Hela resultatlistan: Finalen av Eurovision Song Contest 2012:
1. Sverige 372 p. Euphoria“, Loreen
2. Ryssland 259 p. Party for everybody“, Buranovskie Babushki
3. Serbien 214 p. Nije ljubav stvar“, Željko Joksimović
4. Azerbajdzjan 150 p. When the music dies“, Sabina Babayeva
5. Albanien 146 p. Suus“, Rona Nishliu
6. Estland 120 p. Kuula“, Ott Lepland
7. Turkiet 112 p. Love Me Back“, Can Bonomo
8. Tyskland 110 p. Standing Still“, Roman Lob
9. Italien 101 p. L’Amore È Femmina (Out Of Love)“, Nina Zilli
10. Spanien 97 p. Quédate conmigo“, Pastora Soler
11. Moldavien 81 p. Lăutar“, Pasha Parfeny
12. Rumänien 71 p. Zaleilah“, Mandinga
13. Makedonien 71 p. Crno E Belo“, Kaliopi
14. Litauen 70 p. Love is blind“, Donny Montell
15. Ukraina 65 p. Be my guest“, Gaitana
16. Cypern 65 p. La la love“, Ivi Adamou
17. Grekland 64 p. Aphrodisiac“, Eleftheria Eleftheriou
18. Bosnien och Hercegovina 55 p. Korake ti znam“, Maya Sar
19. Irland 46 p. Waterline“, Jedward
20. Island 46 p. Never Forget“, Gréta Salóme & Jónsi
21. Malta 41 p. This is The Night“, Kurt Calleja
22. Frankrike 21 p. Echos (You and I)“, Anggun
23. Danmark 21 p. Should’ve known better“, Soluna Samay
24. Ungern 19 p. Sound of our hearts“, Compact Disco
25. Storbritannien 12 p. Love Will Set You Free“, Engelbert Humperdinck
26. Norge 7 p. Stay“, Tooji
(Källa: eurovision.tv)

Schlagerpinglan: Här ovan ser ni slutresultatet av ESC-finalen samt länkar till alla ländernas framträdanden, ifall ni missade något eller helt enkelt vill se dem igen. En fullständig poängtavla, där man ser vilka poäng de olika länderna gav varandra, hittar ni här.

Visst finns det en del saker jag skulle vilja justera i resultatlistan men det är inget som jag vill tänka på nu. Det enda som betyder något är att Loreen vann och ESC kommer tillbaka till Sverige. Tack Loreen och grattis till oss alla. 😀

Mer om finalen och semifinals-resultaten kommer under söndagen.

Andra bloggar om: , , , ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


20 kommentarer till “Resultatet: Eurovision Song Contest 2012 finalen”

 1. Kerstin

  Jag är så lycklig och glad för Loreens skull och för alla vi som röstat fram henne och trott på henne och låten. Jag minns min kommentar under inlägget om Sverige där jag skrev att Sverige vinner sin semi och kommer vinna en solklar seger på lördag. Precis så blev det. Jag var bara så säker hela tiden på att Sverige vinner och under omröstningen var jag aldrig ens nervös dessutom stod det klart ganska tidigt att vi vunnit. Vilka som blev tvåa, femma och sist osv betyder ingenting längre det finns bara en segrare och det blev Sverige och för mig är det det enda som betyder något just nu. Den bästa artisten och den bästa låten vann. Jag hoppas jag kommer få möjlighet att uppleva min dröm, ett ESC på plats nästa år jag hoppas och tror det ska gå jag har drömt om det så länge. Jag brukar alltid avsluta mitt kommenterande här på Schlagerpinglans blogg när ESC är avslutat och så också i år. Jag har en fullspäckad sommar framför mig. Jag vill tacka alla mina vänner här på bloggen, Schlagerpinglan, Rickard, Daniela och Micke som varit en fin och trevlig ny bekantskap och jag hoppas vi hörs här igen nästa år när MF drar igång igen. Så har det bra alla och ha en riktigt fin sommar. Nu ska jag bara njuta av denna euforiska glädje. Kram.

