Schlagerpinglan: Det återstår nu ungefär en vecka innan röstningen i SF:s online-uttagning avslutas och därför är det hög tid att ta en titt på de sista 25 tävlande bidragen. Som vanligt presenteras de i den ordning jag själv föredrar dem och det hela avslutas med en uppdaterad topplista.

Röstningen pågår till den 29:e oktober och varje besökare har fyra röster som man kan välja att lägga på ett av de 179 bidragen eller dela upp på flera olika. De fyra bidrag som fått flest röster när besökarnas och juryns poäng räknats samman går vidare till finalen av Schweiz nationella ESC-uttagningen den 15:e december.

25 av de 179 bidragen i SF:s ESC-uttagning, 2012-10-23:
As Long As I’m With You“, Raphael Jeger
Getting closer to you“, Pele Loriano
La dame du lac“, jO Mettraux
POWER“, VIRGINIA TRUJILLO
Uf däm Planet“, TONIO
Dance On The Sand“, Irina Melody
I’ll miss you “, Victoria Loran
Stranger in the city“, Joel Murner
The best in me“, Mbrace
Kiss“, Vanessa Naomi
Allegria“, Panos Spanos
Can You Feel It? “, Nataly Roulet
Two Stars“, To be chosen
The Rescue“, YourLifeStory
Disco Love“, Goga Sekulic
Like an angel“, Ursula
Alles was ich brauch“, Flowm
Never“, Antonie Cortis
Archetypes“, Moe der Barde
Original Sin“, VIRGINIA TRUJILLO
A bird in the sky“, PICKUP
Love Stoned High“, Amancaya
Mädchen meiner tröume“, Kinks of schlarock
Dance with me“, Fifi Sugar
Crazy love“, Franck Renand

Schlagerpinglans favoriter i SF:s (Schweiz) ESC-2013-uttagning, 2012-10-23:
1. (1.) Voglia di vivere“, I L A R Y
2. (2.) You and me“, Heilsarmee
3. (ny) As Long As I’m With You“, Raphael Jeger
4. (4.) How does it feel“, Man Meadow
5. (ny) Lie 2 Me (Aye, Aye)“, Mileo
6. (3.) Wild white horses“, Los Angeles The Voices
7. (5.) Liberate your inner voice“, Sweet Cristina
8. (6.) For a lifetime“, Dimitris Kiklis
9. (7.) My heart wants to fly“, Benjamin Grund
10. (8.) Cool down“, Bonnie & the groove Cats

Schlagerpinglan: Ja, då har man lyssnat igenom alla de 179 kandidaterna till SF:s uttagning (plus en del andra som rensats bort under tiden) och resultatet blev sex låtar som jag tycker riktigt bra om samt en handfull andra helt lyssningsbara låtar. Betydligt bättre än jag hade förväntat mig. 🙂

Sedan förra titten på SF-bidragen så har två nya bidrag letat sig in på topplistan: “Lie 2 Me (Aye, Aye)” som på något vis vuxit till sig och vägrar slutar eka i huvudet och den nya “As Long As I’m With You” som jag föll pladask för med en gång. Jag har en känsla av att den sistnämna mycket väl kan vara ett hopkok av flera gamla klassiker men vilka de i så fall är har jag däremot ingen aning om. Slutresultatet är trots det helt i min smak. 😀

Hur som helst så har jag sex låtar som jag hoppas lite extra på och förhoppningsvis så återser vi några av dem i finalen, som jag i nuläget tror kommer att vinnas av “You and me” med Heilsarmee. Ett inte helt dumt val, om de nu kan leverera live.

Mer om Schweiz ESC-2013-uttagning hittar ni här.

