RTBF, TV-bolaget i Belgien, har meddelat att de gjort ett internval och beslutat sig för att sända “The Voice Belgique”-vinnaren Roberto Bellarosa som landets representant i Eurovision Song Contest 2013. Själva bidraget kommer att utses genom en låtuttagning. Mer detaljer angående den avslöjas senare. (Källa: esctoday.com)

Länk till smakprov på låt med Roberto Bellarosa:
Je crois“, Roberto Bellarosa (officiell video)

Uppdaterat: Roberto Bellarosas ESC-bidrag kommer att väljas ut den 16:e december.

Schlagerpinglan: Själva idén med en internvald artist och efterföljande låtuttagning är inte så dum i teorin och förmodligen anledningen till att de försöker sig på det igen trots misslyckandet 2012. Då slutade det med en 17:e-plats i semi 1 för internvalda Iris och hennes “Would you?” efter det att hon endast fått två likvärdiga, bleka låtar att tävla med i den nationella uttagningen.

Förhoppningsvis har TV-bolaget lär sig sin läxa och ger Roberto ett större antal (men inte för många) och lite bättre och mer varierade låtar som TV-tittarna (och förhoppningsvis en jury) kan välja mellan. Lycka till, Belgien!

För er som är intresserade så hittar ni några klipp från “The Voice Belgique” här.

Andra bloggar om: , , ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


2 kommentarer till “Roberto Bellarosa för Belgien 2013!”

  1. jompa

    RTBF väljer låtarna de udda åren; 2012 var det flamländska VRT som valde Iris.

  2. Schlagerpinglan

    @jompa, Ja visst var det så. Ibland är minnet kort. Jag tackar så mycket för påminnelsen och håller tummarna för att RTBF lärt sig VRT:s läxa. 😉

  1. Lämna en kommentar


                 

                 

     





Musik bloggar Blogglista.se