 2. Kerstin

  Måste bara korrigera en sak. Det stod inte klart tidigt att vi vunnit men det var ganska klart att vi skulle vinna. Vill bara förtydliga det så inga missförstånd sker. God natt och kram igen!!

 3. Christopher

  Vår 5.e seger nu grymt bra looren. Att Albanien var så populära var en skräll och hur kunde Schweizarna välja ut en rocklåt och ge 12.an till en seg ballad? Äsch man får tycka som man vill. Det som var lite lite roligt att Sverige,Ryssland,Serbien var i ingenmansland på sin plats.

 4. Rickard

  5:e segern och tvåa genom alla tider! 13 års väntan är över! Sverige är tillbaka på tronen! Håller med om att Albanien var den stora skrällen på topp 10. och att Grekland missar topp 10 för första gången sen 2004! Danmark och Norge var inte så dåliga som resultatet söger men som någon sa tidigare: Ett av de starkaste startfälten någonsin!

  Det enda som stör är att vi var sååå nära att slå Norges poängrekord! Men man kan inte få allt! Är i fullständig extas och kommer inte kunna sova på ett tag! Lyckan är total! 😀 😀 😀

  Prickade in 5/10 på topp 10.

 5. Rickard

  Till och med 6/10. Är så glad att ajg inte kan tänka klart! Händer det verkligen! Känns som en dröm! 🙂

 6. Rickard

  Tack själv Kerstin för intressanta diskussioner! Givetvis hörs vi igen till nästa års MF! jag hoppas även få uppleva min dröm att se eurovision live i Sverige precis som du! 🙂

 7. Erik

  Härligt!! Det var på tiden! Loreen var magisk ikväll. Sverige!!! Prickade för övrigt in 8 av 10 på top 10. Missade Albanien och Tyskland..

 8. Erik II

  Den största skrällen stod Azerbadjan för. Otroligt tråkig låt. Att Albanien skulle komma topp fem var däremot väntat. Om man kan musik, vill säga. Loreen levererade verkligen, men låten är ju inte så värst. Vidhåller fortfarande att Frankrikes och Spanien hade de i särklass bästa låtarna. Men Europa röstar ju som dom vill. Nu kommer jag inte ihåg vilket land som gav Ryssland 0 poäng. Schweiz? All heder åt dem. Totalt sett det bästa ESC på 20 år, minst. Hade det inte varit för Ryssland hade det varit det bästa någonsin.

 9. Josef

  Som jag sade i tidigare inlägg så skulle Loreen slå Lordis 292 poäng men inte Rybaks rekord. Ryssland lös på en klar himmel där Europa förstod att rösta väl fram ny innovation som Rysslands musikgeni förmedlade! Serbien på en hedersvärd tredjeplats och Turkiet i topp 10!! 🙂

  Men hur kunde Spanien bara komma 10? Hon sjöng som en gudinna och borde varit topp 5!? Och nej till Azerbaijan och England med sina opererade ansikten. Humperdink sjöng inte bra. Och Island Norge och Danmark var mer än tveksamma som jag påtalade i förra inlägget. Jonsi och Tooji får gå på sånglektioner gissar jag. Italien en besvikelse med, men Grekland lyfte sig en bra bit trots deras blygsamma 17:e placering. Hon hade lite drag på scen iallafall.

  Nu ska vi minnas denna afton med vördnad, denna afton kommer nog att dröja på sig, gissar jag.

