Under de två veckorna som repetitionerna och showerna hölls i Baku så spelade den officiella Eurovisionsidan eurovision.tv in små dagliga klipp som de kallade “Eurovision Song Contest Headlines” och som nu finns samlade under en sida med rubriken “Baku i ett nötskal“. Länkarna till klippen, som innehåller en trevlig blandning av rep, intervjuer och andra backstage-händelser, hittar ni även här nedan:

Länkar till “Eurovision Song Contest Headlines” del 1-13:
Eurovision Headlines 14/5 – Del 1 – “Semifinal 1”-repetitioner m.m.
Eurovision Headlines 15/5 – Del 2 – “Semifinal 2”-repetitioner m.m.
Eurovision Headlines 16/5 – Del 3 – “Semifinal 2”-repetitioner m.m.
Eurovision Headlines 17/5 – Del 4 – “Semifinal 1”-repetitioner m.m.
Eurovision Headlines 18/5 – Del 5 – “Semifinal 1”-repetitioner m.m.
Eurovision Headlines 19/5 – Del 6 – “The Big Five”-repetitioner m.m.
Eurovision Headlines 20/5 – Del 7 – “The Big Five”-repetitioner m.m.
Eurovision Headlines 21/5 – Del 8 – Första semifinalens generalrepetition m.m.
Eurovision Headlines 22/5 – Del 9 – Pratar med press-folket
Eurovision Headlines 23/5 – Del 10 – Första semifinalen m.m.
Eurovision Headlines 24/5 – Del 11 – Andra semifinalens generalrepetition m.m.
Eurovision Headlines 25/5 – Del 12 – Andra semifinalen m.m.
Eurovision Headlines 26/5 – Del 13 – Publiken samlas inför finalen
(Källa: eurovision.tv)

Uppdaterat: Eftersom eurovision.tv precis lagt upp snabbreprisen av alla de 26 finallåtarna så klämmer vi in länken till det klippet också: här.

Schlagerpinglan: Trots att det inte gått så lång tid sedan tävlingen avgjordes så var det likväl trevligt med en liten återblick. Nåja, inte enbart trevligt. Besvikelsen över att Litesound (Vitryssland) inte gick vidare till finalen hade jag tydligen lyckats förtränga ganska bra, fram tills nu då. Bortsett från den lilla missen så var “Eurovision Headlines” en ganska intressant rundtur bakom kulisserna i Baku. 🙂

Andra bloggar om: ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


3 kommentarer till “ESC 2012: En titt bakom kulisserna”

 1. Rickard

  Härliga minnen….

 2. Micke

  En sak som för mig drar ned helhetsintrycket varje år är de ganska usla framträdanden som vi serveras. Men i år är det enligt mig inte ens en fjärdedel som jag verkligen tycker är usla. Går kanske hand i hand med att så otroligt många bra sångare och i synnerhet sångerskor ställde upp i år. Tyvärr känner jag dock att tio länder borde gå hem och träna på den detaljen inför ESC 2013. Dessa tio framträdanden får det att krypa i mig men tyvärr inte av välbehag utan av känd orsak. Bland dessa finns det ett par bidrag som jag gillar men vad hjälper det när deras framträdanden är som de är.

  De tio sämsta med den sämsta på plats ett:

  1. Österrike: Det mesta är sagt. Tror inte man kan toppa detta i uselhet. Åtminstone hoppas jag inte det.

  2. Montenegro: Saknar ord så jag avstår

  3. Ukraina: Det bästa jag kan säga om detta är att de åtminstone tog bort koreografin från deras nationella uttagning. Hade de inte gjort det hade den nästan matchat Österrike.

  4. Norge: Rörelseschemat får mig för ett ögonblick att tro att vi hamnat på Zoo. Jag glömmer det men ser bara en man som behöver sånglektioner.

  5. Lettland: Gammalmodig men charmig låt som dras ned av en hemsk “show”.

  6. Frankrike: Tränar de inför OS eller vad tusan håller de på med.

  7. Cypern: Årets enformigaste låt räddas tyvärr inte av framträdandet och en dålig sångerska.

  8. Grekland: Egentligen lätt en av mina 10 favvislåtar i år men kan omöjligen placera den där med denna dagisshow. Synd

  9. Irland: Skaplig låt som dras ned av två gossar som varken har sångröst eller taktkänsla och som inte räddas av showen

  10. Albanien: En mistlur som står och ljuder mitt på scen utan att någon klarar av att stänga av.

  Nu var jag negativ men väldigt många hade faktiskt en riktigt bra show i år och bäst av alla var glädjande nog Sverige med Loreen och hennes dansare. Men åter igen det mest positiva av allt var alla grymma röster i år. Tyvärr satt en del av dem på låtar som inte matchade deras röster typ Albanien, Georgien och Ukraina.

  En topp fem röstmässigt bli nog så här:

  1. Nina Badric – Kroatien (En enorm röst som tyvärr inte fick komma ut så som i deras nationella uttagning. Helt övertygad om att det var därför de missade finalen. Shame on you ni som tonade ned hennes röst.

  2. Kaliopi – Makedonien. (Jisses sicken mäktig skrovlig röst. Lyfter låten till att bli finalens absoluta växare. Innan finalen hade jag Makedonien på tveksam finalplats men nu på topp fem)

  3. Zeljko Joksimovic – Serbien. (De vackra och enorma kvinnorösterna dominerar ESC (precis som i vanliga världen) men Zeljko gör vad han kan för att matcha dem. Oj sicken mysig pipa den här mannen har)

  4. Loreen – Sverige. (Kanske blir några lite sur på mig nu men för mig har detta bidrag rasat lite för mig. Innan finalen höll jag de som femma och hennes röst bland de tre. Tyckte dock varken rösten eller låten riktigt matchade framträdandet i MF så nu har jag låten på plats 7 och rösten på plats 4. Men vilken röst och låt.

  5. Nina Zilli – (En av de låtar som verkligen vann på framträdandet. Hennes scennärvaro, pondos och röst är sånt vi alltför sällan ser i ESC. Nu blir jag tråkig igen: Som jag sagt så många gånger dras låten ned enormt på att sjungas på engelska. Har den som fyra idag men på italienska hade även Serbien i topp fått se upp)

  Extra kul i år var också att Norden enligt mig hade fyra bra låtar: Finland, Sverige, Danmark och Island.

 3. elias

  Jag tyckte att Serbia var det bästa låten i eurovision 2012.

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se