Litauen väljer ut sitt bidrag till Eurovision Song Contest 2013 genom fem deltävlingar, två semifinaler och en final. Från varje deltävling går tre bidrag vidare till semifinalerna där de får tävla tillsammans med några wildcards. 8-10 bidrag går sedan vidare till finalen. Resultatet från den fjärde deltävlingen ser ni här nedan:

Bidragen som gick vidare från Litauens fjärde deltävling (jury+teleröster):
1. “I W Tonight“, Linas Adomaitis (12+12= 24 p.)
2. “Dreaming“, Gintarė Korsakaitė (8+10= 18 p.)
3. “Time To Shine“, Girmantė Vaitkutė (10+7= 17 p.)

Bidrag som fortfarande har chans till ett wildcard (jury+teleröster):
4. “War In The Wardrobe“, Gerai Gerai & Miss Sheep (7+8= 15 p.)
5. “Love Is Freedom“, Glaam (6+6= 12 p.)
6. “Will You Recognize Me?“, D‘Oro (5+5= 10 p.)
7. “Nothing To Lose“, Freezing Kiss (4+4= 8 p.)
8. “Time“, Chill Out, Have No Doubt (3+3= 6 p.)
(Källa: wikipedia.org)

Schlagerpinglan: I startfältet ovan så var det endast en låt som tilltalade mig och det var “Nothing to lose” men hur förlåtande jag än försöker vara så skär det alltför mycker i mina öron för att jag realistiskt ska kunna önska dem vidare i uttagningen.

Inte ens juryns och tittarnas favorit “I W Tonight” finns med bland de tre som jag motvilligt hade givit mina semifinalsbiljetter till. Nej, mina “favoriter” denna vecka var “Time to shine“, “War in the Warderobe” och “Dreaming“. Ingen av dem förväntar jag mig dock att se i Malmö utan jag tror och hoppas att landets succébidrag gömmer sig i uttagningens femte deltävling.

Mer om Litauens uttagning till Eurovision Song Contest 2013 hittar ni här. Se även resultaten från den första, andra och tredje deltävlingen.

Andra bloggar om: , ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


3 kommentarer till “Resultat Litauen 2013: deltävling 4”

  1. Micke

    Schlagerpinglan: Du har sagt att du inte gillar plojlåtar och därför förstår jag att du inte gillar “I W Tonight“, Linas Adomaitis. Till skillnad från dig tycker jag dock att det är kul när det dyker upp lite roliga bidrag ibland som varvas med de mer dyngallvarligt menade. Detta betyder dock inte att jag tycker om “I W Tonight“, Linas Adomaitis för även med plojlåtar måste det ju ändå finnas lite klass och är det något man inte kan anklaga den låten för så är det väl att ha klass. Har sagt det förut och upprepar igen. Vad har de för smak i detta landet egentligen 🙂 Finns bara en låt som jag överhuvudtaget orkar lyssna på och det är “Time To Shine“, Girmantė Vaitkutė. Därmed inte sagt att den är bra 🙂

  2. adryys

    tror redan nu att det blir I W Tonight som vi får se i Malmö… men hoppas på “Baby Boy” med Monika. I W TONIGHT är urusel tycker jag! :/

  3. Schlagerpinglan

    “I W Tonight” är nog ett sådant bidrag som det finns väldigt varierade åsikter om. Själv har jag inte så mycket till övers för det men tycker likväl att det är ett genomtänkt nummer med en av uttagningens bättre artister. Skulle bidraget komma högt upp på resultatlistan så kan jag inte klaga alltför mycket men jag föredrar ju att någon annan vinner.

  1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se