 10. Josef

  1. SVERIGE
  2. RYSSLAND
  3. SERBIEN
  4. ITALIEN
  5. CYPERN
  6. RUMÄNIEN
  7. DANMARK
  8. SPANIEN
  9. GREKLAND
  10 AZEBAJAN
  11 MOLDAVIEN
  12 IRLAND
  13 NORGE
  14 TYSKLAND
  15 TURKIET
  16 STORBRITTANIEN
  17 UKRAINA
  18 ALBANIEN
  19 ISLAND
  20 BOSNIEN
  21 MAKEDONIEN
  22 ESTLAND
  23 FRANKRIKE
  24 LITAUEN
  25 MALTA
  26 UNGERN

  Här var mina tips före finalen. Nu är det historia men jag skäms att ha haft våra nordiska grannar så högt som jag hade. Generellt håller öst en mycket högre kvalitét, och vi hade en ljusglimt med en Loreen som många här i min svenska bekantskapskrets inte egentligen fattar vad hon kör för grej 😉

  Loreen sa själv att ryskorna vinner och de var nog de enda i ärlighetens namn som skulle kunnat haft en chans. Loreens geni att skapa rubrik kring människorättsfrågor i möten med aktivister fick Europa att än mer se henne och låten i rampljuset. Babushka” skulle ha vunnit 8 gånger av 10 om inte motståndet var Loreen eller Rybak! Men 259 poäng i en 10 gånger bättre final än förra året där Azerbaijan fick 229 poäng, visade ändå att denna låt var den fjärde bästa i eurovisionshistorien!!

 11. Micke

  Fantastiskt år enligt mig. Mina tre favvisar i finalen tar alla pallplatser och sju av mina 10 i topp är topp 12.. Har aldrig någonsin hört så många bra sångare/sångerskor i ett ESC undantaget Norge, Cypern, Grekland, Irland och kanske nån mer. Av mina botten 5 är endast en topp 14.

  Här är mina topp 10 och botten 5 med placering framför.

  TOPP 10

  3. SERBIEN
  1. SVERIGE
  2. RYSSLAND
  8. TYSKLAND
  9. ITALIEN
  18. BOSNIEN
  25. STORBRITANNIEN
  23. DANMARK
  11. MOLDAVIEN
  12. RUMÄNIEN

  BOTTEN 5

  26. NORGE
  16. CYPERN
  14. LITAUEN
  5. ALBANIEN
  19. IRLAND

  Inte ofta man får så mycket rätt efter vad man själv tycker så inte tusan klagar jag 🙂

 12. Micke

  Oj det var ett snabbt avslut Kerstin. Men då önskar jag dig en riktigt, riktigt trevlig sommar och att du kanske rent av snart får dansa din brudvals till Engelberts sång 🙂 Själv hänger jag kvar lite till och kollar kommentarer och skriver.

  MF tror jag inte vi hörs till för jag har nästan helt tappat intresset för den tävlingen som känns helt urvattnad, men vem vet. ESC är det dock inte alls omöjligt att jag dyker upp till för det är i mina ögon en så otroligt mycket bättre och intressantare tävling. Kramar från Micke

 13. Faxxi

  Fantastiskt resultat! Jag är oförmögen att kunna ta in Rysslands andraplats, men Sveriges seger är desto bättre. TJOHO!

 14. Jan-Åke

  Tänkte ge min lista med kommentarer till låtarna. Själva poängräkningen blev väl inte så super-spännande. Sverige drog iväg ganska tidigt och det mest spännande där känns som att det var att se hur höga poäng Sverige skulle nå och hur många tolvor det skulle bli.

