9. Micke

  Hmm flera grejer jag glömt svara på ser jag när jag kollar runt lite. Till Daniela. Nej jag står allt fast vid vad jag sagt. Går Österrike till final är det över för min del. Ser ingen som helst mening med ESC om ett sånt bidrag kan leta sig fram till final. Rumpa säljer musik???? Visst gör den det så viss risk finns ju. Hoppas dock att det inte händer. Men samtidigt finns det säkert en del här på bloggen som håller lite extra på Österrike nu 🙂

 10. Kerstin

  Micke, att du vågar avlägga ett sånt löfte. Att Österrike ska få förstöra dina framtida festivaler känns tråkigt fast jag respekterar din ståndpunkt. Jag håller definitivt inte på Österrike för min del kan kom gärna komma sist jag bryr mig inte alls om det bidraget det är luft för mig. Men jag bryr mig om dig så därför kommer jag hålla alla tummar jag har att Österrike håller sig borta från finalen bara för din skull.

 11. Micke

  Alltid roligt att höra att nån uppskattar det man skriver eller gör 🙂 Det är inte alla som uppskattar Micke här på bloggen ska du veta Kerstin. En tjej vägrar skriva något så länge jag är här (gissa om hennes tummar är ömma då hon håller dem krampaktigt för att Österrike ska gå till final) 🙂 En kille vägrar prata med mig trots att jag vid flertalet tillfällen försökt få kontakt för att bara nämna några. Grejen är att man ska inte ödsla tid på att tänka på sånt. Det är precis som med låtarna en del gillar dem andra tycker illa om dem.

  Ibland börjar man dock undra. Jag skrev en lång grej på den ryska sidan. Det jag skrev hade lika gärna ha skrivits på vilken sida som helst men eftersom det handlade om Ryssland så formade jag det hela efter dem. Jag tänkte starta upp en som jag tyckte mycket intressant frågeställning och väntade på “debatt”. Vad hände? Det blev ingen “debatt”. Ingen verkade ens intresserad och det kom inga kommentarer. Folk bara fortsatte som vanligt och bara kommenterade Rysslands låt.

  Vad är detta tänkte jag? Var detta så ointressant eller fattade de inte? Är de helt enkelt bara dumma här eller? Väntade men det bara fortsatte på samma sätt. Sen gick jag tillbaka och läste det jag hade skrivit och insåg plötsligt vad det handlade om. Jag hade skrivit ned en massa men jag hade glömt lägga in själva frågeställningen jag var ute efter 🙂

  Insåg då direkt att jag hade haft rätt i det jag var rädd för. Det var dumhet som låg bakom det hela. Hade bara inte väntat mig att det var min egen dumhet som var roten 🙂 Har dock inte glömt det jag egentligen då var ute efter och är det så att Österrike missar finalen och jag blir kvar så kommer jag nån gång att försöka lägga ut den igen och då ska jag inte glömma själva frågeställningen 🙂

  Roligt hur som helst att du tycks trivas med mig och det är definitivt åt båda håll ska du veta. Samtidigt är det så att man kan aldrig bli omtyckt av alla hur man än försöker. Det handlar istället om att vara sig själv och alltid respektera andras åsikter.

  Österrike är något annat. Tycker så extremt illa om den då jag aldrig någonsin i världshistorien har hört något som ens varit i närheten av lika dåligt. Men jag tror du har sett att jag inte hamnat i nån diskussion om den på så sätt. Finns två anledningar. Dels verkar det inte finnas nån som tycker om den. Som jag sa så verkar alla mina vänner i Österrike där jag bor ibland riktigt hata den. Men framförallt skulle nån komma in här på bloggen som trots allt tycker om den så skulle jag aldrig ställa henne/honom mot väggen för det. Jag är inte bättre än den personen och min åsikt är definitivt inte viktigare

 12. Daniela

  Micke, ja då får vi verkligen – både för din egen och för vår skull – hoppas att Österrike håller sig borta från finalen så att du fortsätter här. Annars blir det ju dubbelt upp av det tråkiga: finalplats för ett (uppenbarligen enligt de flesta) icke-finalvärdigt bidrag och avsaknad av dig här på bloggen.