Andra bloggar om: , ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


8 kommentarer till “En vecka kvar att rösta i SF:s uttagning”

 1. Micke

  Det var faktiskt lite bättre kvalitet på dessa sista låtarna. Inte alla förstås men flera. Har haft svårt att överhuvudtaget få ihop tio hyfsade låtar men bland dessa nya hittade jag fyra nya så nu har jag tolv lyssningsbara låtar. De tre sista kan jag inte skilja åt så det blir tre stycken på tionde plats. Av alla dessa finns det 3-4 låtar som jag hade tyckt om som vinnare i Schweiz och fått se representera dem:

  1. “Getting closer to you“, Pele Loriano
  2. “Falling Down“, Sara McLoud:
  3. “You and me“, Heilsarmee
  4. “Half past ten“, NIKKI
  5. “As Long As I’m With You“, Raphael Jeger
  6. “La dame du lac“, jO Mettraux
  7. “Cool down“, Bonnie & the groove Cats:
  8. “Voglia di vivere“, I L A R Y:
  9. “Cold“, Teresa Chien:
  10. “Let go“, Zoe
  10. “Liberate your inner voice“, Sweet Cristina
  10. “POWER“, VIRGINIA TRUJILLO

  Vad det gäller låten på femte plats så håller jag på att att få ett spel. Låten är bra men det är ju ett fruktansvärt plagiat av någon annan låt men jag kan bara inte komma på vilken. Någon som vet?

 2. Micke

  Just för tillfället är Pele Loriano: Getting closer to you ganska outstanding för mig

 3. Schlagerpinglan

  @Micke, OK, då var det inte bara jag som kände igen “As Long As I’m With You”, alltid något. Nu hoppas jag att någon kommer på vilken/vilka låtar den inspirerats av.

 4. Micke

  Schlagerpinglan: Gåtan med “As Long As I’m With You” är löst. Lyssna på den här och se vad du själv tycker. http://www.youtube.com/watch?v=1ad7EqJ3uMk

 5. Micke

  Hmmm! Jag menade inte att det löste hela gåtan utan en del av den. Jag känner att hela “As Long As I’m With You” känns igen på något sätt både vers och refräng.

 6. Schlagerpinglan

  @Micke, Ja, förmodligen är det ett flertal låtar den inspirerats av, för trots att man känner igen det så är det väldigt svårt att sätta tummen på vad det är och det gnager. Eftersom jag tycker väldigt bra om låten så håller jag tummarna för att den bara har ett väldigt starkt 80-tals-sound. Det skulle ju vara tråkigt om det senare skulle uppdagas att det är ett uppenbart plagiat.

 7. Micke

  Schlagerpinglan: Ok då ska jag inte förstöra för dig genom att lägga ned tid på att “avslöja” din låt 🙂 Tycker själv bra om den. Känner att jag lyssnat färdigt på Schweiz låtar nu och har precis som du sex låtar jag håller före de andra. “La dame du lac“, jO Mettraux gillar jag rytmen skarpt i men tyvärr dras den ned av en, i mina ögon, ganska medioker sångare. Din låt gillar jag också men är lite återhållsam just på grund av igenkännandet.

  “Half past ten“, NIKKI är en rockbagatell men rockare som jag är tar jag den till mig. “You and me“, Heilsarmee gillar jag men har samma känsla där som med din låt, alltså risken för plagiat. Jag vet vilken låt det är nu men nöjer mig med att säga att låten är svensk 🙂 “Falling Down“, Sara McLoud är den stora växaren, trots en platt video. Helt outstanding för mig är dock “Getting closer to you“, Pele Loriano. Den lirar i en helt annan division som jag ser det. Fattar inte att den inte är med på din lista 🙂

  And that complets the voting from Micke the beast

 8. Schlagerpinglan

  @Micke, Jodå, skulle du komma på vilken låt det är så hojta gärna till. Det är mer irriterande att inte veta. 😀 “Getting closer to you” tycker även jag bra om (den kom ju tvåa av de sista jag lyssnade på) så på en topp-15 hade den varit självskriven. Går den vidare så hör du i alla fall inga klagomål från mig. 😀

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se