  1. Sverige Grattis! Fast låten har något som jag tydligen inte har upptäckt. 6/10
  2. Ryssland Glad låt och oväntat grupp i Eurovisionsschlagern. En favorit! 10/10
  3. Serbien Ganska bra ballad och jag är gammaldags. Gillar bäst när man sjunger på sitt eget språk. 5/10
  4. Azerbajdzjan Fastnade inte alls för den här låten och minns inget av den nu heller. 3/10
  5. Albanien Stark sångröst, men låten gillade jag inget vidare. 4/10
  6. Estland Gillar låten bättre nu än när jag först hörde den. 4/10
  7. Turkiet Tycker om de lite orientaliska tongångarna. Kul om man hör från vilket område låten är. 7/10
  8. Tyskland Svagt bidrag tycker jag. Inget som fastnade hos mig. 3/10
  9. Italien Låten svängde ganska bra. Bättre än när jag hörde den första gången. 6/10
  10. Spanien En låt som gick spårlöst förbi hos mig. 5/10
  11. Moldavien Jag gillade “So Lucky” förra året. I år får Moldaviens glada låt bara 5/10
  12. Rumänien De brukar ofta ha bidrag som jag gillar. En av mina favoriter även i år. 9/10
  13. Makedonien Tycker sångerskan hade bra sångröst och låten blev bättre och bättre. 7/10
  14. Litauen Låten var väl OK, men inget som jag går och nynnar på. 4/10
  15. Ukraina Ännu en sångerska med stark sångröst. Ganska bra låt. 7/10
  16. Cypern Trallvänlig och glad låt! Jag ger den betyget 6/10
  17 Grekland En av mina favoriter. Gillade att det hördes lite grekiska tongångar i låten också. 9/10
  18. Bosnien En översakning för mig att den nådde final. Låten fastande inte alls hos mig. 2/10
  19. Irland Blir glad av att se dem och deras energi på scenen. Fast de hade en bättre låt förra året. 7/10
  20. Island Det är inget av Islands bättre bidrag i finalen tycker jag. OK, men inget mer. 5/10
  21. Malta Minns “fotdansen”, men inte själva låten. 5/10
  22. Frankrike Bäst av de direktkvalificerade. Borde ha slutat högre upp i resultatlistan. 6/10
  23. Danmark Ingen låt som fastnade hos mig. 5/10
  24. Ungern Ännu en låt jag inte kan förstå nådde finalen. 2/10
  25. Storbritannien Tycker låten var hyfsad och Engelbert förtjänade högre poäng. 5/10
  26. Norge Jag trodde låten skulle vara med högt upp och så slutar den sist. Visar på att jag kanske har konstig musiksmak…eller? 7/10

  Mina intryck från hela Eurovision Song Contest är att Sverige tog hem alltihopa förstås. Att jag tyckte det var synd att inte Finland och Holland nådde finalen, deras låtar var bättre än många av de som var i finalen.
  Sedan tycker jag inte riktigt om att musikexperter ska ha 50% att säga till om. Det är väl musikexperter som väljer vilka bidrag som väljs till ländernas tävlingar. Låt sedan tittarna få hela makten! Sedan borde man få rösta i båda semifinalerna. Jag vet att man säger att det är för att hindra “grannröstning”, men i finalen blir det ofta “grannröstning” ändå.

 15. Micke

  Lite om varje låt!

