Schweiz kommer att välja ut sitt bidrag till Eurovision Song Contest 2013 genom uttagningen “Die Grosse Entscheidungsshow” den 15:e december. Startordningen i finalen har nu avslöjats, se nedan, och likaså namnen på de fyra jurymedlemmarna.

Juryn, som endast kommer att bistå med sina åsikter, består av Sanna (21 år – dotter till den svenska ambassadören i Bern), Danijel (25 år – Eurovisionfan och student), Claudio (22 år – frisör från Zürich) och Mali (46 år – musiker från Olten). Vinnaren av finalen kommer dock att utses av 100% tittarröster.

Finalstartordningen “Die Grosse Entscheidungsshow”, 15:e december:
1. “Catch Me“, Ally (RSI:s juryröstval)
2. “On my way“, Nill Klemm (RTS:s val)
3. “Do The Monkey“, Anthony Bighead (SF:s val)
4. “Lève-toi“, Nicolas Fraissinet (RTS:s val)
5. “Forever & a day“, Jesse Ritch (SF:s val)
6. “J’avais rendez-vous“, Carrousel (RTS:s val)
7. “You and me“, Heilsarmee (SF:s val)
8. “Bella Sera“, Chiara Dubey (RSI:s teleröstval)
9. “The Point Of No Return“, Melissa (SF:s val)
(Källa: escwebs.net)

Uppdaterat 2012-12-07: Esctoday.com rapporterar om en annan startordning här. Vilken som stämmer återstår att se. De nio bidragen är desamma i alla fall. 🙂

Schlagerpinglan: Mer om Schweiz uttagning till ESC 2013 hittar ni här.

Andra bloggar om: , ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


En kommentar till “Schweiz 2013: Final-startordningen”

 1. Micke

  Eftersom jag har lite extra intresse i Schweiz har jag lyssnat extra noga på alla deras 3627 låtar eller vad det var i år 🙂 Sju låtar tyckte jag om och två av dem är med här. För mig skyhögt över alla andra. Finns en tredje jag tycker är ganska mysig men lite malplacerad kanske.

  1. “J’avais rendez-vous“, Carrousel – Ganska kul grupp som jag faktiskt varit på en konsert de hade. Lite motvilligt men en kompis bjöd och jag blev överraskad positivt.
  2. “You and me“, Heilsarmee – Kul låt men jag kan inte skaka av mig oron för ett riktigt magplask när de väl står på scen. De får gärna sätta Micke på plats.

  3. “Bella Sera“, Chiara Dubey – Mysig låt att bara ligga och halvslumra till men tror den är chanslös då den här tävlingen oftast föredrar tra la la låtar.

  Finns det då några jag absolut inte vill se som vinnare? Yepp:

  7. “Catch Me“, Ally – Usch jag blir bara så otroligt trött i huvudet av detta
  8. “Forever & a day“, Jesse Ritch – Mer smör var det länge sen jag såg i en låt. Nej, nej och åter nej
  9. “Do The Monkey“, Anthony Bighead – Uppenbarligen har låtskrivarna tänkt sig göra allt för att försöka sätta ett prydligt rekord i att göra usla, patetiska låtar och de har verkligen lagt allt på ett kort. Men de glömde en sak. Visst låten är fullständigt usel men ska man sätta rekord måste man slå Österrikes bidrag i ESC förra året “Woki mit deim popo” och det är helt omöjligt.

  Så vem blir det som får representera Schweiz i ESC 2013. Jag tror inte på varken någon av de jag gillar eller ogillar utan jag tror på en låt baserat på att den är en enkel trall som brukar gå hem som dessutom har lite Euphoriadunk instoppat. Jag tror på: “The Point Of No Return“, Melissa

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se