ESC 2012: Estland – “Kuula”

2012-05-17 (torsdag)

Schlagerpinglan: Här följer en liten presentation av ett av bidragen som tävlar i Eurovision Song Contest 2012.

Land: Estland landets ESC-historik
Bidrag: “Kuula” videoNF-framträdandetextengelsk text
Artist: Ott Lepland lepland.ee
Startnummer: nr 14 i semifinal 2
Låtskrivare: Ott Lepland, Aapo Ilves
Uttagning: 20 bidrag tävlade i årets upplaga av “Eesti Laul”. Efter två semifinaler så gick 10 bidrag vidare till finalen där en mix av tele- och juryröster utsåg två superfinalister. Tittarna fick sedan själva välja ut sin vinnare och Ott vann med 67 % före Lennas 33 %.
Tidigare på Schlagerpinglan: “Estlands ESC-bidrag 2012”
Presentationer av bidraget och artisten (på engelska):
eurovisionary.com eurovision.tv

Extra: Lyssna på den engelska (“Hear me“), ryska (“Слушай“) och spanska (“Escucha“) versionen av “Kuula”. Se även en intervju med Ott av eurovision.tv.

Odds: Vidare till final & övre mellan-skiktet av de 42

Schlagerpinglan tror: Till final
Semifinal två innehåller en hel del stora ballader och risken är att de kan ta ut varandra. Jag tror dock att “Kuula” sitter ganska säkert. Icke-ballad-människor kan mycket väl avfärda detta som ett sömnpiller men det finns nog tillräckligt många som trollbinds av Otts sätt att framföra denna vackra låt på. Dessutom så borde juryn kunna hjälpa till med en del välbehövliga poäng och säkra finalplatsen för Estland.

Schlagerpinglan tycker: Till final
Medan jag är helt säker på att jag tycker om Ott och hans inlevelsefulla sätt att framföra sitt bidrag på så är jag inte lika säker på själva låten. Ibland tycker jag att den är helt fantastisk men stundtals så balanserar den på gränsen till att vara lite väl seg. “Kuula” är utan tvekan en finalist enligt mig men jag behöver se det slutliga framträdandet för att veta om jag verkligen vill ge Estland någon högre placering i år.

Läs även om: Bulgarien, Norge, Irland, Cypern, Portugal, Makedonien, Island, Rumänien, Serbien, Georgien, San Marino, Slovenien, Montenegro, Turkiet, Belgien, Lettland, Ungern, Albanien, Slovakien, Vitryssland, Grekland, Moldavien, Finland, Ryssland, Spanien, Litauen, Ukraina, Storbritannien, Schweiz, Österrike, Malta, Tyskland, Danmark

Andra bloggar om: , , ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


5 kommentarer till “ESC 2012: Estland – “Kuula””

 1. davve

  tyvärr så tror jag att många..likt mig kommer tycka Kuula är ett “paus nummer” när man kan hämta godis eller sätta på kaffe………..

 2. Rickard

  Ingen final för min del. Tråkig och platt. Bland årets alla ballader så drunknar denna i mängden! Även jag ser låten som en chans till att fylla på godis och chipsskålen!

  INGEN FINAL och 1/5 i betyg

 3. Micke

  Jag har en fyra fem låtar som jag har väldigt svårt att bestämma mig för vad jag egentligen tycker om dem. En av dem är Estland och en annan Danmark som jag snart ska skriva om på den sidan.

  Ibland när jag lyssnar på Estlands låt är jag på Schlagerpinglans linje och känner att den sitter säkert in i en final. Andra gånger jag lyssnar känner jag precis som Rickard att den är tråkig och platt. Märkligt har lyssnat på den så många gånger nu men kan ändå inte bestämma mig. Det finns några bottennapp bland balladerna i år och den är ju i alla fall inte bland dem. Men på samma sätt är det ju bland de i mina ögon riktiga pärlorna bland balladerna som Serbien, Finland mm. Bland dem är den ju definitivt inte

 4. Kerstin

  Han sjunger jättebra och säkert så artisten är den stora behållningen i det här bidraget. Jag tycker den börjar riktigt lovande men för mig är ordet Kuula och dess 23 upprepningar alldeles för framträdande det blir nästan komiskt då jag tycker ordet upprepas i vartannat ord. Jag har stört mig alldeles för mycket på det här redan från början att jag nog tyvärr har svårt att bortse från det och faktiskt se att det är en vacker melodi men tyvärr väldigt tråkig efter en minut. Nej, jag är fast vid min känsla och bryr mig inte så mycket att den nu höjs till skyarna av inför paneler och andra. Däremot har jag alltid trott den ska ta sig till final. En säker artist med bra sånginsats ska alltid få uppskattning därför ger jag 2+/5.

 5. Daniela

  Jag tycker faktiskt att detta är en av årets bättre ballader. Första gången jag hörde den satt jag helt fängslad från början till slut, och även om den känslan har avtagit lite nu när jag har hört den så många gånger så tycker jag fortfarande att det här bidraget definitivt har det omtalade “DET” som gör att åtminstone jag uppslukas av det gång på gång. Så nej, någon chips- eller godisskål hinner nog inte jag fylla på eller ens äta ur under det här bidraget! 🙂 Liksom med Tysklands låt så gillar jag uppbyggnaden i “Kuula”; hur styrkan i låten tilltar och blir mäktigare och mäktigare för att sedan sakta tona ut igen vid slutet. De här två bidragen (Tyskland och Estland) påminner ju för övrigt om varandra på många sätt. Har av någon anledning inte kommit att tänka på detta tidigare… Jag tror i vilket fall som helst att Estland kommer att kunna bjuda på ett mycket vackert och gripande live-framträdande, och för mig är detta en säker finalist. Även en av många topp-10 kandidater i finalen enligt mig. Betyg 4/5.

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se