Schlagerpinglan: I väntan på att fler nationella uttagningar till Eurovision Song Contest 2013 ska dra igång så får det bli ännu en titt på Schweiz internetomröstning. Ytterligare fem låtar har letat sig in på SF:s hemsida så min ursprungliga topp-tio-lista har utvecklats till en topp-femton-lista:

Schlagerpinglan rangordnar bidragen i SF:s ESC-2013-internetomröstning, 2012-09-18:
1. (2.) Voglia di vivere“, I L A R Y
2. (1.) …Oh No! (Mi corazón)“, United Passion feat. Lyane Leigh
3. (ny) For a lifetime“, Dimitris Kiklis
4. (3.) The Booth“, THEY
5. (ny) Cold“, Teresa Chien
6. (4.) I Can’t Shut Up“, John Hänni
7. (5.) One big family“, Jam Sheriff
8. (6.) Devil Is On The Phone“, T.Andrew
9. (7.) Kissing you“, Frederick Tsanu
10. (8.) Have you ever touched a rainbow“, Abacay
11. (ny) Forever“, Patricia Blush
12. (9.) Stand together“, Flo & Raf
13. (ny) E lau che drue“, Enimo
14. (10.) Sultan Hagavik“, Männerchor steili Kressä
15. (ny) Dance with me“, Tiberi

Schlagerpinglan: I nuläget ser jag “Voglia di vivere” som den överlägset bästa låten men tror/hoppas att det finns ännu bättre låtar som det finslipas på bakom kulisserna och som bara väntar på att presenteras.

Det har rapporterats från många ESC-sidor, bl.a. esctoday.com, att den första ESC-vinnaren, Lys Assia, kommer att göra ännu ett försök i Schweiz uttagning och att det även denna gång blir med en låt av Ralph Siegel. Efter att ha hört deras 2012-försök, åttondeplatsplacerade “C’était ma vie“, så har jag inte så stora förhoppningar på deras eventuella 2013-försök. Inte ens när jag läser att hon ska ha med sig fyra rappare från Bern blir jag speciellt förväntansfull men jag ska ge det en ärlig chans. Vem vet, de kanske sitter och ruvar på en riktig framtida klassiker? 🙂

Mer om Schweiz ESC-2013-uttagning hittar ni här.

Andra bloggar om: , , , ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


4 kommentarer till “Ytterligare fem låtar i Schweiz uttagning”

 1. Micke

  Lyssnade även på dessa fem nu och tyvärr känner jag mig fortfarande lika besviken på ett av mina favvisland i ESC. Orkade inte ens lyssna färdigt på dem. Jo en orkade jag mig igenom och den kändes särsklassiskt bäst men ändå inte bra. Denna var “Cold“, Teresa Chien. Finns vissa chanser att den kan växa men osäker.

  Din favvis “Voglia di vivere“, I L A R Y skrattar jag bara åt Schlagerpinglan. Inte för att den är sämre än någon annan men nog tusan märks det att de lyssnat på Euphoria 🙂 Exakt samma komp.

 2. Schlagerpinglan

  @Micke, Hehe, jag sade inte att “Voglia di vivere“ var någon ny ESC-vinnare, bara att det var den bästa enligt mitt tycke av de 15. Än är det lång tid kvar – det KAN faktiskt fortfarande dyka upp något riktigt bra. 🙂

 3. Micke

  Nu har jag lyssnat på alla femton några gånger och jag börjar få lite mer känsla för vad jag tycker om dem. Vet du, de fem låtar du tycker minst om finns med på min lista på de sex sämsta. Jag har två som jag tycker är hyfsat bra, sju som är som vilken låt som helst och sex stycken som jag undrar om de har varit på nån skolgård eller förskola för att få fram.

  De sex dåliga är dina fem i botten plus “…Oh No! (Mi corazón)“, United Passion feat. Lyane Leigh. BRRRRRR!!!!! Få hemska rysningar av den och får lite känningar från Woki mit deim popo, Österrike från årets tävling. Om du minns det jag skrivit så minns du också vad jag tyckte om den 🙂 Men i ärlighetens namn och med respekt för Schweiz och deras musik: SÅ JÄDRA USEL som Woki mit deim popo är den inte.

  Nio låtar kvar då varav två är hyfsat bra. De är “Cold“, Teresa Chien och “Voglia di vivere“, I L A R Y. Ok så vad är plus och minus med dem. Den förstnämnda är en liten mysig låt men helt chanslös med tanke på vad det är för sorts tävling. Den andre har mer vinnarmentalitet men ack så tråkigt när man plagierar Euphoria så tydligt.

  Dessa två står enligt mig i särklass men det berättar mest om övriga låtars kvalitet. Det kommer säkert bättre låtar 🙂

 4. Schlagerpinglan

  @Micke, Då är vi än så länge ganska överens i stora drag. Om man bortser från “…Oh No! (Mi corazón)“ då, som jag egentligen tycker är ganska “B” men som av någon oförklarlig anledning fastnat i huvudet på mig och inte vill försvinna. 🙂

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se