Litauen väljer ut sitt bidrag till Eurovision Song Contest 2013 genom fem deltävlingar, två semifinaler och en final. Från varje deltävling går tre bidrag vidare till semifinalerna där de får tävla tillsammans med några wildcards. 8-10 bidrag går sedan vidare till finalen. Resultatet från den första deltävlingen ser ni här nedan:

Bidragen som gick vidare från Litauens första deltävling (jury+teleröster):
1. “Loreen“, Saules Briolai (8+12= 20 p.)
2. “Sacrifice“, Gabrielius Vagelis (12+7= 19 p.)
3. “Something“, Andrius Pojavis (7+10= 17 p.)

Bidrag som fortfarande har chans till ett wildcard (jury+teleröster):
4. “Hey chiki – mama“, Vudis ir Samanta Tina (10+6= 16 p.)
5. “Dance the night“, Vincentas Linkevicius (5+8= 13 p.)
6. “Call to you mum“, Ugne Smile (6+4= 10 p.)
7. “Taip noriu vėl“, Valery (4+5= 9 p.)

Diskat bidrag (jury+teleröster):
x. “I’ll carry you“, Julija Jegorova (x+3= x p.)
(Källor: wikipedia.org och escwebs.net)

Schlagerpinglan: Huruvida “I’ll carry you” med Julija Jegorova är ett plagiat, låtstöld eller bara ett lån har jag ingen aning om, bara att den inte lever upp till 1:a september-regelnOnita Boone bevisligen framfört låten långt innan dess och därför blev diskad.

Hur som helst: “Something” och “Sacrifice” gick vidare och därmed så får man väl anse att litauerna gjorde det bästa av vad de hade att arbeta med. Nu hoppas jag att bidragen i nästa deltävling, nu på lördag, är snäppet bättre.

Mer om Litauens uttagning till Eurovision Song Contest 2013 hittar ni här.

Andra bloggar om: , ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


3 kommentarer till “Resultat Litauen 2013: deltävling 1”

 1. Micke

  Man ser hur viktigt det ändå är att en jury har något att säga till om. Kan bara bocka och tacka för att de tog bort det i mina ögon enorma lågvattenmärket “Dance the night“, Vincentas Linkevicius. Kan ju iofs fungera som en video som lär ut hur man inte gör en hit. I synnerhet hur man inte fixar koreografi 🙂

  Something och Sacrife är de två som jag tycker lät helt ok. Something irriterar mig dock då den kunde blivit riktigt bra om de bara hade lyckats få ihop rytmen och sången. Älskar gitarrerna i refrängen 🙂 Tänk om Kent hade tagit tag i den här låten på den tiden då de var ett grymt rockband innan de gick in i den nuvarande syntdimman.

 2. Robban

  Du har mail

 3. Schlagerpinglan

  @Micke, Jag gråter mig inte till sömns för att “Dance the night” åkte ut men jag måste nog ändå medge att jag hade föredragit den framför “Loreen”. Koreografin och hela uppenbarelsen är så nördig och “fel” att den blir intressant på något oroväckande sätt. Blir inte kvalitén bättre på låtarna i fortsättningen så håller jag tummarna för att Vincentas får ett av wildcard:en. 😀

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se