Schlagerpinglan: I dag, den 8:e oktober, passerades deadline för uppladdning av bidrag till Schweiz ESC-uttagning och i skrivandets stund så finns det 177 låtar upplagda på SF:s hemsida. Eftersom det blir lite väl mycket att presentera alla de nya låtarna sedan förra titten på en gång så betar vi av dem några åt gången:

25 nya bidrag till SF:s ESC-uttagning, 2012-10-08:
You and me“, Heilsarmee
Love is not enough“, Crizz Biel
Give It Up“, Magdalena Tul
Keep on Looking“, eleven36
Bella Sera“, Chiara Dubey
A pop song without meaning“, Just Philipp
Rendez-vous“, Lindbergh
All in your head“, Lys Assia feat. NewJack
Fujiko“, Konichiwa Panda
Make Love Last“, Leo Ritzmann
When the wind has left my sail“, Antonio Parascandolo
Run“, Lindbergh
When she say goodbye“, James Prayer
Why Shouldn’t We“, Jerome Mevis
I want you here with me“, Alison Peach
Dream your Dream“, Lindbergh
Mama“, Carlos Santoo
An Old Storm Brewing“, Arcturon
I Must Believe“, Dunja Urban
Schalt dr Schalter um“, Jean Claude Bannier MundART Band
My Sweet Philosophy“, Chelsea Zurflüh
I wanna freak out“, Lembo
Hearbeat Navigator“, Bar-bados
Di Tütsche sind blöd“, Jack Stoiker
Do The Monkey“, Anthony Bighead

Schlagerpinglans favoriter i SF:s (Schweiz) ESC-2013-uttagning, 2012-10-08:
1. (1.) Voglia di vivere“, I L A R Y
2. (ny) You and me“, Heilsarmee
3. (4.) Liberate your inner voice“, Sweet Cristina
4. (6.) How does it feel“, Man Meadow
5. (3.) For a lifetime“, Dimitris Kiklis
6. (5.) My heart wants to fly“, Benjamin Grund
7. (7.) …Oh No! (Mi corazón)“, United Passion feat. Lyane Leigh
8. (8.) Cool down“, Bonnie & the groove Cats
9. (9.) Falling Down“, Sara McLoud
10. (ny) Love is not enough“, Crizz Biel

Schlagerpinglan: En av de bättre låtarna i denna uttagning (“I Still Remember” med Constantinos Christoforou, läs mer här) finns inte längre med bland kandidaterna. I stället så hittar man en ihjäl-remixad version av låten under namnet Dimitris Pasios i listan. Synd på en annars så bra låt.

Precis som det redan rapporterats så ger sig den första ESC-vinnaren Lys Assia in i tävlingen igen, nu tillsammans med NewJack. Jag får medge att jag tycker om texten men som helhet så är “All in your head” inte riktigt i min smak. Nej, då föredrar jag “Give It Up” som en annan ESC-artist, Magdalena Tul (19:e-plats i semi 1 för Polen 2011 med “Jestem“), ställer upp med. Ingen av de båda låtarna kvalar dock in på min topplista. Kanske går det bättre för dem i den riktiga omröstningen.

Mer om Schweiz ESC-2013-uttagning hittar ni här.

Andra bloggar om: , , , ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


En kommentar till “Nästan 180 bidrag i SF:s uttagning”

  1. Micke

    Såg att du lagt in nya låtar och jag hann bara en låt innan jag förstod att det äntligen fanns en låt med lite klass. Ingen vinnare kanske men absolut en låt jag tycker Schweiz kan ställa upp med utan att behöva skämmas.

    “You and me“, Heilsarmee är Schweiz klart bästa låt hittills av de jag hört. Är bara lite rädd för videon. Personligen bryr jag mig varken för eller emot för jag lyssnar på låten och påverkas bara av den. Däremot tror jag det kommer att finnas många som får avsmak innan de ens gett låten en chans. På samma sätt även åt andra hållet. Många som gillar videon och dömmer låten efter det.

    För mig som sagt klart bästa låten hittills and I don´t give a shit about the video. Tycker varken den är bra eller dålig men det är låten som ska vara mallen. Nu ska jag lyssna på de övriga 24 låtarna.

  1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se