Marcel Bezençon Awards 2012

2012-05-28 (måndag)

Strax före finalen av ESC så presenterades vinnarna av Marcel Bezençon Award 2012. Detta var elfte året som priserna delades ut och själva ceremonin, med Christer Björkman som prisutdelare, ser ni här.

 • Press Award: Sabina Babayeva, “When the Music Dies”, Azerbajdzjan
 • Artistic Award: Loreen, “Euphoria”, Sverige
 • Composers Award: Thomas G:son & Peter Boström, “Euphoria”, Sverige
 • (Källa: eurovision.tv)

  Schlagerpinglan: Nog för att det är roligt att de sprider ut priserna lite så att inte ett och samma bidrag får alla utmärkelser men i det här fallet så hade jag gärna sett full pott till “Euphoria“. 😀 Om pressen faktiskt föredrog Azerbajdzjans låt eller om det ligger något i Torbjörn Eks konspirationsteori vet jag inte. Säkert är i alla fall att Sverige vann den riktiga tävlingen och det är ju huvudsaken. 😀 Lite mer detaljerade uppgifter om Marcel Bezençon Awards historia och forna vinnare hittar ni på wikipedia.

  Andra bloggar om: ,

  Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


  En kommentar till “Marcel Bezençon Awards 2012”

  1. Rickard

   Jag hade också velat se trippelt Sverige! Composers awards är dock svår då jag inte riktigt vet vad all länder sjöng om. Känns som det finns länder som kan slå Sverige rent textmässigt. Men Sverige vinner helt klart på dramaturgin i låten och framträdandet!
   Azerbajdzjan var bra men att den skulle vinna bland pressen trodde jag inte. Hade varit mer väntat om tex. Serbien hade gjort det!

  1. Lämna en kommentar


                   

                   

       

  Musik bloggar Blogglista.se