Resultat Schweiz 2013: SF:s val

2012-11-12 (måndag)

Som tidigare meddelats så kommer Schweiz att välja ut sitt bidrag till Eurovision Song Contest 2013 genom uttagningen “Die Grosse Entscheidungsshow” den 15:e december. De nio bidrag som ska få tävla där har utsetts av RTS, som valde ut tre bidrag internt, RSI, som valde ut två bidrag genom en regionsfinal och SF, som nu avslöjat vilka fyra bidrag som tagit sig vidare från deras internetuttagning.

Efter att 179 bidrag laddats upp till SF:s hemsida och rösterna från besökarna och en jury räknats samman så blev det klart att följande fyra bidrag blir SF:s kandidater i den nationella ESC-uttagningen:

SF:s kandidater i Schweiz ESC-2013-uttagning:
Do The Monkey“, Anthony Bighead
You and me“, Heilsarmee
Forever & a day“, Jesse Ritch
The Point Of No Return“, Melissa
(Källa: eurovision.tv)

Schlagerpinglan: Trots att det var ganska väntat att min favorit “Voglia di vivere“ inte skulle ta sig vidare till finalen så känns det lite sorgligt nu när det väl bekräftats. Nåja, eftersom jag befarade att alla de fyra SF-kandidaterna skulle vara i “Do the monkey“-stil så är jag nöjd över att de i alla fall valde ut en låt som jag hoppades på, d.v.s. “You and me“, och två andra som kanske inte platsade bland mina favoriter men ändå tillhörde de bättre av de inskickade bidragen.

Nu när alla de nio finalisterna av “Die Grosse Entscheidungsshow” är utvalda, se de övriga nedan, så är det bara att invänta den 15:e december då det avgörs vem som får representera Schweiz i Malmö. Någon slutlig åsikt kan man ju inte ha förrän man sett bidragen framföras live men så här på förhand så tycker jag att “You and me” och “J’avais rendez-vous” är i en klass för sig. Vi får väl se mitten av december om man får anledning att ändra sig.

RTS:s internval till Schweiz ESC-2013-uttagning:
J’avais rendez-vous“, Carrousel
Lève-toi“, Nicolas Fraissinet
On my way“, Nill Klemm

RSI:s kandidater i Schweiz ESC-2013-uttagning:
Telerösternas val: “Bella Sera“, Chiara Dubey
Juryrösternas val: “Catch Me“, Ally

Mer om Schweiz uttagning till ESC 2013 hittar ni här.

Andra bloggar om: , , ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


5 kommentarer till “Resultat Schweiz 2013: SF:s val”

 1. Micke

  Schlagerpinglan: Tråkigt för din skull att din låt inte gick vidare. Tyckte som sagt själv om den även om det var för mycket Euphoria över den. Vibbarna i Schweiz talade ganska klart för att den inte skulle gå vidare. Inte heller min absoluta favvis gick vidare. Faktiskt bara en av de sex låtar jag gillade. Den var ganska väntad och den gillade ju även du. Tyvärr blir det så här när det blir röstning på nätet. Ännu ett bevis för varför det är så viktigt att ha en jury. Varför tror du exempelvis monkeylåten gick vidare. För att det var så många som tyckte den var bra? Knappast. Däremot är det väldigt många som tycker det är roligt att rösta emot allt och alla så att säga. Flanelid var ju ett exempel. Så här tycker jag om de nio låtarna i Schweiz final:

  “Do The Monkey“, Anthony Bighead – Så fruktansvärt dålig, banal, amatörmässig så jag knappt finner ord. Plojlåtar kan vara kul ibland men detta är bara såååååååååå uselt.
  “You and me“, Heilsarmee – En av de sju låtar jag ville ha till final. Gillar den skarpt men oron över hur det kommer att se ut på scen kvarstår.
  “Forever & a day“, Jesse Ritch – Usch och fy. Smörig så det räcker och blir över. Visst finns det plats för smöriga låtar i ESC men då ska det vara klass på dem.
  “The Point Of No Return“, Melissa – Absolut inte min stil men den har ju till skillnad från två av de tidigare ändå något som kan liknas vid klass. För mycket dunka-dunka för min stil.

