Spaniens TV-bolag TVE har avslöjat att de även inför Eurovision Song Contest 2013 kommer att välja ut en väletablerad artist internt.

2012 föll valet på Pastora Soler och efter en TV-sänd låtuttagning fick “Quédate conmigo” Spaniens bästa ESC-resultat sedan 2004. Redan inom några dagar kan det meddelas vem som får äran att representera Spanien i Malmö 2013.
(Källa: eurovision.tv)

Schlagerpinglan: Precis som Frankrike så hade Spanien en period i ESC då de endast fick placeringar runt 20-strecket men på senare tid har de gjort små språng uppåt vartannat år. 2012 slog de t.o.m. till med sin första topp-tio-placeringen sedan 2004 (då Ramón kom tia med “Para Llenarme De Ti“) och det är väl därför de håller kvar vid det fungerande formatet.

Frågan är om “Quédate conmigo” var startskottet på en trevligare period för Spanien i ESC eller om de följer trenden och hamnar under 20-strecket igen. Jag, som oftast tycker att Spanien får sämre placeringar än de förtjänar, unnar gärna landet ett par välförtjänta glansår. Lycka till, Spanien!

Spaniens senaste bidrag och placeringar i ESC:
2008: 16:e i finalen, “Baila El Chiki Chiki“, Rodolfo Chikilicuatre
2009: 24:a i finalen, “La Noche Es Para Mí“, Soraya
2010: 15:e i finalen, “Algo Pequeñito“, Daniel Diges
2011: 23:a i finalen, “Que Me Quiten Lo Bailao“, Lucía Pérez
2012: 10:a i finalen, “Quédate conmigo“, Pastora Soler

Andra bloggar om: , ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


  1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se