Tyskland kommer att välja ut sitt bidrag till Eurovision Song Contest 2013 genom uttagningen “Unser Song für Malmö” som avgörs den 14:e februari i TUI Arena i Hannover.

TV-bolaget NDR sitter för tillfället i förhandlingar med ett flertal skivbolag och oberoende artister så att startfältet, som lär bestå av 8-12 bidrag, ska bli en mix av etablerade artister och nykomlingar. Vilka artister som väljs ut avslöjas i december.

En vecka innan finalen kommer bidragen att spelas upp i radion och då har radio-lyssnarna chansen att rösta på sin favorit. Dessa röster kommer sedan att läggas ihop med de jury- och teleröster som inkommer under finalen och tillsammans utser de vinnaren.

Egentligen var det tänkt att 2013-uttagningen skulle bli mer likt den svenska Melodifestivalen, med ett flertal deltävlingar runt om i landet, men p.g.a. tidsbrist så skjuter de upp de planerna till 2014. (Källa: esctoday.com)

Schlagerpinglan: Det har gått riktigt bra för Tyskland i ESC den senaste tiden. Efter att Lena Meyer-Landrut vann 2010 med “Satellite” så fick hon 2011 en tiondeplats med “Taken By A Stranger” medan Roman Lob förra året kom på en åttondeplats med “Standing Still“. Nu blir det alltså en form av “mellanår” innan de storsatsar med sin egen version av Melodifestivalen. Jag är riktigt nyfiken på vad resultatet kan bli av detta. 😀

Andra bloggar om: , ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


  1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se