Litauen väljer ut sitt bidrag till Eurovision Song Contest 2013 genom fem deltävlingar, två semifinaler och en final. Från varje deltävling går tre bidrag vidare till semifinalerna där de får tävla tillsammans med tre wildcards. 8 bidrag går sedan vidare till finalen. Resultatet från den femte (och sista) deltävlingen ser ni här nedan:

Bidragen som gick vidare från Litauens femte deltävling (jury+teleröster):
1. “Baby boy“, Monika (12+10= 22 p.)
2. “Jump!“, DAR (10+12= 22 p.)
3. “Ledo gabalėlis“, El Fuego (7+8= 15 p.)

Bidrag som åkte ur (jury+teleröster):
4. “I’m on fire“, Baiba (8+6= 14 p.)
5. “Backdoor Superman“, Al Bagdo (6+7= 13 p.)
6. “Toks gyvenimas“, Kvinta – Loudside (5+5= 10 p.)
7. “Money“, Sepa & Asorti (4+4= 8 p.)
(Källa: wikipedia.org)

Schlagerpinglan: Precis som juryn och tittarna så tyckte jag att “Jump!“, med sin härliga retrokänsla, och den lättsmälta “Baby boy” var deltävlingens starkaste kort och självklara semifinalister. Någon tredje semifinalist hittade jag däremot inte i startfältet och därför var jag inte förvånad över att de tre wildcard:en, som ni hittar här, valdes ut från andra deltävlingar.

Mer om Litauens uttagning till Eurovision Song Contest 2013 hittar ni här. Se även resultaten från den första, andra, tredje och fjärde deltävlingen.

Andra bloggar om: , ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


En kommentar till “Resultat Litauen 2013: deltävling 5”

  1. Micke

    Det negativa först: Det handlar om två saker. 1. Tveksamma sångröster. 2. Patetiska nummer.

    Vad gäller sångrösterna väljer jag att avstå att ge mig på någon speciell men definitivt finns det mer att önska över det hela. Patetiska nummer däremot bryr jag mig inte om att “skydda” någon. Alltså allvarligt talat vem har bestämt rörelsemönstret för dessa nummer. Stomatolkillen och hans vänner i “Jump!“, DAR, Pilkorsarna med dampsyndrom i “Toks gyvenimas“, Kvinta – Loudside och kvinnorna i “I’m on fire“, Baiba som desperat är på jakt efter vad rytm egentligen handlar om.

    Det positiva till slut. Tyvärr inte så mycket men den femte deltävlingen hade i mitt tycke mindre bottenskrap än de fyra tidigare. Håller med Schlagerpinglan om att “Baby boy“, Monika var helt solklar finalist. Skär sig dock lite emellanåt röstmässigt men hon kanske var extra nervös och kanske kan hon slipa till det där i finalen. Hon kan nog stå sig bra även i finalen dels för att bidraget är ok men även för att konkurrensen inte är sylvass.

  1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se