Schlagerpinglan: Här följer en liten presentation av ett av bidragen som tävlar i Eurovision Song Contest 2012.

Land: Frankrike landets ESC-historik
Bidrag: “Echo (You And I)” videoframträdandetextengelsk text
Artist: Anggun anggun.comtwitteryoutube
Startnummer: nr 9 i finalen
Låtskrivare: Jean Pierre Pilot, William Rousseau, Anggun
Uttagning: Anggun valdes ut internt av TV-bolaget France 3.
Tidigare på Schlagerpinglan: “Frankrikes ESC-bidrag 2012”
Presentationer av bidraget och artisten (på engelska):
eurovisionary.com eurovision.tv

Extra: Lyssna på fyra duett-versioner av “Echo (You and I)” som Anggun spelat in med artister från ett flertal länder: Keo (Rumänien), Claudia Faniello (Malta), Niels Brinck (Danmark) och Viktor Varga (Ungern). Se även när Anggun uppträdde på “Eurovision in Concert 2012″: klipp 1 & klipp 2 samt intervju-klipp med Anggun av eurovision.tv och esctodayTV.

Odds: Finalklar & mellan-skiktet av de 42

Schlagerpinglan tror: Mitten-placering
Frankrikes bidrag är väldigt svårtippat i år då både en topp-tio-placering och en botten-placering känns tänkbara. Jag tror att Anggun kommer att charma både juryn och tittarna med sin moderna fransk/engelska låt men det är inte säkert att det får så stort utslag på resultattavlan. Steget mellan att gilla något och sedan verkligen rösta på det kan ibland vara väldigt långt.

Schlagerpinglan tycker: Mitten-placering
De lite små-hurtiga verserna på franska låter väldigt lovande och det bygger upp förhoppningen om att Frankrike skickat en superlåt. Tyvärr så tappar den både fart och språk när den väl kommer fram till refrängen, som jag upplever som väldigt intetsägande. Jag tror dock att Anggun kommer att kunna lyfta bidraget en del när hon väl framför den i Baku, så jag har inte givit upp hoppet om den än men någon absolut favorit lär den aldrig bli för mig.

Läs även om: Bulgarien, Norge, Irland, Cypern, Portugal, Makedonien, Island, Rumänien, Serbien, Georgien, San Marino, Slovenien, Montenegro, Turkiet, Belgien, Lettland, Ungern, Albanien, Slovakien, Vitryssland, Grekland, Moldavien, Finland, Ryssland, Spanien, Litauen, Ukraina, Storbritannien, Schweiz, Österrike, Malta, Tyskland, Danmark, Estland

Andra bloggar om: , , ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


6 kommentarer till “ESC 2012: Frankrike – “Echo (You And I)””

 1. Rickard

  Frankrikes låt är en mycket vacker och väl genomarbetad låt! Artisten är också väldigt bra. Ändå är det som att man inte släpps in i låten förrän efter ett flertal lyssningar!
  Jag tror bidraget kommer gillas av juryn men att folket inte röstar på denna typen av låtar.

  Mittenplacering och 3/5 i betyg

 2. Rickard

  Micke: anledningen till att jag inte släppt en topp 5, eller en topp 10 lista, är för att den fortfarande ändras kontinuerligt, från dag till dag. Dock är det vissa låtar som ständigt är med där uppe, och jag väljer därför att gå din önskan till mötes:

  Topp 5 (Just nu):

  1. Italien
  2. Serbien
  3. Slovenien
  4. Danmark
  5. Denna placering fyra länder krigat om och dessa är: Spanien, Grekland, Bosnien och Azerbajdzjan. Och det är även den ordningen som låtarna har för tillfället, dvs. Spanien är femma just nu! 🙂

 3. Kerstin

  Håller med Rickard här, den här låten är en slowstarter, det krävs några lyssningar innan man kan uppskatta den och i det här sammanhanget är det definitivt en stor nackdel. Dessutom är Frankrike som bekant direktkvalificerade vilket gör att dom har ett rejält underläge till sina konkkurenter i samma genre som tittare fått bekanta sig med redan i semifinalerna. Jag tycker inte direkt om det här bidraget jag har faktiskt svårt att ta till mig det men även jag tror Frankrike hamnar någonstans i mittenträsket. Betyg 3/5.

