December månads ESC-bidrag

2012-12-05 (onsdag)

Schlagerpinglan: December månad brukar innebära att en del Eurovision-bidrag blir utvalda men i år verkar det bli fler än vanligt. I nuläget har hela sex länder, se nedan, uppgivit att de tänker utse sina bidrag till Eurovision Song Contest 2013 denna månad. Låt oss ta en liten titt på dem:

Länder som planerar att välja ut sina ESC-2013-bidrag i december:
7/12 Vitryssland 10 bidrag tävlar i en ensam final. Lyssna på bidragen här.
15/12 Schweiz Efter tre separata uttagningar har 9 bidrag valts ut till finalen. Läs om uttagningen i stort här eller se resultaten / lyssna på bidragen här: SF:s fyra bidrag, RSI:s två bidrag, RTS:s tre bidrag.
16/12 Belgien TV-bolaget valde ut artisten Roberto Bellarosa internt och vid finalen ska han framföra tre låtar som lär presenteras den 11:e december. Läs mer om det här.
20/12 Litauen Litauens uttagning består av fem deltävlingar (se resultatet/lyssna på bidragen här: del 1, del 2, del 3, del 4, del 5), två semifinaler (8/12 & 15/12) samt en final med 8-10 bidrag. Läs om uttagningen i stort här.
22/12 Albanien Albanien väljer ut sitt ESC-bidrag genom “Festivali i Këngës” som består av två semifinaler (20/12 & 21/12) där sammanlagt 26 bidrag tävlar samt en final med 16 bidrag. Läs mer här.
23/12 Ukraina 20 st bidrag ska tävla i en ensam final. Läs mer här.

Schlagerpinglan: Så, det var en snabb liten genomgång av månadens främsta ESC-händelser. När de olika finalerna närmar sig så återkommer jag med en lite mer närgången granskning av de olika bidragen. Redan i morgon är det t.ex. dags för Vitrysslands tio bidrag att bli skärskådade och betygsatta. På återseende då. 🙂

Andra bloggar om: ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


  1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se