Schlagerpinglan: Här följer en liten presentation av ett av bidragen som tävlar i Eurovision Song Contest 2012.

Land: Nederländerna landets ESC-historik
Bidrag: “You And Me” videoNF-framträdandetextfransk text
Artist: Joan Franka joanfranka.comtwitteryoutube
Startnummer: nr 3 i semifinal 2
Låtskrivare: Joan Franka, Jessica Hoogenboom
Uttagning: Vid “Nationaal Songfestival 2012” tävlade sex bidrag i tre dueller som ledde fram till en superfinal. En internationell jury var med och uttryckte sina åsikter men det var endast tittarna och en 5-manna-jury som fick rösta. Vann gjorde tittarnas favorit Joan.
Tidigare på Schlagerpinglan: “Nederländernas ESC-bidrag 2012”
Presentationer av bidraget och artisten (på engelska):
eurovisionary.com eurovision.tv

Extra: Se när Joan uppträdde på “Eurovision in Concert 2012″: klipp 1 & klipp 2 samt intervju-klipp med Joan av eurovision.tv och esctodayTV.

Odds: Missar precis finalen & nedre mellan-skiktet av de 42

Schlagerpinglan tror: Inte till final
Nederländerna ställer i år upp med en gullig, trallvänlig visa som nog kan uppfattas som ganska charmig i all sin enkelhet. Semifinal 2 har ett flertal låtar som kämpar om den sista semifinalplatsen och “You And Me” är förmodligen en av dessa. Trots att indianskruden väcker en del uppmärksamhet så tror jag att själva låten gör att bidraget trots allt glöms bort och placerar landet på fel sida strecket, precis som de senaste sju åren.

Schlagerpinglan tycker: Inte till final
Nu, efter åtskilliga lyssningar och en hel del letande, så börjar jag att se en del ljusglimtar i bidraget. Från början såg jag bara en maskeradklädd tjej som stundtals sjöng lite väl ljust för att det skulle vara roligt. Numera har jag ingenting emot låten utan tycker t.o.m. att refrängen är ganska svängig och texten lite småtrevlig men “You And Me” är fortfarande långt borta från finalstrecket på min lista.

Läs även om: Bulgarien, Norge, Irland, Cypern, Portugal, Makedonien, Island, Rumänien, Serbien, Georgien, San Marino, Slovenien, Montenegro, Turkiet, Belgien, Lettland, Ungern, Albanien, Slovakien, Vitryssland, Grekland, Moldavien, Finland, Ryssland, Spanien, Litauen, Ukraina, Storbritannien, Schweiz, Österrike, Malta, Tyskland, Danmark, Estland, Frankrike

Andra bloggar om: , , ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


9 kommentarer till “ESC 2012: Nederländerna – “You And Me””

 1. Kerstin

  Här skulle jag vilja gå in och ändra i låten, artisten och framträdandet och fick jag bara ta bort den urfåninga utstyrelsen som saknar helt mening och förbjuda henne att sjunga falsk illaklingande falsett så tror jag det här hade kunnat bli rikigt riktigt bra. Första gången jag såg det här trodde jag hon hade indianskt påbrå men så verkar ju inte fallet så jag förstår ingenting av hennes utklädnad, inte heller texten har något samband med det hon bär. Helheten blir väldigt flummig för att använda ett norrländskt uttryck. Refrängen sätter sig ändå i huvudet och finns där och ploppar upp lite då och då varken man vill eller inte vilket måste betyda något. Låten är egentligen inte det stora problemet för mig utan just utklädnaden och den hemska falsetten som drar ner låten enormt. Men det här bidraget kommer tittarna att komma ihåg dock av helt olika anledningar men det kan inbringa en del röster tillräckligt för att ta Nederländerna till final är vad jag tippar. Betyg 3-/5.

 2. Kerstin

  Utstyrsel ska det naturligtvis vara och inget annat.

 3. Micke

  Så har vi då kommit till årets mysigaste bidrag. Eller ska det kanske vara årets töntigaste? Jag vet faktiskt inte ärligt talat. Har lyssnat så många gånger på den här låten och ingen annan i årets ESC har klättrat så mycket både uppåt och nedåt i min ranking som denna låt. Har haft den som femma och som trettiofemma och allt däremellan. Så varför är det då så svårt att bestämma sig för om den är bra eller dålig?

  Låten börjar: “I was five you were three” Så långt är det helt ok fram tills Joan sjunger färdigt They could fly away so high” och därefter kapsejsar låten fullständigt när hon helt plötsligt går upp i något falsettliknande, “In the morning………………. Under den tiden är jag beredd på att alarmet ska gå när som helst så jag gör mig beredd att utrymma hemmet och ser mig om efter viktiga ägodelar men larmet går inte och plötsligt händer något.

