I kväll är det dags för den tredje showen i Litauens uttagning av bidrag till Eurovision Song Contest 2013. Efter två presentationsshower så sänds nu den första utslagstävlingen där 8 artister tävlar om tre semifinalplatser. Här är vad som gäller:

Litauens första deltävling, 3/11 2012:
När?: klockan 20.00 – 22.30 CET (21.00 – 23.30 lokal tid)
Var?: LRT, LRT Lituanica, lrt.lt och lrt.lt
Vilka går vidare? En kombination av jury- och teleröster utser vilka tre som går vidare till semifinalerna. Tittarnas röster kommer att avslöjas i slutet av showen medan det dröjer tills nästa vecka innan resultatet meddelas, då juryn röstar efter showen.

Tävlande bidrag:
1. Hey chiki – mama“, Vudis ir Samanta Tina (6 p.)
(t&m: Gorgi, Arvydas Martinėnas)
2. Dance the night“, Vincentas Linkevicius (8 p.)
(t&m: Eglė Petrošiūtė, Mindaugas Lapinskas)
3. Sacrifice“, Gabrielius Vagelis (7 p.)
(t&m: Erik Nyholm, Niklas Hast, Sam McCarthy)
4. Call to you mum“, Ugne Smile (4 p.)
(t&m: Ugnė Kudlaitė, arr: Giedrius Balčiūnas)
5. Loreen“, Saules Briolai (12 p.)
(t&m: Vytautas Bikus, Donatas Petreikis, Vytautas Bikus)
6. Taip noriu vėl“, Valery (5 p.)
(t&m: Vytautas Karpauskas)
7. Something“, Andrius Pojavis (10 p.)
(t&m: Andrius Pojavis)
8. I’ll carry you“, Julija Jegorova (3 p.)
(t&m: TJ Oosterhuis, Raphaella Mazaheri Asadi, Hiten Bharadia)
(Källor: esctoday.com och escwebs.net)

Uppdaterat: Startlistan har blivit uppdaterad med länkar till lördagens framträdanden samt poängen de fick från tittarna. En snabbrepris av låtarna hittar ni här.

Schlagerpinglan: Mer om Litauens uttagning till Eurovision Song Contest 2013 hittar ni här.

Andra bloggar om: , ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


2 kommentarer till “Inför Litauens första deltävling”

 1. Micke

  Jag är glad att jag inte är från Litauen 🙂 Något av det lägsta i kvalite jag någonsin hört och då handlar det ändå om ESC 🙂 Vad finns att säga om de tre låtar som gick vidare?

  “Loreen“, Saules Briolai: – Kunde ha blivit kul om killarna hade haft någonting som liknat sångröst och utstrålning. Var de kanske ute efter att få en klassiker åt andra hållet så att säga som exempelvis 1973 då Nicole och Hugo tävlade för Belgien. Har av naturliga skäl inga personliga minnen av den men vet ju vilket omvänd klassiker den blivit. Om Litauenkillarna kanske siktade dit kan de nog glömma det direkt

  “Something“, Andrius Pojavis: – Vad är detta? Är det inte meningen att låten och sången ska matcha? Gillar rytmen och i synnerhet gitarrerna i refrängen med det är också allt. Fan att inte sången matchar.

  “Dance the night“, Vincentas Linkevicius: – Usch och fy, så fruktansvärt banalt. Ledsen att jag inte hittar något positivt

 2. Schlagerpinglan

  @Micke, Poängen ovan representerar endast hur tittarna har röstat och de ska sedan läggas ihop med juryns poäng innan de får fram de slutliga finalisterna. Tittarnas favoriter har dock stor chans att gå vidare så kanske blir det de tre ändå. 🙂

  Någon Melodifestivalskvalité eller någon 12-poängare tyckte inte heller jag att man kunde hitta här men är man införstådd i var ribban ligger så har uttagningen likväl en viss charm. 🙂 Jag hittade inte någon favorit men om jag skulle välja ut tre finalister så hade det blivit “Something“, “Sacrifice“ och “Dance the night“.

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se