Schlagerpinglan: Här följer en liten presentation av ett av bidragen som tävlar i Eurovision Song Contest 2012.

Land: Italien landets ESC-historik
Bidrag: L’Amore È Femmina (Out Of Love) videopreview-videotextengelsk text
Artist: Nina Zilli ninazilli.comtwitteryoutube
Startnummer: nr 10 i finalen
Låtskrivare: Christian Rabb, Kristoffer Sjökvist, Frida Molander, Charlie Mason, Nina Zilli
Uttagning: Precis som förra året så valde Italien ut sin ESC-representant bland de tävlande i Sanremofestivalen. Valet föll på Nina Zilli men bidraget blev inte hennes Sanremo-bidrag “Per Sempre” utan titelspåret från hennes senaste skiva, “L’Amore è Femmina”, i en ny engelsk/italiensk version.
Tidigare på Schlagerpinglan: “Italiens ESC-bidrag 2012”

Presentation av bidraget och artisten (på engelska): eurovision.tv

Extra: Se Nina framföra den italienska versionen av sitt ESC-bidrag live samt en intervju med Nina av esckaz.

Odds: Finalklar & topp-2 av de 42

Schlagerpinglan tror: Topp-placering
Förra året gjorde Italien en bejublad comeback i ESC och hamnade på en andraplats med “Madness of love“. 2011 var de juryns favoriter och det kan de mycket väl bli även i år då de återigen satsar på hög kvalité både vad gäller artist och låt. Om tittarna blir lika imponerade återstår att se.

Schlagerpinglan tycker: Topp-tio-placering
Den hel-italienska versionen av “L’Amore È Femmina” var en av mina absoluta favoriter i årets ESC, helt i klass med “Euphoria” och “Nije Ljubav Stvar”. Detta förändrades dock i och med språkbytet där mycket av magin försvann. Den är fortfarande en av många väldigt bra låtar med imponerande artister och jag hoppas att den får en fin placering men någon seger hoppas jag inte på för Nina.

Läs även om: Bulgarien, Norge, Irland, Cypern, Portugal, Makedonien, Island, Rumänien, Serbien, Georgien, San Marino, Slovenien, Montenegro, Turkiet, Belgien, Lettland, Ungern, Albanien, Slovakien, Vitryssland, Grekland, Moldavien, Finland, Ryssland, Spanien, Litauen, Ukraina, Storbritannien, Schweiz, Österrike, Malta, Tyskland, Danmark, Estland, Frankrike, Nederländerna, Israel, Kroatien, Sverige, Bosnien och Hercegovina

Andra bloggar om: , , ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


7 kommentarer till “ESC 2012: Italien – “L’Amore È Femmina (Out Of Love)””

 1. Micke

  Jisses så jag har saknat Italien i alla år de har varit borta. Därför är det hemskt att det är den bittra sidan av Micke som blir den framträdande när det nu är dags att recensera deras bidrag. Skulle så jättegärna prata om italiensk storhet när det gäller deras musik beskriva vad det är som gör dem så stora. Tyvärr har de själva gjort detta till en omöjlighet för mig. Skulle vilja tala om deras artist och låten och en massa saker men nu blir det tyvärr bara ett kort konstaterande.

  Ett italiensk bidrag framfört på engelska kan bara bli ett underkänt betyg. Såååååå besvikna på er Italien

 2. Micke

  My oh my! Nästa besvikelse rasade in. Kände att jag måste lyssna på den italienska versionen av deras bidrag så jag tryckte på länken här ovanför där Nina Zilli framträder live på italienska. Underbart att höra italienska men samtidigt, jag trodde att Nina Zilli var en av årets bästa artister vad det gäller röst. Ska man döma efter det framträdandet tar jag tillbaka allt jag tidigare sagt om det. Hon låter inte alls bra. Riktigt tråkigt.