  1. Sverige – Inte mycket att säga. Bäst koreografi, En av de bästa låtarna och sångerskorna. Stort GRATTIS. Kul som satan.
  2. Ryssland – Och årets pris i kategorin ”äkta glädje” går till – RUSSIA. Årets ABSOLUT roligaste uppenbarelse i ESC. Härlig låt om än lite svag i refrängen. Kan inte se mig mätt på de härliga gummorna med lillan i spetsen. Men snälla alla ni som fortsätter tjata om att ni inte kan fatta att en av kvinnorna bara är 43 år, att alla ser lika gamla. Jag bjuder på gratis synundersökning om ni med handen på hjärtat och absolut uppriktighet hävdar att ni inte ser att den ena kvinnan är mycket yngre.
  3. Serbien – I mina ögon årets absolut bästa bidrag. Han är helt enkelt kungen av ESC och någon mer förtjänt vinnare går inte att finna. Kom igen kungen ge dig inte. Snart vinner du om det finns nån rättvisa i världen. Så underbart att se denna man dominera så stort med sin pondus och äkthet. Härlig kontrast mot allt annat glättigt.
  4. Azerbajdzjan – Ingen kan få mig att tycka den är dålig men ingen kan heller få mig att tycka den är bra.
  5. Albanien – Och årets pris i kategorin ”vem kan bäst imitera en mistlur” går till – ALBANIA. Absolut ingenting för mig.
  6. Estland – Hör vissa stunder av briljans medan jag andra stunder bara vill dra täcket över mig och slumra in.
  7. Turkiet – Härligt att Turkiet tar ett steg åt sina inhemska tongångar igen även om bidraget kanske inte var det bästa.
  8. Tyskland – Stark låt som jag tror vi kommer att få höra mycket av framöver.
  9. Italien – Med risk för att bli tjatig. Visst det är definitivt en av årets bästa låtar men ett italienskt bidrag på engelska är bara så tråkigt och patetiskt. Snälla Italien göm inte ert vackra språk. Hoppas på skärpning nästa år annars kan ni lika gärna hoppa av igen och vara borta i 13 år till.
  10. Spanien – Visst jag hör att det har någonting men tyvärr gapar hon sönder låten.
  11. Moldavien –Härligt trumpetgung och när de slutligen då bestämde sig för att ta bort ”hoppa bock partiet” i showen då gillar jag detta.
  12. Rumänien – Vad hände? Vart tog det härliga gunget med dragspel, trumpeter, trummor mm vägen. Allt lät nedtonat och kunde därför inte höja den svaga refrängen som den gjort tidigare. Var det fel på TV-ljudet eller vad hände som sagt?
  13. Makedonien En av de bästa sångrösterna och en av de största växarna när det började tävlas.
  14. Litauen – Hade lovat Schlagerpinglan att ge den en ny chans och helt stänga av det där med ögonbindel och så. Blundade under hela låten och det lugna partiet i början växte lite men det gjorde tyvärr inte det övriga.
  15. Ukraina – Jaså detta ska vi få höra i EM i sommar. Hmmm! Och jag som såg fram mot EM.
  16. Cypern – Och årets pris i kategorin ”vem kan trycka in mest la la la i en låt på tre minuter” går till – CYPRUS – Tackar hela Europa för att 16 raka LA inte fick representera den musik som ska råda i ESC. Tack Europa.
  17 Grekland – Underbart med grekiska inhemska folktoner. Synd bara att sångerskan och showen var lite bleka.
  18. Bosnien – En av de absolut största växarna i årets tävling. Väldigt anonym i början men vecka för vecka växte den sig allt starkare.
  19. Irland – Det positiva var att de åtminstone hade en bättre låt i år men det är ju iofs inte svårt. Ok låt men jag klarar bara inte dessa obegåvade smågossar.
  20. Island – Och årets pris i kategorin ”hur man genom ett vansinnigt felbeslut kan fördärva en låt” går till – ICELAND. Den låt som i mina ögon mer än någon annan föll som en sten efter det att de bestämde sig för att rata isländskan och sjunga den på engelska istället. För mig innebar det fall från pallplats till att vara utanför topp 10.
  21. Malta – Glad låt men inget som sätter sig förutom fotsprattlet möjligen.
  22. Frankrike – Vissa partier bra, vissa obegripliga. Glömmer hur den går efter varje lyssning.
  23. Danmark – för mig tveklöst den låt som växte mest under tävlingsdagarna. Oförtjänt dålig placering.
  24. Ungern – Ett av de bidrag jag under hela tiden haft svårast att bestämma mig för vad jag ska tycka om. Ett neutralt bidrag.
  25. Storbritannien – Till skillnad från det andra bidraget med äldre deltagare så fick Engelbert inte alls den respons han borde fått. Hans utstrålning låg väl inte på Babuschkorna plan och det fällde honom nog.
  26. Norge – Och årets pris i kategorin ”hur man plagierar en annan låt, sångarens utseende och show” går till – NORWAY. Alla här kanske inte håller med om det men jag känner att jag har hållt igen vad det gäller min åsikt om Norge. Kan ju lugnt säga att jag allt annat än tyckte om den men ett år då tidernas sämsta bidrag – Österrike, var med kom detta norska bidrag lindrigt undan. Att det var en välförtjänt jumboplats är för mig solklart.

