Kroatien satsar på klapa 2013

2012-12-04 (tisdag)

TV-bolaget i Kroatien, HRT, har beslutat sig för att skicka ett bidrag i den traditionella kroatiska musikstilen klapa till Eurovision Song Contest 2013 och för tillfället tar de emot lämpliga bidrag från inhemska låtskrivare och artister. En tremannajury kommer sedan att välja ut det bästa av de inskickade bidragen (samt två back-up-bidrag) och därefter ska det matchas med en eller flera lämpliga artister. (Källa: eurovision.tv)

Uppdaterat:HRT har valt ut bidrag

Schlagerpinglan: Efter att Kroatien så snopet (och enligt mig helt orättvist) missade finalen 2010 så har det bara fortsatt att gå dåligt för landet i tävlingen. Vare sig de skickat storslagna, inhemska kvalitetsballader eller enklare poplåtar på engelska så har resultatet blivit detsamma: ingen final. Vi får väl se om ett traditionellt klapa-bidrag kan ändra på det.

Personligen vet jag inte så mycket om klapa men jag tycker likväl att HRT gör helt rätt som vänder sig bort från de lockande, utländska låtskrivarna och i stället blickar mot sina rötter när det nu är dags för en nysatsning. Lycka till, Kroatien!

Kroatiens tre senaste bidrag i Eurovision Song Contest:
2010: “Lako Je Sve“, Feminnem (13:e i semi 2)
2011: “Celebrate“, Daria (15:e i semi 1)
2012: “Nebo“, Nina Badrić (12:a i semi 2)

Andra bloggar om: , ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


  1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se