Vitrysslands ESC-bidrag 2013

2012-12-08 (lördag)

På fredagskvällen så valde Vitryssland ut sitt bidrag till Eurovision Song Contest 2013 genom en final där tio bidrag tävlade. Vinnaren utsågs med hjälp av 50/50 jury- och tittarröster. Resultatet samt länkar till finalens framträdanden ser ni här nedan.

Lyssna på Vitrysslands ESC-bidrag 2013 här:
Alyona Lanskaya – “Rhythm Of Love”

Resultatet av Vitrysslands final 2013 (tele+juryröster):
1. “Rhythm Of Love“, Alyona Lanskaya (12+12= 24 p.)
2. “Save Me“, Nuteki (10+7= 17 p.)
3. “Get Out Of My Way“, Satsura (8+6= 14 p.)
4. “One Way Love“, Alexei Gross (7+4= 11 p.)
5. “I Love Your Charming Eyes“, Max Lawrence (6+5= 11 p.)
6. “Catch Me Again“, Daria (1+10= 11 p.)
7. “Letter To Mother“, Yankey (2+8= 10 p.)
8. “Secret“, Uzari (4+3= 7 p.)
9. “I Wonder How You“, Vitaliy Voronko (5+2= 7 p.)
10. “Incredible Girl“, Beaver Band (3+1= 4 p.)
(Källa: eurovision.tv)

Uppdaterat 2013-03-05: “Vitrysslands nya ESC-2013-bidrag

Schlagerpinglan: Hela sju av Vitrysslands bidrag överraskade positivt på mig och lägger man till gästframträdandet av Dmitry Koldun (“Work your magic” och “Облака-бpoдяги“) så var det en riktigt trevlig uttagning med ett flertal tänkbara vinnarbidrag, se snabbreprisen här, som BTRC bjöd på.

Tyvärr så är jag inte lika rörande överens med juryn och tittarna utan har fortfarande, trots en god natts sömn, svårigheter att förstå deras beslut. “Rhythm Of Love” var en av de låtar jag var mest nyfiken på inför finalen men när jag väl såg framträdandet så klickade det inte alls.

Själv tycker jag att det låtmässigt fanns en handfull bidrag som var betydligt bättre, främst den vackra “One Way Love” och den lite mer fartfyllda “Save Me“. T.o.m. de låtar som jag var lite tveksam till inför tävlingen, som “Letter To Mother“, “I Love Your Charming Eyes” och “Secret“, imponerade mer på mig än vad vinnarlåten gjorde.

Nej, gårdagens resultat är och förblir en gåta för mig. Om de röstade på artisten i stället för låten så borde i stället den charmiga Daria och hennes “Catch Me Again” vara den självklara vinnaren medan “Get Out Of My Way” hade varit ett mer intressant val om det var de bara överkropparna som lockade.

Nåja, det var flera år sedan Vitryssland verkligen skickade iväg sitt förstvalda bidrag till ESC, Alyona Lanskaya stoppades ju så sent som vid förra finalen, så än finns möjligheten att det dyker upp ett annat bidrag i Malmö. Om inte så är det i alla fall skoj att vitryssarna skickar något som både publik och jury verkar uppskatta. 🙂

Andra bloggar om: , , ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


4 kommentarer till “Vitrysslands ESC-bidrag 2013”

 1. Micke

  Soooooooooo booooooooooring! Det har nog aldrig någonsin hänt förr att de tre låtar jag tyckte sämst om kom på pallplatserna. Inte ens i MF. Jädrigt tråkig inledning på jakten på ESC-vinnare 2013

  Tyvärr säger mig vibbarna att det handlar om det gamla “sympatiröstandet” som vi även sett så mycket av i MF. Det att någon som exempelvis varit två flera gånger återvänder men då med en sämre låt men den vinner för att folk tycker det varit synd om den artisten – “sympatiröstning”. Alyona Lanskaya vann förra året men blev sedan diskad. Tillbaka i år och då händer………………….

  Nu hoppas jag verkligen det blir bättre när Schweiz har sin tävling nästa vecka, vilket är viktigare för mig 🙂

 2. Schlagerpinglan

  @Micke, Bidraget är väl inte så mycket sämre än många andra ESC-bidrag genom tiderna men det känns som att det bleka disco/pop-kortet spelats alltför många gånger nu. Jag vill gärna bli berörd av bidragen men känner tyvärr ingenting för “Rhythm Of Love” och hoppas att de även i år byter ut sitt bidrag.

 3. Daniela

  Nej, något toppbidrag kan man väl inte påstå att “Rhythm Of Love” känns som, men jag tycker ändå inte heller att det är ett direkt bottennapp. Aningen förutsägbart och enformigt kanske, men det finns faktiskt någonting i refrängen som ger mig lite positiva vibbar, och låten fastnar direkt efter första lyssningen, vilket aldrig ska underskattas. I mitt tycke vore det ingen katastrof om detta är Vitrysslands slutliga bidrag i Malmö, men visst finns det utrymme för förbättring! 🙂

  Micke, svarar även här samtidigt på dein kommentar angående den finländska uttagningen. Jag förstår vad du menar med att det är positivt att ett land kan skicka bidrag i varierande genre till ESC, och jag kan hålla med om att Finland i det avseendet kanske har haft en större bredd genom åren än Sverige. Dock har det ju för det mesta gått bättre för de svenska bidragen resultatmässigt, men å andra sidan kan man kanske betrakta bredden på t.ex. de finländska bidragen som en förtjänst i sig.
  Nej, jag skulle inte påstå att den finländska uttagningens huvudsakliga publik utgörs av ungdomar, förmodligen p.g.a. att de tävlande artisterna ytterst sällan är några ungdomsidoler. Så jo, även där finns det nog kanske en liten skillnad jämfört med Melodifestivalen. Jag skulle gissa att majoriteten av de som röstar i vår uttagning är åtminstone 20+.
  När jag skrev att UMK-juryn i fjol näst intill konsekvent plockade bort publikfavoriterna ur tävlingen syftade jag bl.a. på de faktum att det tittarvalda wildcardet gallrades bort av juryn i princip omgående efter att det valts ut av tittarna och att de bidrag som juryn stegvis plockade bort också i övrigt nästan utan undantag var de som hade mest publistöd t.ex. på webben. Och detta skulle alltså av allt att döma vara en strategi för att öka det allmänna ESC-intresset i landet…

 4. Christopher

  Tråkigt och extremt anonymt. Ska inte såga det här bidraget allt för hårt men om den hade vart med i min lista på 2012 så skulle den nog hamna efter alla utom San Marino och Grekland

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se