ESC 2012: Israel – “Time”

2012-05-19 (lördag)

Schlagerpinglan: Här följer en liten presentation av ett av bidragen som tävlar i Eurovision Song Contest 2012.

Land: Israel landets ESC-historik
Bidrag: “Time” videolåt-presentationtextfransk textengelsk textfonetisk text
Artist: Izabo izabo.nettwitteryoutube
Startnummer: nr 10 i semifinal 1
Låtskrivare: Ran Shem-Tov, Shiri Hadar
Uttagning: Izabo valdes ut internt av TV-bolaget IBA.
Tidigare på Schlagerpinglan: “Israels ESC-bidrag 2012”
Presentationer av bidraget och artisten (på engelska):
eurovisionary.com eurovision.tv

Extra: Se videon till den hel-engelska versionen av gruppens ESC-bidrag samt en intervju med gruppen av esctodayTV.

Odds: Ej vidare till final & botten-15 av de 42

Schlagerpinglan tror: Till final
Efter att Dana International misslyckades med att ta Israel till final förra året så testar de helt andra tongångar i år. Det som talar för dem är att de hamnat i den, enligt mig, lite enklare semifinalen samt är ensamma med sin speciella mix-musik. Risken är så klart att det kan visa sig varför ingen annan skickat något liknande. Jag tror likväl att de får lite småpoäng här och där och på något sätt tar sig över kvalgränsen.

Schlagerpinglan tycker: Till final
Först blev jag lite konfunderad när jag hörde Israels bidrag då det inte alls var vad jag förväntat mig men låten har växt en hel del. Numera tycker jag att den är riktigt mysig och har visat en tendens till att vara en av de låtar som surrat lite extra i mitt huvud på sistone. Den tillhör inte mina favoriter men i den första semifinalen så räcker det ändå till final enligt min lista.

Läs även om: Bulgarien, Norge, Irland, Cypern, Portugal, Makedonien, Island, Rumänien, Serbien, Georgien, San Marino, Slovenien, Montenegro, Turkiet, Belgien, Lettland, Ungern, Albanien, Slovakien, Vitryssland, Grekland, Moldavien, Finland, Ryssland, Spanien, Litauen, Ukraina, Storbritannien, Schweiz, Österrike, Malta, Tyskland, Danmark, Estland, Frankrike, Nederländerna

Andra bloggar om: , , ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


7 kommentarer till “ESC 2012: Israel – “Time””

 1. davve

  tror israel kan ta sig till finalen… på plats 7-10 sådär i semin

 2. Micke

  En kort kommentar. Nederländerna har en bra låt som dras ned av ett parti med hemsk falsett. Israel har tyvärr samma problem men här handlar det inte om ett litet parti av låten utan hela.

 3. Rickard

  Vet inte vad jag tycker här, men final blir det nog tror jag!

  Final, bottenplacering och 2+/5 i betyg

 4. Felix

  Jag hade denna som en liten små-favorit i början men har tappat intresset nu och placerar den på 26:e plats, dock så hade Israel en väldans tur och hamnade i semi 1, enligt mig den “svagare semifinalen” och placerar sig därför runt 8:e plats i sin semi.

 5. Kerstin

  Precis som många här så har även jag svårt att bedömma det här. Själv gillar jag det inte men det är svårt att tippa om många andra gör det. Men jag tror ändå att Israel missar final. Betyg 2/5.

 6. Christopher

  Israel tror jag kommer till final och har en stark känsla att Dem tar 12p från finland och vi får 10p av dem men jag kan ha fel. Hur tycker jag om den hära? Jag och Thomas Lundin verkar vara dem i hela Sverige som gillar den hära. Gillar Andreas Jonson rösten och att jag blir glad av den hära plats 11.

 7. Daniela

  Cirkustemat hoppas jag att de har övergett nu inför Baku, för den enda effekten av det är ett rörigt intryck där fokuset försvinner från själva låten, men i övrigt tycker jag att det här är ett intressant och uppfriskande bidrag som skiljer sig ur mängden på ett positivt sätt. Jag gillar mixen av engelska och hebreiska, liksom de lekfulla och charmiga tongångarna, så på min lista tar sig Israel ganska lätt vidare till final. I verkligheten tror jag dock att det här kan bli både fisk och fågel; chanserna är nog ungefär 50-50 när det gäller utgången av det. Själv uppskattar jag som sagt iaf bidraget, även om det inte tillhör mina stora favoriter. Betyg: 3+/5.

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se