TV-bolaget i Vitryssland, BTRC, har meddelat att de kommer att utse sitt bidrag till Eurovision Song Contest 2013 vid en final den 7:e december. Innan dess ska två semifinaler sändas i november. Deadline att skicka skicka in sina bidrag är satt till den 22:a oktober och de 15 (?) som juryn väljer ut avslöjas den 31:a oktober. (Källa: esctoday.com)

Uppdaterat: Uttagningen kommer endast att bestå utav en final med tio tävlande.

Schlagerpinglan: Precis som det tidigare meddelats så blir det vitryska bidraget utsett redan innan årsskiftet. Kanske lika bra att vara ute i god tid ifall de av någon anledning skulle vilja justera resultatet i efterhand. 😉 Nej, skämt åsido, det är ju positivt att de är uppmärksamma och inte drar sig för att korrigera ett felaktigt resultat. Jag håller tummarna för att det inte ska behövas denna gång utan att allt går rätt till från början.

Vitryssland har deltagit nio gånger i ESC och tagit sig till final två gånger: 2010 då 3+2 kom 24:a med “Butterflies” samt 2007 då Dmitry Koldun kom 6:a med “Work Your Magic“. Kan 2013 bli året då de äntligen tar sig upp på topp-fem? Vi får se.

Andra bloggar om: , ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


En kommentar till “Vitryssland väljer ESC-2013-bidrag 7/12”

  1. Vitrysslands tio finalister - Schlagerpinglan

    […] Mer om Vitrysslands uttagning till ESC 2013 hittar ni här. […]

  1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se