I kväll är det dags för Vitryssland att välja ut sitt bidrag till Eurovision Song Contest 2013. TV-bolaget BTRC fick in över 80 förslag när de sökte lämpliga bidrag och av dem har 10 stycken valts ut till finalen. Programledare för showen är Olga Ryzhikova och Denis Dudinsky medan Aleksandra & Konstantin, Gunesh och Koldun är kvällens gästartister.

Vitrysslands ESC-uttagning, final, 7:e december:
När? klockan 20:00 CET
Var? Belarus 1, Belarus 24, “Radius FM”, belarus-tv.by och eurovision.tv
Vinnare? Vinnaren utses med hjälp av jury- och teleröster 50/50.

Startordningen i finalen av Vitrysslands ESC-2013-uttagning:
1. “I wonder how you“, Vitaliy Voronko
2. “I love your charming eyes“, Max Lawrence
3. “Rhythm of Love“, Alyona Lanskaya
4. “Letter to Mother“, Yankey
5. “Incredible Girl“, Beaver Band
6. “Catch Me Again“, Daria
7. “Secret“, Uzari
8. “One Way Love“, Alexei Gross
9. “Save me“, Nuteki
10. “Get out of my way“, Satsura
(Källor: eurovision.tv, esctoday.com och escwebs.net)

Schlagerpinglan: Lite synd är det allt att deras planerade semifinal aldrig blev av, då man inte riktigt vet på förhand hur bidragen kommer att låta live. Trots det gjorde jag en liten genomgång och betygsättning av bidragen igår. Nu ser jag fram emot säsongens första ESC-final och hoppas på många postiviva överraskningar. Må bästa bidraget vinna. 😀

Andra bloggar om: , ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


4 kommentarer till “Inför kvällens final i Vitryssland”

 1. Micke

  “Må bästa låt vinna”

  Ja du det är väl något som inte händer så ofta tyvärr. Om det trots allt skulle hända här är det för mig lätt att spika vinnaren – “One Way Love“, Alexei Gross. En liten varningslampa dock för allt för stor igenkänningsfaktor i refrängen. Någonstans har jag hört det där förut.

  I övrigt hittar jag inte mycket. Finns en till men den är lite ojämn – “Secret“, Uzari

  Hittar också en som får tarmarna i magen att knipa åt av obehag och det är – “Get out of my way“, Satsura

 2. Schlagerpinglan

  @Micke, Nä, ESC handlar inte längre om att bästa låten ska vinna utan det handlar mer om ett helhetsintryck där showen och artisten väger lika tungt som låten. Precis som du så har jag “One way love” som vinnare om det är enbart låten som tävlar men något säger mig att jag kommer att ha en annan favorit efter att jag sett bidragen framföras live… men det visar ju sig senare. “Get out of my way” ger även mig en hel del negativa vibbar men jag plockar upp en hel del positiva också och därför är det ett av de bidrag jag ser fram emot extra mycket i kväll. 😀

 3. Micke

  Schlagerpinglan: Jisses! Ja inte vann din och min låt inte. Svagt startfält men hade jag fått avgöra hade jag hellre sett minst åtta andra som segrare. I mina ögon och öron en av de två svagaste låtarna i startfältet. Tråkig inledning på ESC men det är väl bara att vänja sig 🙂

 4. Micke

  Glöm det jag skrev 🙂 Råkade komma in på en sida där det stod att Alyona Lanskaya vann men det var förra året innan den låten försvann. Ok hoppas verkligen inte hon fick tröstvinster i år för det så hon vann nu

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se