  Joan lyfter blicken lite lätt upp mot vänster sida och i samma ögonblick vaknar både hon och låten till liv. Plötsligt blir låten rytmisk och mysig och anar vi inte t.o.m ett litet leende som sprider sig över Joans ansikte. Nu sitter jag istället fast framför bilden och gungar med i rytmen. Dvs tills det åter igen är dags för hennes märkliga utflykt i ett falsettliknande tillstånd där jag allt annat än vill vara delaktig.

  Har funderat många gånger vad jag ska tycka om låten men i slutänden tänker jag ändå att man ska tänka positivt och därför gör jag det. Jag blundar för falsettmisären och tar till mig rytmen istället och bestämmer mig för att låten är bra. Några har säkert invändningar och menar på att låten är gammalmodig men ärligt talat. I don´t give a shit about that. Vem säger att allt måste vara modernt? Om Mozart plöötsligt dök upp och ställde upp med nån gammal “goding” och den är bra då hade jag röstat på den.

  Jag blundar som sagt för falsetten och utstyrseln och har bestämt mig för att mysa några minuter tillsammans med Joan. Hoppas bara holländarna hittar en lite bättre show än tjejerna som vandrar omkring runt Joan. Jag har den inte längre någonstans 5-35 utan snarare nu 5-15. Jag trodde först inte att den skulle gå till final men jag märker vibbarna både bland vänner och när man ser henne på TV att folk verkar ha tagit henne till sig. Så jag säger Go for it Joan

 4. ADRRYS

  JAG ÄLSKAR DENNA LÅTEN! Nästbästa låten i år enligt mig! 😀 Tyvärr tror jag inte den uppskattas lika mycket av röstarna. Tror den hamnar mellan plats 7-14 i semin och mellan 15-23 i finalen (om den nu kommer dit) 😀

 5. ADRRYS

  + vart får du dina odds ifrån?? jag använder oddschecker som pekar ut ett genomsnittligt odds på bidragen. Enligt dem ligger Nederländern 8-9:a i sin semifinal!

 6. Schlagerpinglan

  @ADRRYS, Jag använder också oddschecker.com och vad jag kan se så ligger de på plats 11 i semi 2.

 7. ADRRYS

  jaha… har varit en stund sedan jag var inne där så det kan ju ha ändrats. det ändras hela tiden nu när det närmar sig ju

 8. Rickard

  Håller med Micke: Mysigt eller töntigt? Och även i min ranking har låten åkt jojo! Tror nog att det blir precis för Nerderländerna om de tar sig till final. För att underlätta saken kan ju sångerskan börja med att ta av sig sin utstyrsel. Det gäller att hon vågar lita på ett avskalat nummer och en (faktiskt) väldigt bra sångröst. Då kan det bära till final, och väl där kan allt (nästan) hända!
  Har också märkt vibbarna bland vänner och annat folk. Joan verkar gå hem!

  FINAL och 3/5

 9. Daniela

  Lika bra att säga det med en gång: jag älskar det här bidraget! 😀 Räknar man på vilka ESC-låtar som jag har lyssnat mest på den senaste månaden så kommer Nederländerna utan tvekan topp-5! Jag tycker att det här är en låt som håller ihop från början till slut med en enkel men ändå vacker text, ett mysigt gung i melodin och en härlig lite country-aktig känsla vilandes över hela bidraget. Faktiskt har jag inte ens stört mig över huvud taget på hennes sångstil heller, tvärtom, men jag kan ändå förstå er som inte upppskattar falsett-inslagen. Till mig sprider det här bidraget i vilket fall som helst endast glädje och positiv energi, och utgår jag enbart ifrån mina egna personliga favoriter i år så finns den här absolut bland de fem största. Det enda jag stör mig på är körtjejerna, som jag önskar vore utbytta nu till Baku, och så håller jag även med om att hon nog skulle vinna på att också lämna indianutstyrseln hemma, trots att jag personligen inte ser den som något desto större minus eller irritationsmoment. Men jag tycker ändå att hon kommer bättre till sin rätt utan indiankläderna, som t.ex. i videon (som för övrigt får utnämningen årets bästa ESC-video av mig 🙂 ). Ja, detta är alltså en stor personlig favorit för mig och jag hoppas på en riktigt bra placering för Nederländerna i år. Vad jag sedan tror är en helt annan sak, utgår jag från det är jag tyvärr inte alls säker på att det här ens kommer att räcka till en finalbiljett. Men med hjärtat säger jag FINAL och betyg 5/5! 😀

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se