Schlagerpinglan: Här följer en liten presentation av ett av bidragen som tävlar i Eurovision Song Contest 2012.

Land: Bosnien och Hercegovina landets ESC-historik
Bidrag: “Korake Ti Znam” videotextfransk textengelsk text
Artist: Maya Sar mayasar.comyoutube
Startnummer: nr 17 i semifinal 2
Låtskrivare: Maja Sarihodžić
Uttagning: Maya Sar valdes ut internt av landets TV-bolag. “Korake Ti Znam” presenterade hon i en specialshow som gästades av flera kända artister och där även den officiella videon till låten spelades upp.
Tidigare på Schlagerpinglan: “Bosniens ESC-bidrag 2012”
Presentationer av bidraget och artisten (på engelska):
eurovisionary.com eurovision.tv

Extra: Lyssna på den engelska (“The Steps I Know“) och italienska (“I Passi Che Fai“) versionen av “Korake Ti Znam”. Se även en intervju med Maya av esctodayTV. Dessutom: Maya Sar har redan representerat Bosnien två gånger i ESC: 2004 som bakgrundssångerska (“In the disco“) och 2011 på keyboard/sång (“Love in Rewind“).

Odds: Vidare till final & nedre mellan-skiktet av de 42

Schlagerpinglan tror: Till final
Bosnien och Hercegovina har ännu ej missat en ESC-final så det ligger nära till hands att tro att de kvalar in även i år. Trots att jag personligen tycker att de tävlar med Balkans svagaste ballad så blir jag inte överraskad om det visar sig att både juryn och tittarna röstar vidare denna vackra och känslofyllda komposition.

Schlagerpinglan tycker: Inte till final
Medan Serbien, Slovenien, Kroatien och Makedonien dundrar på och gör stora intryck på mig är Bosniens bidrag mer som en vacker viskning som bara passerar. Jag gillar de instrumentala bitarna men det blir lite väl skört och händelsefattigt i det långa loppet. Som vanligt blir det beundrande extrapoäng för en bra artist som skriver sina egna bidrag och framför låten på originalspråk men det är likväl ingen finalist.

Läs även om: Bulgarien, Norge, Irland, Cypern, Portugal, Makedonien, Island, Rumänien, Serbien, Georgien, San Marino, Slovenien, Montenegro, Turkiet, Belgien, Lettland, Ungern, Albanien, Slovakien, Vitryssland, Grekland, Moldavien, Finland, Ryssland, Spanien, Litauen, Ukraina, Storbritannien, Schweiz, Österrike, Malta, Tyskland, Danmark, Estland, Frankrike, Nederländerna, Israel, Kroatien, Sverige

Andra bloggar om: , , ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


4 kommentarer till “ESC 2012: Bosnien och Hercegovina – “Korake Ti Znam””

 1. Rickard

  Jag förstår om folk tycker att det blir händelsefattigt och det respekterar jag. Själv hyllar jag bidraget just för dess enkelhet, och sångerskans känsla för låten på scen. Det blir en kontrast mot det jippo som eurovision har blivit med avancerade dansnummer, och effekter, mer i fokus än själva låten.
  Bosniens låt har en vacker melodi, och jag tror att särskilt juryn kommer att hjälpa den till framgång! Heja Bosnien och balkan! 🙂

  FINAL, topp 10 och 4+/5 i betyg

 2. Micke

  Behöver inte säga så mycket. Det mesta är redan sagt av Rickard 🙂

  Jag gillar alla fem från Balkan med extra plus för Serbien och litet minus för Makedonien.

  Slovenien, Kroatien och Bosnien sätter jag ungefär lika

 3. Kerstin

  Här håller jag nog med Schlagerpinglan. Ursäkta mig killar men jag kan verkligen inte se någon storhet i det här därmed inte sagt att det är dåligt för det är det inte. Men det här griper inte alls tag i mig. Jag trotsar statistiken och säger att Bosnien-H. inte tar sig vidare till final. Betyg 2+/5.

 4. Daniela

  Jag måste direkt medge att det här nog är det ESC-bidrag som jag har lyssnat minst på hittills i år. Det har inte varit något medvetet val, men av någon anledning har det ändå bara blivit så. Nu på slutet har jag dock försökt ge det extralyssningar för att det skulle få en ärlig chans att komma i kapp de mer innötta bidragen, men jag kan tyvärr inte påstå att särskilt mycket har hänt. För mig faller Bosnien-Hercegovina ganska långt under samma bedömning som Kroatien. Bidraget är absolut inte dåligt på något sätt, men i mitt tycke försvinner det helt enkelt i skymundan till förmån för flera betydligt starkare ballader. På plussidan finns det vackra instrumentala partiet som kommer ca 1:48 in i låten (samt förstås det faktum att hon har skrivit låten själv och sjunger bra) men på minussidan finns avsaknaden av en tydlig och återkommande refräng. Jag blir inte upprörd eller förvånad på något sätt om Bosnien-Hercegovina ändå tar sig vidare till final, men personligen kan jag inte påstå att jag är desto mer intresserad av att se det här bidraget där. Betyg: 2/5.

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se