Nya regler i Andra Chansen 2013

2012-12-12 (onsdag)

När Melodifestivalen 2013 kommer fram till Andra Chansen i Karlstad den 2:a mars är det helt nya regler som gäller. Inspirerade av idrottsvärldens seedning så införs nu ett mer rättvist system där de fyra mest populära låtarna kommer att få göra upp om finalplatserna. I stället för de sex traditionella duellerna så kommer de sista två MF-finalisterna att utses genom en omröstning samt två dueller:

Uppdaterat 2013-01-05:
Ytterligare justeringar av Andra Chansen-reglerna: Christer Björkman kommer att bestämma startordningen efter den sista MF-deltävlingen. Fem bidrag går vidare från den första A.C-omröstningen till en nyinsatt andra omröstning innan det är dags för de två avgörande duellerna. Vid duellerna kan tittarna endast telefon-rösta medan de vid de två första omröstningarna även kan SMS-rösta.

Så här kommer Andra Chansen 2013 att avgöras:
1. De åtta bidragen som gått vidare till Andra Chansen framförs.
2. Tittarna röstar på sina favoriter.
3. De fyra fem bidrag som fått flest röster går vidare till duellerna en andra omröstning.
4. Tittarna röstar ännu en gång (de gamla rösterna läggs ihop med de nya) och de fyra bidrag som fått sammanlagt flest röster går vidare till duellerna och räkneverket nollställs.
5. Duell 1: 1:an möter 4:an, d.v.s. det bidrag som fått flest röster ställs mot det bidrag som fått minst röster vid de första omröstningarna. Vinnaren går vidare till MF-finalen.
6. Duell 2: 2:an möter 3:an, d.v.s. det bidrag som fått näst flest röster ställs mot det bidrag som fått näst minst röster vid de första omröstningarna. Vinnaren går vidare till MF-finalen.
(Källa: svt.se)

Schlagerpinglan: Jag, som alltid sett Andra Chansen som en ständig källa till besvikelse och irritation, tar med glädje emot dessa nyheter. Äntligen så börjar det likna något som är värt att titta på. Resultatet kan ju fortfarande gå helt åt skogen, som det brukar göra, men nu har i alla fall samtliga bidrag en ärlig chans. Tack för det, SVT! 😀

Uppdaterat 2013-01-05:
Schlagerpinglan: Jag tyckte väl att de nya reglerna, med så få omröstningar, verkade vara för bra för att vara sanna och visst var de det. Nu är vi tillbaka till en deltävling med omotiverat många omröstningar och mitt nytända Andra Chansen-intresse svalnade så smått igen. Synd på något som verkade så lovande.

Andra bloggar om: , ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


  1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se