  RTS:s internval till Schweiz ESC-2013-uttagning:
  “J’avais rendez-vous“, Carrousel – Låt som får en på gott humör och som var bland mina sju favvisar. Fastnar dock för mycket i huvudet och såna brukar jag tyvärr tröttna på. Men kul låt
  “Lève-toi“, Nicolas Fraissinet – Småtrevligt men samtidigt lite tråkigt. Blir ändå en låt jag lägger i mitten.
  “On my way“, Nill Klemm – Kan egentligen bara kopiera det jag sa om den föregående låten med Nicolas Fraissinet

  RSI:s kandidater i Schweiz ESC-2013-uttagning:
  Telerösternas val: “Bella Sera“, Chiara Dubey – ganska fin, mysig låt men chanslös i ESC där snabbare låtar regerar. Än värre hade det blivit i MF där den tyvärr kommit allra sist
  Juryrösternas val: “Catch Me“, Ally – En av de 2 låtar bland 200 kandidater jag tyckte absolut sämst om i början. Gillar den fortfarande inte men så usel känns den inte längre.

  Gillar alltså bara två-tre låtar och avskyr två så min ranking blir:

  1. “J’avais rendez-vous“, Carrousel
  2. “You and me“, Heilsarmee
  3. “Bella Sera“, Chiara Dubey
  4. “Lève-toi“, Nicolas Fraissinet
  5. “On my way“, Nill Klemm
  6. “The Point Of No Return“, Melissa
  7. “Catch Me“, Ally
  8. “Forever & a day“, Jesse Ritch
  9. “Do The Monkey“, Anthony Bighead

  Tips: Står mellan ”You and me” och ”The point of no return”. Lite rädd även för “Catch me”.

 2. Schlagerpinglan

  @Micke, Kan bara instämma angående “Do the monkey” och att juryn verkligen behövs för att styra upp det hela. Tyvärr så har juryn inget att säga till om i finalen utan där är det tittarna själva som får utse vinnaren. Vad som helst kan därmed hända.

 3. André

  Min lista:

  1. “Forever and a day” Jesse Ritch. Håller inte med ovanstående om att det är smörigt. Han hade helt klart den bästa sångrösten och låten känns som en sån där ballad som gör sig utmärkt på en Esc-scen. Fin låt helt enkelt!

  2. “Jàvais rendez-vous” Carrousel. Vet inte om jag tyckte den var sådär jättebra egentligen men till skillnad ifrån andra låtar sätter den sig vid första lyssningen, vilket alltid belönas. Skulle iaf inte dra av mig håret av frustration om den kom till Malmö.

  3. “You and me” Heilsarmee. Charmigt, glatt och medryckande! Gör den sig lika bra på scenen ligger den ruskigt bra till.

  4. “Léve-toi” Nicolas Fraissinet. Bra sångare och fin låt. Tyvärr går den in i ena örat och ut genom det andra.

  5. “The point of no return” Melissa. Inte alls min smak men det är i alla fall inte uselt. Dock väldigt anonymt.

  6. “Catch me” Ally. Ännu mer anonymt och intetsägande. Lägg på en alldaglig sångröst på det så har ni låten “Catch me”. Inte alls kul.

  7. “Bella sera” Chiara Dubey. ZZZZZZZZZZZZZZ…

  8. “Do the monkey” Anthony Bighead. Fruktansvärt….Inte ens i närheten av roligt. Det är bara pinsamt och förolämpande emot de andra artisterna. Å andra sidan sticker den ut ur mängden så det står härliga till! Det var trots allt bara 4 år sedan Irland tävlade med en kalkon i Esc…i ett mardröms men också trovärdigt scenario blir “Do the monkey” som tävlar i Malmö…Uh, hemska tanke.

  Sammanfattningsvis: Oavsett vad Schweiz skickar kommer de hamna långt ner i resultatlistan nästa år. Samtliga låtar är alldeles för anonyma och/eller dåliga för att ha en chans i tävlingen. Men vill trots det att Schweiz behåller sin värdighet och skickar något som de inte behöver skämmas över. Därmed är Jesse Ritch, Carrousel och Heilsarme de enda vettiga alternativen. (Hoppas på Jesse)

 4. André

  Oj, glömde visst “On My own” med Nill Klem. Sjätteplats, efter Melissa och före “Catch me”.
  Komplicerad låt som jag inte alls förstod mig på men som hade en hyfsad artist!

 5. Schlagerpinglan

  @André, Så då har vi en som tycker väldigt bra om “Forever and a day”, en som tycker precis tvärtom och så jag då som inte riktigt kan placera den. Ska bli intressant att se var den hamnar i resultatlistan. En låt som däremot har vuxit här är “The point of no return”. Ser fram emot själva finalen nu så man vet hur bra bidragen står sig live.

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se