Även inför Eurovision Song Contest 2013 kommer Ungern att satsa på uttagningsformatet “A Dal” och nu söker TV-bolagen MTVA och MTV efter lämpliga bidrag. Deadline är satt till den 20:e december och alla låtar ska framföras på ungerska i uttagningen men kan ev. få tävla på engelska i Malmö.

“A Dal” kommer att bestå av en final samt några semifinaler, hur många beror på hur många och hur bra bidrag som kommer in till TV-bolagen. Vinnaren utses av en kombination av jury- och teleröster. Juryn består av Philip Rákay, Jenő Csiszár, Csaba Walkó (sångaren i Compact Disco), Victor Rakonczai samt en okänd, kvinnlig jurymedlem.
(Källor: eurovision.tv och esctoday.com)

Uppdaterat 2012-12-13: Deadline att lämna in bidrag har förlängts till den 31:a december.

Schlagerpinglan: I ESC 2012 blev det en 24:e-plats i finalen för Compact Disco och deras “Sound of our hearts“. Själva låten föll jag för redan vid den nationella uttagningen medan framträdandet inte riktigt övertygade mig förrän vid ESC-semifinalen. Hur som helst så tyckte jag att de förtjänade en lite bättre placering än vad de fick men så blir det ju ibland. Kanske blir det en storstilad revansch 2013?

Andra bloggar om: , ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


  1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se