 4. Micke

  Ska säga direkt att detta är långt ifrån en av mina favvisar. Däremot har den vuxit med fler lyssningar. Känns dock lite själslös och spretar lite åt för många håll. Jag älskar egentligen variation i en låt men för mig känns det inte riktigt som att delarna harmoniserar tillsammans. De franska partierna i låten är dock överlägsna de engelska. Tyvärr sjunker den väldigt när hon börjar sjunga på engelska. Nja det är en mellanlåt för mig men den är absolut inte dålig.

  Rickard: Kul att du slängde ut en lista 🙂 Håller med dig om att det är svårt att placera låtarna. Mitt stora problem är ju Schweiz som jag oftast har som tvåa men ibland inte bland de fem. Så vad tycker jag om dina fem då? Med risk för att bli tjatig så diskar jag Italien på livstid för att de sjunger på engelska. My god! De har världens vackraste språk att ta till. Nu ska jag dock blunda för det då jag kollar dina låtar.

  Jag gillar egentligen både låten och artisten så vi är helt överens där Rickard. Serbien har för mig årets bästa artist och låt. Slovenien skulle ha varit bland mina fem om de hade plockat av turbanerna och låtit Eva Boto dominera avslutningen på låten istället för fyra doatjejer som punktsjunger. Danmark har en bra låt även om jag inte har den som favvis. Spanien gillar jag men jag hade gärna sett att hon taggat ned lite. Grekland gillar jag också men är orolig för sångerskans röstresurser. Va kul med Bosnien Rickard. Då är jag inte ensam i världen med att gilla den då 🙂 Azerbajdzjan helt ok. Faktiskt inte en enda som jag inte tyckte om.

 5. Daniela

  Det här är nog det av årets bidrag som jag har haft svårast att få en klar åsikt om. Emellanåt tycker jag att det är en helt okej, modern och ganska kreativ pop-låt medan jag i andra peioder inte alls får den att gå ihop. Vissa partier är riktigt bra, speciellt de franska verserna som sagt, men hur mycket jag än lyssnar på den här låten så tycker jag att helheten känns för ojämn och spretig då verserna och refrängen i mitt tycke inte riktigt passar ihop. Dessutom tenderar helhetsintrycket alltid att bli något av en besvikelse när verserna som i det här fallet är starkare än refrängen. Sedan har jag väldigt svårt för videon också, men den kommer ju förstås inte att finnas med i Baku. Hmm… Nej, men min tippning blir nog ändå att den här låten tyvärr är för svårtillgänglig för att kunna ge Frankrike någon framskjuten placering i år. Betyg 2+/5, botten av resultatlistan.

 6. Rickard

  Micke: Trevligt att min lista klarade sig från en riktig sågning! 😉

  Jag håller med om det mesta av det du säger. Italien är bra i år, men kan ändå inte släppa att de faktiskt fortfarande bringar lite kvalié och klass till tävlingen. Men att de dumpar italienskan….finns inga ursäkter för det!
  Hade inte Spaniens artist i mellanåt tagit i så jäkla mycket så hade låten varit en absolut favorit. Å andra sidan är det passionen som är hennes styrka.
  Har upptäckt samma problem med Greklands sångerska. Ska bli intressant om hon klarar att hålla ihop framträdandet på tisdag.

  Och givetvis gillar jag Bosnien! Gör inte alla det? 😛 En underbar och avskalad låt!

  Verkar för övrigt som att alla är eniga om Frankrike! 🙂

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se