Litauen 2013: Semifinalisterna

2012-12-07 (fredag)

Efter fem deltävlingar så har Litauen valt ut 18 bidrag som får tävla i en av de två semifinalerna av landets uttagning av bidrag till Eurovision Song Contest 2013. Dessa sänds den 8:e repektive 15:e december, se startfälten här nedan. Från varje semifinal går sedan fyra bidrag vidare till finalen den 20:e december.

Startordning semifinal 1, Litauens ESC-2013-uttagning, 8/12 (resultat / jury+teleröster):
1. “War In The Wardrobe“, Gerai Gerai & Miss Sheep (4:a i deltävling 4 = 7p.+8p.)
2. “Used to be“, Neringa Šiaudikytė (2:a i deltävling 3 = 10p.+8p.)
3. “Sacrifice“, Gabrielius Vagelis (2:a i deltävling 1 = 12p.+7p.)
4. “Loreen“, Saules Briolai (1:a i deltävling 1 = 8p.+12p.)
5. “Closer“, Elvina Milkauskaitė (3:a i deltävling 3 = 7p.+10p.)
6. “Something“, Andrius Pojavis (3:a i deltävling 1 = 7p.+10p.)
7. “Time for life“, Timohi (3:a i deltävling 2 = 6p.+12p.)
8. “I fall in love“, Ieva Zasimauskaitė & Gabrielius Vagelis (2:a i deltävling 2 = 10p.+10p.)
9. “Happy and free“, Božolė (1:a i deltävling 3 = 12p.+7p.)

Startfältet semifinal 2, Litauens ESC-2013-uttagning, 15/12 (resultat / jury+teleröster):
Beautiful life“, Beissoul & Gabrielė Griciūtė (1:a i deltävling 2 = 12p.+8p.)
Dreaming“, Gintarė Korsakaitė (2:a i deltävling 4 = 8p.+10p.)
I W Tonight“, Linas Adomaitis (1:a i deltävling 4 = 12p.+12p.)
Time To Shine“, Girmantė Vaitkutė (3:a i deltävling 4 = 10p.+7p.)
Make it happen“, Sophie (5:a i deltävling 3 = 8p.+6p.)
Stay awake tonight“, Giedrė Smolskaitė (4:a i deltävling 2 = 8p.+5p.)
Baby boy“, Monika (1:a i deltävling 5 = 12p.+10p.)
Ledo gabalėlis“, El Fuego (3:a i deltävling 5 = 7p.+8p.)
Jump!“, DAR (2:a i deltävling 5 = 10p.+12p.)
(Källa: eurovision.tv)

Schlagerpinglan: Mer om Litauens uttagning till Eurovision Song Contest 2013 hittar ni här. Se även resultaten från den första, andra, tredje, fjärde och femte deltävlingen.

Andra bloggar om: , ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


6 kommentarer till “Litauen 2013: Semifinalisterna”

 1. Micke

  Ok vilka fyra ska gå till final från varje semifinal? Från semifinal 1 ser jag tre solklara i mina ögon.

  “Something“, Andrius Pojavis – Som jag redan sagt. Rytm och i synnerhet gitarrerna i refrängen är vida överlägset allt annat i årets tävlingar i Litauen men vad tusan sysslar killen med? Pratar han eller sjunger han och är det pantomin han grejar med. Skit att de inte lyckats matcha ihop det med rytmen.

  “Sacrifice“, Gabrielius Vagelis – Varje gång jag lyssnar på låten får jag känslan “nej, inget för mig” men varje gång händer samma sak. Ju längre den rullar på ju mer sätter den sig.

  “War In The Wardrobe“, Gerai Gerai & Miss Sheep – Lite tvärtom här. Den sätter sig direkt men när väl refrängen sätter in droppar den en del.

  Finns även två jag absolut inte vill ha till final: “Used to be“, Neringa Šiaudikytė och “Happy and free“, Božolė. Har redan kommenterat deras brister på annan plats.

  Ok semifinal 2 då: Även här har jag tre klara och två jag absolut inte vill ha till final. Först de tre jag vill ha dit. Två av dem är klassen över den tredje:

  “Baby boy“, Monika – Trevlig låt men jag hoppas det bara är nervositet som gör att rösten spricker vid flertalet tillfällen. Hon kan nog bättre. Åtminstone säger mig vibbarna det.

  “Stay awake tonight“, Giedrė Smolskaitė – Precis som den föregående en av de jämnaste låtarna utan märkliga dippar och toppar. Känner dock att den helt malplacerade snubben i sängen snarast bör bäras ut för bär låten gör han sannerligen inte.

  “Time To Shine“, Girmantė Vaitkutė – Är detta verkligen Litauen? Känns mer som jag kollar på Maltas uttagning. Dock en helt ok låt.

  Finns alltså även här två jag absolut inte vill ha till final och de är: “I W Tonight“, Linas Adomaitis och “Jump!“, DAR. Känner att jag har min snälla dag så jag avstår att kommentera dem 🙂

 2. Schlagerpinglan

  @Micke, Jag har inte någon riktig klar bild av mina favoriter än men kan inte låta bli att påpeka i alla fall en sak: Jag fullständigt älskar DAR och deras retro-stil. Bidraget i stort har flera brister men som helhet så är “Jump!“ en charmig liten sak i mina ögon. 😉 (Därmed inte sagt att det är min favorit till seger, bara ett påpekande efter att ha läst din text.)

 3. Micke

  Schlagerpinglan: Älska du din DAR hur mycket du vill. Det har jag inte det minsta att göra med 🙂 Vem är det som säger att jag har rätt och du fel. Det finns inga rätt och fel i musik bara olika smak. Det jag stör mig på är stomatolkillen och de skärande rösterna. Lovar att jag ska ge själva låten en riktig chans nån gång 🙂

 4. Schlagerpinglan

  @Micke, Var inte orolig, jag försöker inte omvända dig. Jag tycker bara att det är intressant hur olika man kan tycka om vissa bidrag. 😀

 5. Micke

  Schlagerpinglan: Nej då jag är inte det minsta orolig 🙂 Jag har aldrig begripit folk som ser ner på andra för vad de tycker och ser sig själva som den stora mallen för vad som är bra och dåligt. Måste vara skönt att känna sig som Gud eller vadå? Som du säkert vet så är Woki mit deim popo världshistoriens sämsta låt för mig. Och!!!!!! Det betyder väl inte att inte att andra inte får tycka om den om de så vill utan att jag ska bry mig ett skit om det.

  Tycker dock det är kul att analysera och inte bara säga bra eller dåligt. Har du exempelvis begripit dig på “Something-låten”? Jag lyssnar och lyssnar men blir inte mer klok för det. Nu har jag dock bestämt mig för att den är bäst och strunta i det andra. Jag tog bort bild och sång så att bara rytmen blev kvar. Tog fram till 1.55 in i låten och körde på. Jisses! Handlar det bara om det kan de för min del lägga ned tävlingen. Då är den i mina ögon totalt överlägsen. Nu skiter jag i hans pratsång och koncentrerar mig på den överlägsna rytmen 🙂

 6. Schlagerpinglan

  @Micke, Nä, “Something” är ett stor mysterium här också. Hade det inte varit för att läpprörelserna stämmer överens med sången så skulle man kunna tro att de lagt upp fel framträdande till låten. Själva pratsången stör mig inte men jag märker att mycket av min uppmärksamhet går åt till att fundera över meningen med hans höga hatt, finkläder och stillastående handteater och då kommer ju inte låten till sin rätt. Man kan ju hoppas att han testar en ny tolkning och “show” till semifinalen men frågan är om reglerna tillåter det.

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se