Nu när både första och andra semifinalen av Eurovision Song Contest 2012 avgjorts och alla de 26 finalbidragen utsetts så kan repetitionerna inför årets höjdpunkt starta. Hela final-startordningen hittar ni för övrigt här.

Precis som inför de båda semifinalerna så kommer finalen att repeteras i sin helhet två gånger i dag och sedan blir det en tredje genomkörning i morgon innan det är dags för livesändningen klockan 21.

Alla ländernas jurygrupper kommer att rösta vid dagens andra repetition. Dessa röster kommer sedan att läggas samman med tittarnas röster, som rings in under lördagens direktsändning, och avgör vem som blir årets ESC-vinnare. Exakt hur tittarna respektive juryn röstat avslöjas efter finalen.

Repetitionsschema fredagen den 25:e maj 2012, final:
14:30-17:30 Genrep nr 1, Finalen
21:00-00:00 Genrep nr 2, Finalen (juryn röstar)
Repetitionsschema lördag den 26:e maj 2012, final:
14:00-17:00 Genrep nr 3, Finalen
21:00-00:00 Eurovision Song Contest 2012: Finalen – LIVE (tittarna röstar)
(Källa: eurovision.tv)

Schlagerpinglan: Som vanligt så kommer den officiella eurovisionsidan eurovision.tv att hålla oss uppdaterade via twitter fast den här gången med start klockan 14:30.

Andra bloggar om: ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


2 kommentarer till “Tiderna för finalens repetitioner”

 1. jompa

  Jobbigt att artisterna från semi 2 inte har en ledig dag som de från semi 1. Kan tänka mig många gick och la sig sent igår och måste nu åter leverera idag.

 2. Daniela

  Jag kommer delvis att vara upptagen med annat i morgon under dagen (tänk er; det finns faktiskt folk som väljer just ESC-finaldagen som tidpunkt för ett skolningstillfälle och förväntar sig att man ska komma! 😉 ). Hur som helst, jag ska nog försöka hinna titta in här på kvällen före finalen börjar, men jag tänkte att jag för säkerhets skull släpper min topp-10-lista redan nu, så är åtminstone det gjort. 🙂 Detta är alltså (i rätt ordningsföljd) mina tio favoriter inför finalen (återigen en blandning av önskan & tro):

  1. SVERIGE
  2. Serbien
  3. Ryssland

  4. Storbritannien
  5. Spanien
  6. Estland
  7. Makedonien
  8. Tyskland
  9. Cypern
  10. Azerbajdzjan

  Alla dessa tio bidrag (plus några till) är i mina ögon potentiella vinnarkandidater. De tre första känns väldigt jämna för mig, och efter dem är det som synes också ett litet hopp när till de övriga i min ranking. Låtmässigt är “Euphoria” solklar vinnare för mig i år, men semifinalens live-framträdanden minskade enligt min åsikt på Loreens försprång då hennes framträdande – i motsats till flera andra länders – inte kändes helt klockrent. Visst var det bra, men personligen tyckte jag faktiskt att ljussättningen var i det mörkaste laget, och detta i kombination med hennes stundtals rätt så otydliga sätt att förmedla texten gjorde att åtminstone jag upplevde hela bidraget som oroväckande diffust med tanke på slutstriden. Men eftersom de positiva sakerna i bidraget fortfarande väger klart tyngre för mig väljer jag att ignorera min just nu lite dåliga magkänsla och i stället fokusera på att innerligt hoppas att segern trots allt äntligen går till Sverige i morgon! 🙂 Jag kommer iaf att hålla alla tummar jag någonsin har för att detta skall ske! 🙂

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se