  Jag förstod nästan att Cypern inte skulle finnas med på din topp-5 och jag förstår också de som kritiserar den för att vara allt för enkel och innehållsfattig. Jag tror dock inte att man ska underskatta det enkla i det här fallet, då det används mycket effektivt och därmed enligt mig är hela bidragets stora styrka. Mycket hänger dock på scenshowen, och det är inte alls säkert att Cypern längre finns med på min topp-5 heller efter att jag sett live-framträdandet på tisdag. Hoppas dock att hon kan leva upp till mina höga förväntingar och göra ett framträdande av vinnarkvalitet! 🙂

  När det gäller Finland så gillar jag personligen både låten, dess budskap och Pernillas sätt att framföra den, men jag måste erkänna att jag inte alls räknar med vårt bidrag när det kommer till själva tävlingen. Jag är ju själv finlandssvensk och både född, uppvuxen och bosatt i Finland, så det är klart att jag hoppas att det ska gå så bra som möjligt för Pernilla, men jag har bara så otroligt svårt att se att hon ska kunna komma t.ex. topp-15 i finalen. Tyvärr så tror jag faktiskt inte ens på några desto större finalchanser för henne utan kommer att se alla eventuella framgångar som en positiv överraskning och bonus. Jag uppskattar själv det avskalade, stämningsfulla och genuina i vårt bidrag, och att det lyckades vinna här i Finland, där en stor del av befolkningen faktiskt inte heller förstår ett enda ord svenska, bevisar väl att låten åtminstone i viss utsträckning har potential att gå över språkgräner. Men konkurrensen i vår finländska uttagning var sannerligen inte den samma som i årets ESC, och jag är helt enkelt rädd för att vårt bidrag kommer att försvinna i mängden i baku och glömmas bort när det väl blir dags för röstning. Men jag har naturligtvis mer än gärna fel på den punkten. 🙂

  Jag är faktiskt inte heller ens det minsta nervös å våra egna finländska vägnar inför årets ESC, för som jag ser det har Pernilla absolut ingenting att förlora. Hon kommer förmodligen att ställa sig upp på scenen på tisdag, sjunga ungefär som hon gjorde i den finländska uttagningen, vi (speciellt alla finlandssvenskar) kommer förhoppningsvis att vara stolta över henne, och sedan… ja, sedan är det väl inte så mycket mer med det. Skulle hon gå till final vore det naturligtvis jätteroligt och då får vi återuppleva samma procedur på lördag, men åker hon ut redan i semifinalen är det inte heller mycket mer att säga om det. Kanske är jag onödigt pessimistisk nu, jag vet inte, men det är iaf ungefär så jag känner det. Då är jag däremot ungefär hundra gånger mer nervös å Loreens å Sveriges vägnar, för där står det åtminstone som jag ser det så oerhört mycket mer på spel, och jag vill så innerligt gärna se “Euphoria” som årets vinnare…

 13. Micke

  Jaså du är en både finsk och svensk tjej då 🙂 Daniela jag har inte heller en aning om det blir final eller inte för Finland men en sak verkar given med den låten. Det verkar inte finnas folk som tycker illa om den. Men samtidigt är det ju det som är problemet. Vi kan exempelvis ta Cypern som exempel. Jag och min bästa kompis tycker lindrigt sagt inte alls om den. Men vad hjälper det i en jury på fem där tre tycker om den. Då har den ju ändå tre röster. Finland som ingen tycker illa om då. Om fem röstar och ingen tycker illa om den men den får ingen röst då har den ju ändå inga poäng. Du förstår hur jag tänker va? Egentligen ska Finland ha extra poäng för att ingen tycker illa om men så funkar det ju inte 🙂

  För mig personlighet är äkthet och charm minst lika viktigt som låten. Äkthet kan få en medioker låt att växa medan en bra låt kan sjunka minst dubbelt så långt om det inte finns äkthet. Pernilla Karlsson har den här äktheten som jag känner det. Hon är såååååååååå jädra söt. Jaså går jag på utseende helt plötsligt trots att jag pratat emot det. No way! Snygg och söt är två helt skilda ting. Snygg är på ytan men söt kommer inifrån.

  En helt annan sak. Jag fick en fråga från en person irl som jag inte tänkt på förut. Han frågade vilka som har de fem bästa respektive fem sämsta rösterna oavsett vad man tycker om låtarna. Dessutom fem bästa respektive fem sästa scenframträdanden oavsett vad man tycker om det. Ska fundera mer men lägger en på första känslan.

  Fem bästa rösterna: England som jag har som 9, Serbien som jag har som 1, Georgien som jag har som 38, Italien som jag har som 14 och Ukraina som jag har som 40. Möjligen Kroatien in där nånstans.

  Fem sämsta rösterna: Irland som jag har som 39, Grekland som jag har som 15, Bulgarien som jag har som 30, Belgien som jag har som 33 och Rumänien som jag har som 16. Allt kan ändras nästa vecka. scenframträdanden tar jag en annan gång.

 14. Daniela

  Micke, jag tror absolut att du kan ha en poäng där angående vårt finländska bidrag. Risken är nog uppenbar att det helt enkelt inte gör tillräckligt mycket väsen av sig, och därmed inte heller väcker några desto starkare känslor – på gott och ont. Få tycker att det är jättedåligt men ungefär lika få tycker att det är jättebra, och då försvinner uppmärksamheten och rösterna lätt till andra bidrag.

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se