 3. Rickard

  Jag älskar Italien, älskar San Remo festivalen, som håller mkt bättre klass än eurovision. Förra årets bidrag var bra, i år är det ännu bättre! Trots fadäsen med att inte sjunga på engelska så sticker Nina Zilli (tävlingens coolaste artist) ut med denna välgjorda låt. Bland alla billiga dansnummer och dåliga artister i esc så är Italien alltid ett undantag. 100% klass.
  Jag hopaps att Italien är en av de länder som slåss om slutsegern och blir knappast ledsen om de tar hem alltihop!

  Topp 5, och 5/5 i betyg!

 4. Kerstin

  Italiens första bidrag som dom tänkte delta med gillade jag inte alls det här bidraget gillar jag bättre. Vad gäller språkbytet håller jag helt med Micke hon skulle absolut ha sjungit på italienska. Jag gillar partiet med Boom Boom Boom det är väl just det som är det karaktäristiska i låten och som man minns. Det sägs det här skulle vara en av Loreens främsta konkkurenter och jag bara undrar är folk så påverkade av den hemska italienska låten som kom tvåa förra året att dom nu tror Italien vinner. Ja kom den dåliga låten tvåa så borde ju rimligtvis detta vinna eller? Eller nog var det väl så att juryn förra året överöste Italiens låt med poäng, kanske av tacksamhet till deras återkomst vad vet jag. Vad jag vet är att låten är ingen Euphoria och hennes framträdande är dötråkigt. Men jag tror det här kommer ta sig högt upp i resultatlistan trots allt.

 5. Kerstin

  Ser att jag glömt ge betyg för Italien och det ska dom naturligtvis ha. Betyg 3/5.

 6. Micke

  Rickard jag har märkt att du och jag ganska ofta har samma smak. Ett undantag är ju Ryssland men i övrigt så. Vad det gäller Italien så är vi ganska lika där också även om det inte verkar så. Grejen är att jag håller med om det mesta du säger men den stora skillnaden tycks vara att du kan smälta detta med att de sviker sitt språk även om du inte gillar det. Där är skillnaden 🙂 Jag har svårt att ta detta med att överge sitt språk överhuvudtaget men jag kan ta det så länge det inte är Italien. För mig det ultimata sveket. Gillar egentligen låten men det betyder inget för mig nu. Däremot blev jag som sagt väldigt överraskad när jag hörde Nina live. Det lät inte bra överraskande nog.

  Kerstin nu blir jag grymt besviken på dig. Vet inte ens om jag kan förlåta dig. Du säger att du älskar detta Boom boom men samtidigt kan du inte med Rysslands boom boom 🙂

  Skojar givetvis med dig Kerstin. Vad det gäller boom boom i den ryska låten så är det för mig sämsta delen av den låten.

  Hmmm! Nu ser jag en sak i det Rickard skrev. Undrar om du inte skrivit fel. Du skrev “Trots fadäsen med att inte sjunga på engelska”. Tror du menar tvärt om va?

 7. Daniela

  Rent teoretiskt så kan jag se att det här är en genomarbetad och snygg låt med mycket attityd och en cool artist som passar som hand i handske till låten. Just tack vare den coola attityden som finns både i själva låten och i Ninas utstrålning så skiljer sig det här bidraget också en hel del från de övriga, vilket alltid är positivt. Så långt allt väl. MEN – trots att jag tydligt kan se alla dessa kvaliteér i Italiens bidrag så tilltalar det mig faktiskt inte särskilt mycket känslomässigt. Varför kan jag inte riktigt svara på. Jag har bara känsla av att jag egentligen borde gilla det här bidraget, men hur jag än försöker känna efter så finner jag mest likgiltighet och neutralitet. Konstigt. Dessutom stör jag mig ganska mycket på hennes la la la-partier, vilket också är rätt märkligt med tanke på att jag älskar motsvarande partier t.ex. i Cyperns låt. Hmm…

  Det kan mycket väl hända att Italien kommer att komma betydligt högre upp i resultatlistan än vad jag tror och hoppas, men för mig blir det här på sin höjd en mitten-placering med betyg 2/5.

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se