 16. Felix

  Christopher vill bara påmina dig om att Schweiz har en stor invandring från Albanien och ger därför varje år höga poäng till Albanien, tyckte där emot att Albanien var värda denna 5:e plats för Rona’s röst kan man inte klaga på!

  Hade hoppats på en yttligare bättre placering för Spanien i år, och de är värda minst en 10:e plats min röst gick till Spanien iaf. 🙂

 17. Joackim S

  Well well well!

  Jag har ju aldrig tyckt om Loreens låt och det står jag før fortfarande, men jag har alltid tyckt om Loreens røst och scennærvaro och OMFG, koregrafin var helt Amazing.

  Så Loreen gjorde låten så mycket bættre, tack vare att hon ær just så bra.

  Versen ær bra men refrængen suger fortfarande, ønskat att det hade varit “My heart is refusing me” som vann hela ESC.

  Men men, ett stort Grattis till Loreen, och hon åkte upp från en 21a plats( av 42 hehe) till en 4e plats før mig.

  Røstade såhær på topp 6.

  1 Spanien, vilken røst och vilken kænsla, gåshud
  2 Albanien, samma hær, røsten och kænslan, børjade næstan gråta
  3 Estland, som varit min topp 1 favorit, men Jisis, han førstørde næstan låten, från att varit djup och lågmæld nær han vann sitt lands uttagning till næstan någon form av væckelsemøte, e det månne Carola varning på honom;p
  4 Loreen, Loreen Loreen, ja, just det Sverige kom hon från…hehe, stort Grattis till Loreen(o inte till låtskrivarna) ;p, jag hoppas att hon kommer gøra egna låtar i fortsættningen som hon ær så himla bra på och følja sin røst så ær jag ett stort fan till henne.
  5 Cypern, gullig trallvænlig La la la la la la la…
  6 Serbien, fin låt och bra sångare.

  Yes, tack en æn gång før denna fina sajt, du “Schlagerpinglan” så kan du hålla “sommarlov” nu!:)))

 18. Joackim S

  Ja just det…

  BOTTENNAPPET som gick vidare till finalen.

  Hur kunde TURKIET, få en så bra placering…

  Ær det bara jag som tycker att han ær ett førrymt får som letar efter sin flock, det læt ju “bææææ!”, “mæææ”!” næstan hela tiden.

  Han hade varit suveræn till att sjunga “bæ, bæ vita lamm, har du någon ull… och det har han sækert inte!” haha!:p

 19. Schlagerpinglan

  @Kerstin, Det har varit trevligt att ha dig här. Ha en skön sommar så hörs vi när det börjar dra ihop sig, om du inte råkar titta in innan dess. 🙂

  @Josef och Felix, Jag svängde helt angående Spanien och tycker liksom er att en 10:e-plats var alldeles för snålt för ett sådan imponerande bidrag.

  @Jan-Åke, Personligen tycker jag att röstningen fungerar ganska bra nu när det är uppdelat i semifinaler och 50/50 jury/folket men det kan säkert förbättras ännu mer. Jag ska kanske inte säga för mycket innan vi sett hur årets röstsiffror fördelat sig, de kanske visar på något annat. 🙂

  Vad gäller Norge så kan det inte vara så att du har konstig musiksmak, för det skulle innebära att även jag har det. Det måste vara alla andra. 😉

  @Joackim S, Tack för berömmet, det värmer, men något sommarlov blir det nog inte tal om. Förberedelserna för 2013 drar nog igång ganska så omedelbart. 😀

 20. 2M

  Kul med svensk seger. Loreen gjorde ett fantastiskt bra framträdande, till skillnad mot semin.
  Låtmässigt var dock Danmark kanske till och med starkast. Framträdandet var blekt men jag fattar faktiskt inte att folk inte hör storheten i den låten. Eller är allt en ploj? Var det verkligen någon som tyckte Rysslands låt var bra, på riktigt?

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se